Lekker sudderen
Inmiddels hebben we al tal van echte Indische (gestoofde) vleesgerechten gemaakt. Maar dit is toch ook wel echt een toppertje. En súper makkelijk. De voorbereiding is maximaal een kwartiertje werk en daarna laat je het gewoon lekker sudderen. Eet het met witte rijst en een lekker groentegerecht en/of atjar ketimoen.
16 reacties
Wat een heerlijk gerecht!
Gemaakt zonder de lombok ivm een tweejarige maar die heeft ook heerlijk gegeten
Dankjewel Rox, leuk om te horen 🙂 Over het algemeen zijn de Nederlandse pepertjes niet zo spicy, maar je kan ‘m gerust achterwege laten inderdaad
Hai, ben benieuwd welk formaat braadpan je hiervoor gebruikt en ook bij de rendang?
Hi Tamara, in principe maakt het formaat niet heel veel uit hoor! Wij gebruiken een braadpan met een diameter van 24 cm (4L). Succes! 🙂
Hoi Tim en Erik, ik eet zelf niet zo graag varkensvlees, kan ik de hamlappen ook vervangen voor rundvlees en veranderd dat nog iets aan de stooftijd? En welk rundvlees raden jullie dan aan?
Ben heel blij met jullie site, ik maak regelmatig een gerecht van jullie?.
Hoi Tirza, leuk om te horen dat je fan bent van onze recepten! ? Als je rundvlees wil gebruiken, dan kan je beter daging smoor maken https://smaakmenutie.nl/daging-smoor (als we je mogen adviseren)
Nog een lekkere groente recept voor er bij?
Hi Jeanine, wij adviseren er wat atjar https://smaakmenutie.nl/atjar-ketimoen-maken/ bij te maken of kies bijvoorbeeld voor dit Indische groentegerecht: https://smaakmenutie.nl/urap-urap/ Succes!
Er viel me iets op in vergelijking met jullie recept voor snelle babi ketjap: bij dat gerecht laten jullie het vlees 15-20 minuten sudderen en wordt er specifiek gewaarschuwd dat hamlappen snel taai kunnen worden.
In dit gerecht, ook met hamlappen, laten jullie ze 45+15 minuten sudderen. Waarom kan dat hier geen kwaad en bij de babi ketjap wel?
Bedankt voor je bericht. En scherp opgelet :). Het verschil is dat de ‘snelle babi ketjap’ kort (een minuut of 20) suddert zónder deksel op de pan en op die manier vrij snel gaart. In dit gerecht gaat de deksel op de pan en pruttelt het heel langzaam gaart zonder dat de eerste 45 minuten veel vocht verdampt. De laatste 15 min gaart het vlees (veel) sneller en moet je vanaf dan dus oppassen dat het niet taai wordt.
Het is erg lekker dit gerecht, dank je wel.
Wij hebben het gegeten met witte rijst en sambal boontjes met tomaat. Mmmm
Fijn dat het in de smaak viel Mieneke! Lekker met rijst en de sambal boontjes 🙂
Kan dit recept ook met varkenshaas?
Ja hoor dat kan ook Marieke! 🙂
Vandaag gemaakt en was erg lekker, alleen wat aan de zoute kant. Volgende keer maar de zoute ketjap achterwege laten?
Hoi Bianca, welke ketjap heb je gebruikt? Je moet echt ketjap manis (= zoet) in dit gerecht gebruiken 🙂