Home Desserts en taarten Cheesecake met witte chocolade en zomerfruit (no-bake!)

Cheesecake met witte chocolade en zomerfruit (no-bake!)

door SmaakMenutie

Nationale cheesecake dag

Jawel, je leest het goed. Het is vandaag nationale cheesecake dag. Geen enkel excuus dus om vandaag géén cheesecake te eten. Na het succes van deze no-bake aardbeien cheesecake maken we vandaag nog zo’n heerlijke taart: cheesecake met witte chocolade en zomerfruit. En ook voor deze cheesecake geldt: hij hoeft niet de oven in. Lekker makkelijk hè?!

“Bij de bereiding van de roomboter is verse, biologische melk gebruikt dat rechtstreeks van de boer komt”

Voor de bodem verkruimelen wij Hollandse spritsen die we vermengen met gesmolten ongezouten biologische roomboter van Veco Zuivel. Dat maakt de bodem heerlijk romig maar toch stevig. En omdat er bij de bereiding van deze roomboter verse, biologische melk is gebruikt, dat rechtstreeks van de boer komt geeft het ook nog eens een ambachtelijke smaak. Zie hier het resultaat van een no-bake taart met een bodem van spritsen, een laag aardbeien cheesecake, een topping van witte chocolade en afgemaakt met Hollandse aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Mmmm!

Cheesecake met witte chocolade en zomerfruit

Cheesecake met witte chocolade en zomerfruit

Print dit recept
Personen: 8 punten Bereidingstijd:
Beoordeling 4.7/5
( 23 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g mascarpone
300 g naturel roomkaas
250 g spritsen
250 g aardbeien
150 g blauwe bessen
125 g frambozen
100 g witte chocolade
90 g biologische roomboter van Veco Zuivel
75 g suiker + 3 el
50 g aardbeienjam (3 el)
250 ml slagroom
1 zakjes klopfix

Zo maak je het

  • Begin met de bodem. Verkruimel met de hand 250 gr spritsen (of andere koekjes) fijn. Smelt 90 gr ongezouten roomboter (wij gebruiken de biologische van Veco Zuivel) en meng dit door het koekkruim.
  • Bedek de bodem van een springvorm (22-24 cm) met bakpapier en verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en zet weg in de koelkast.
  • Klop met een mixer (of de hand) 300 gr roomkaas met 250 gr mascarpone, 75 gr witte suiker en 3 flinke el aardbeienjam luchtig. Let op: zorg dat de roomkaas en mascarpone op kamertemperatuur zijn.
  • Klop 250 ml slagroom stijf met 3 el suiker en 1 zakje klopfix. Spatel de helft hiervan voorzichtig door het roomkaas-aardbeienmengsel. Bedek de bodem van de taart hiermee. Zet weer weg in de koeling.
  • Hak 100 gr witte chocolade in stukjes. Deze mengen we zo door de topping.
  • Klop de andere 250 gr mascarpone ietwat luchtig. Als het op kamertemperatuur is dan kan je dit gewoon met een lepel doen. Spatel voorzichtig de andere helft van de slagroom door de mascarpone. Meng ook de gehakte chocolade er voorzichtig doorheen.
  • Verdeel het mascarpone-witte chocolademengsel gelijkmatig over de taart. Zet de taart minimaal 2 uur in de koeling maar een nachtje is nog beter.
  • Maak de taart af door er vers zomerfruit over te verdelen. Wij kozen voor blauwe bessen, frambozen en Hollandse aardbeien. Smullen maar!

Ingrediënten bodem cheesecake Bodem cheesecake van spritsen en roomboter Aardbeien cheesecake Topping witte chocolade cheesecake Cheesecake met zomerfruit versieren Cheesecake met witte chocolade Witte chocolade cheesecake Witte chocolade cheesecake receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Veco Zuivel.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Fiona 1 augustus 2018 - 16:40

Deze gaat op het lijstje voor me verjaardag volgende week 🙂 lijkt me heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 3 augustus 2018 - 13:15

Lekker Fiona! En alvast gefeliciteerd! 🙂

Reply
Aline 31 januari 2019 - 22:44

Heel lekkere taart, heb mijne 5 uur in de koelkast laten staan maar was echter nog niet hard dus viel uit elkaar. Enig idee hoe dit kan? Ik heb er wel wat citroensap bij gedaan maar dat kan lijkt me niet zo’n groot effect hebben

Reply
SmaakMenutie 1 februari 2019 - 11:42

Hoi Aline, wat vervelend! Waren de roomkaas en mascarpone wel op kamertemperatuur? Te veel vocht (citroensap) kan er ook voor zorgen dat ‘ie niet stevig wordt.. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply