Home Desserts en taarten Subliem! Dessert met stoofpeer

Subliem! Dessert met stoofpeer

door SmaakMenutie

Een kwestie van opmaken

Wil je indruk maken deze kerst? Ga dan voor dit waanzinnige dessert. En guess what, zo moeilijk is het niet. De salted caramel die wij gebruikten is optioneel. Ik geef toe, we hadden nog wat over en het smaakt en kleurt wel heel goed bij dit dessertje. De peertjes kan je al van te voren maken, dus als je gasten er zijn is het een kwestie van het bord opmaken!

Dessert met stoofpeer

Dessert met stoofpeer

Wil je indruk maken deze Kerst? Ga dan voor dit waanzinnige dessert. En guess what, zo moeilijk is het niet. De salted caramel die wij gebruikten is optioneel. Ik geef toe, we hadden nog wat over en... Desserts en taarten Subliem! Dessert met stoofpeer European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

4 stoofpeertjes
Salted caramel
2 stroopwafels
200 ml slagroom
1 tl kaneelpoeder
5 el poedersuiker

Zo maak je het

  • Het recept voor de stoofpeertjes vind je hier. Je kan ze al 1 of 2 dagen van te voren maken. Reken op 1 peertje per persoon.
  • De salted caramel is optioneel. Dus heb je tijd over maak deze dan (zo gedaan).
  • Goed, we gaan er vanuit dat de peertjes klaar zijn. Haal ze uit de pan en kook de sap in. Dit kan door wat extra suiker toe te voegen. Niet te veel, want dan wordt het keihard. Het moet siroop worden, dan kan je mooie vormpjes maken op het bord.
  • Klop 200 ml slagroom en voeg hier 1 tl kaneel en 5 el poedersuiker toe.
  • Snijd de stroopwafels in kleine vormpjes. Wij maakten een kleine kubus en een driehoek/kerstboom. Plaats tussen de twee wafeltjes de kaneelslagroom met een theelepeltje.
  • En dan is het een kwestie van leuk opmaken. De foto zegt genoeg denk ik. Dus leef je uit met kleine toefjes slagroom (maak ze bijvoorbeeld met een spuitzak). Van de sap van de stoofpeertjes (dat siroop is geworden) kan je eveneens mooie rondjes maken. Dit doe je door het voorzichtig van een theelepel te laten lopen.
  • Hetzelfde geldt voor de karamelsaus. Als deze dik genoeg is maak je hier mooie ronde vormpjes van.
  • Decoreer het bord verder met een kaneelstokje en een steranijs (van de stoofpeer). Eet smakelijk!

Nagerecht met stoofpeerToetje met stoofpeer