Home Hoofdgerechten Pizzabrood! Caprese en salami

Pizzabrood! Caprese en salami

door SmaakMenutie

Klaar in 20 minuten

We maakten al eens een geroosterd stokbroodje met knoflookboter en Parmezaanse kaas. Vandaag gaan we voor een soort pizza! Maar dan van brood. Dit super makkelijke receptje heb je in 20 minuten klaar. Lekker als hapje bij de borrel of eet het met een frisse salade als een pizza. Mmmm!

Pizzabrood caprese en salami

Pizzabrood caprese en salami

Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 17 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g mozzarella
100 g spianata romana
50 g roomboter
1 (ciabatta) stokbrood
3 tomaten
3 tenen knoflook
Verse basilicum
Balsamico azijn

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kommetje 50 gr (zachte) roomboter met 3 zeer fijngesneden (of geperste) tenen knoflook. Breng extra op smaak met een snuf peper en zout.
  • Snijd het stokbrood door de lengte open en besmeer beiden kanten met de knoflook boter.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en beleg hiermee één deel van het brood. Beleg de andere kant eerst met spinata romana en vervolgens met de rest van de mozzarella.
  • Plaats 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen 2-3 tomaten in plakjes.
  • Beleg het stokbrood met de plakjes tomaat en verdeel met wat gesneden basilicum blaadjes. Besprenkel vervolgens met de balsamico. Eet smakelijk!

Ingrediënten pizzabrood Pizzabrood maken Pizzabrood receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Marleen 8 januari 2020 - 21:21

Kan ik afbak brood gebruiken? Lijkt me erg lekker

Reply
SmaakMenutie 9 januari 2020 - 11:04

Hoi Marleen, jazeker! Wij gebruiken ook ciabatta afbakbrood. Lekker én heel makkelijk!

Reply
Helga 5 juli 2020 - 18:51

Heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 6 juli 2020 - 13:25

Fijn dat het in de smaak viel Helga! 🙂

Reply
Atie 12 augustus 2020 - 12:10

Vraagje , waarom bakken jullie de tomaten niet mee? Wordt het dan te nat?

Reply
SmaakMenutie 13 augustus 2020 - 10:49

Hoi Atie, dan wordt het te nat en te zacht inderdaad. Maar je zou het bijvoorbeeld ook de laatste 2 minuutjes mee kunnen bakken? Succes!

Reply
Pon 21 augustus 2020 - 13:34

Ik maak dit al een tijdje voor de verjaardagen. Van te voren maken, in stukjes snijden, in de koelkast en de volgende dag alleen even opwarmen. Iedereen vindt ze echt heerlijk en ze gaan altijd op. De kids balen dan dat er niks is overgebleve?. Ik doe altijd 1 helft met de knoflookboter en 1 helft met zelfgemaakte pesto, aanrader ?.

Reply
SmaakMenutie 24 augustus 2020 - 09:13

Dit recept is inderdaad ideaal voor verjaardagen Pon! En goed idee de pesto, lekker!! 🙂

Reply
Anna 19 januari 2021 - 23:17

Echt super lekker! Deze komt voortaan boven aan mijn lijstje met hapjes voor bij de borrel!

Reply
SmaakMenutie 20 januari 2021 - 10:42

Bedankt voor het compliment Anna, leuk!

Reply