Karamelsaus

binnen 20 minuten!

door SmaakMenutie
Karamelsaus maken

Lekker met chocolade, cheesecake, ……

Ben jij ook zo gek op karamelsaus? Heerlijk met chocolade, cheesecake, ijs en zelfs kruidnoten… Mmmm! Maar wist je dat het super makkelijk is om het zelf te maken? Binnen 20 minuten heb je zelf je eigen gezouten karamelsaus gemaakt. Kijk maar!

Karamelsaus maken

Karamelsaus

Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 33 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 70 g roomboter
  • 125 ml slagroom (vloeibaar, ongeklopt)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl grof zeezout

Zo maak je het

  • Meng 1 tl vanille extract met 125 ml slagroom. Zet even weg.
  • Doe in een steelpannetje 200 g fijne suiker met 100 ml water. Roer even door elkaar en zet het vuur matig tot middelhoog. Laat het water helemaal verdampen. Let op: absoluut niet roeren! Langzaam maar zeker zal het water verdampen en de suiker bruin kleuren. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes.
  • Als de suiker bruin is dan voeg je al roerende (ongeveer) 70 g roomboter toe tot het helemaal gesmolten is. Zet het vuur een standje lager.
  • Voeg nu ook de slagroom langzaam toe. Schrik niet van de bubbels, het kookt niet over.
  • Voeg tot slot 1 tl grof zeezout toe.
  • Haal de pan van het vuur en giet over in een glazen pot of kan. En zie hier: je eigen gemaakte karamel saus!

Karamelsaus makenSalted caramel

TIP

Het is verleidelijk om direct te proeven, maar wacht tot de karamel is afgekoeld!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

26 reacties

Regina 24 december 2024 - 12:23

Ik heb nu geen slagroom in huis. Kan het ook met “room culinair”?

Reply
SmaakMenutie 27 december 2024 - 12:10

Nee, maar dat zal je misschien wel gemerkt hebben 😉

Reply
Regina 13 januari 2025 - 15:15

Niet gemaakt meer.
Ben er nu mee bezig. Staat te pruttelen.
Waarmee kan je hem verdunnen evt?
Beetje water of slagroom erbij roeren?

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2025 - 12:35

Ja klein beetje water of slagroom kan je toevoegen

Reply
1 2 3