Home Desserts en taarten Vijgen met ricotta, camembert en pistache

Vijgen met ricotta, camembert en pistache

door SmaakMenutie

Impress your friends

Dit ‘kaasplankje’ ziet er niet alleen geweldig uit, het smaakt ook héérlijk! Zorg dat je verse ingrediënten hebt, want dan komt de combinatie het allerbeste tot zijn recht. Het is heel eenvoudig te maken; impress your friends in slechts een kwartiertje!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Vijgen met ricotta camembert en pistache

Vijgen met ricotta, camembert en pistache

Dit ‘kaasplankje’ ziet er niet alleen geweldig uit, het smaakt ook héérlijk! Zorg dat je verse ingrediënten hebt, want dan komt de combinatie het allerbeste... Desserts en taarten Vijgen met ricotta, camembert en pistache European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 8 keer gestemd )

Ingrediënten

100 g ricotta kaas
100 g camembert
50 g pistachenoten
4 verse vijgen
Vloeibare honing
Verse munt

Zo maak je het

  • Snijd de vijgen in vieren en verdeel over een bordje.
  • Maak met een ijsschep (of twee lepels) een bolletje van de ricotta en plaats deze bij de vijgen.
  • Snijd tevens 2 kleine stukjes camembert en leg op het bordje.
  • Druppel vloeibare honing over het geheel.
  • Hak een handje pistachenoten fijn en verdeel deze over het bordje.
  • Maak af met een blaadje munt.

Vijgen met ricotta maken Kaasplankje met vijgen Vijgen met ricotta

TIP

Variatietip: de vijgen kan je ook even kort karamelliseren. Snijd ze in twee stukken en besprenkel met honing. Grill ze op de kant van de schil ongeveer 3 minuten.

Misschien valt dit ook in de smaak