Home Desserts en taarten Vijgen met ricotta, camembert en pistache

Vijgen met ricotta, camembert en pistache

door SmaakMenutie

Impress your friends

Dit ‘kaasplankje’ ziet er niet alleen geweldig uit, het smaakt ook héérlijk! Zorg dat je verse ingrediënten hebt, want dan komt de combinatie het allerbeste tot zijn recht. Het is heel eenvoudig te maken; impress your friends in slechts een kwartiertje!

Vijgen met ricotta camembert en pistache

Vijgen met ricotta, camembert en pistache

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 5.0/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

100 g ricotta kaas
100 g camembert
50 g pistachenoten
4 verse vijgen
Vloeibare honing
Verse munt

Zo maak je het

  • Snijd de vijgen in vieren en verdeel over een bordje.
  • Maak met een ijsschep (of twee lepels) een bolletje van de ricotta en plaats deze bij de vijgen.
  • Snijd tevens 2 kleine stukjes camembert en leg op het bordje.
  • Druppel vloeibare honing over het geheel.
  • Hak een handje pistachenoten fijn en verdeel deze over het bordje.
  • Maak af met een blaadje munt.

Vijgen met ricotta maken Kaasplankje met vijgen Vijgen met ricottaHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

TIP

Variatietip: de vijgen kan je ook even kort karamelliseren. Snijd ze in twee stukken en besprenkel met honing. Grill ze op de kant van de schil ongeveer 3 minuten.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Marlein 3 oktober 2020 - 08:42

Dit lijkt me erg lekker. Ik zou de vijgen willen karameliseren maar weet niet wat de bedoeling is. In de oven onder de grill, snijkant naar boven of in de grillpan, schilkant beneden? Of anders?

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2020 - 16:16

Hoi Marlein, vijgen karameliseren is heel simpel. Snijd de verse vijgen doormidden, en laat in een koekenpan wat honing zachtjes smelten. Leg vervolgens de vijgen met de snijdkant in de honing. Het karameliseren duurt rond de 10 minuten. Succes en geniet ervan!

Reply