Home Hoofdgerechten Pizzabrood! Caprese en salami

Pizzabrood! Caprese en salami

door SmaakMenutie

Klaar in 20 minuten

We maakten al eens een geroosterd stokbroodje met knoflookboter en Parmezaanse kaas. Vandaag gaan we voor een soort pizza! Maar dan van brood. Dit super makkelijke receptje heb je in 20 minuten klaar. Lekker als hapje bij de borrel of eet het met een frisse salade als een pizza. Mmmm!

Pizzabrood caprese en salami

Pizzabrood caprese en salami

We maakten al eens geroosterd stokbroodje met knoflookboter en Parmezaanse kaas. Vandaag gaan we voor een soort pizza! Maar dan van brood. Dit... Hoofdgerechten Pizzabrood, caprese, salami, Pizza, Italiaans Italiaans Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g mozzarella
100 g spinata romana
50 g roomboter
1 (ciabatta) stokbrood
3 tomaten
3 tenen knoflook
Verse basilicum
Balsamico azijn

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kommetje 50 gr (zachte) roomboter met 3 zeer fijngesneden (of geperste) tenen knoflook. Breng extra op smaak met een snuf peper en zout.
  • Snijd het stokbrood door de lengte open en besmeer beiden kanten met de knoflook boter.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en beleg hiermee één deel van het brood. Beleg de andere kant eerst met spinata romana en vervolgens met de rest van de mozzarella.
  • Plaats 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen 2-3 tomaten in plakjes.
  • Beleg het stokbrood met de plakjes tomaat en verdeel met wat gesneden basilicum blaadjes. Besprenkel vervolgens met de balsamico. Eet smakelijk!

Ingrediënten pizzabrood Pizzabrood maken Pizzabrood receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak