Home Bijgerechten Stoofpeertjes in rode wijn

Stoofpeertjes in rode wijn

hét ultieme kerstgerecht

door SmaakMenutie
Stoofpeertjes in rode wijn

Hoe langer, hoe beter

Als ik aan kerst denk, denk ik eigenlijk vrijwel altijd aan gestoofde peertjes. Wij krijgen er altijd een enorm kerstgevoel van. Lekker ’s middags alvast laten stoven, en hoe langer, hoe beter! Ondertussen bereid je de rest van de gerechten voor. Als vlees zou je kunnen kiezen voor lamsrack of bijvoorbeeld een biefstukje. En als je er een aantal overhoudt (of wat extra maakt), maak je er een heerlijk dessert van! Zowel warm als koud lekker. Mogelijkheden genoeg dus.

Stoofpeertjes in rode wijn

Stoofpeertjes in rode wijn

Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 57 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g kristalsuiker
  • 8-10 peren (Gieser Wildeman)
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs (optioneel)
  • 1 fles rode wijn (700 ml)
  • 1 tl gemalen kruidnagel

Zo maak je het

  • Schil (met een dunschiller) de peertjes en haal eventueel met een scherp schilmesje het klokhuis eruit. Je kan het klokhuis er ook in laten want door het stoven wordt het klokhuis superzacht en moet je alleen even op de pitjes letten.
  • Schenk 1 fles rode wijn in een grote pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg nu 250 g kristalsuiker toe, 2 kaneelstokjes, 1 tl gemalen kruidnagel en 2 steranijs toe. Roer nog een even goed door elkaar en voeg dan de peertjes toe.
  • Laat het geheel op laag vuur met deksel schuin op de pan minstens 60-90 minuten stoven. Hoe langer hoe lekkerder!
  • Voor het serveren haal je het deksel van de pan en laat je de saus (eventueel zonder peertjes) nog even indikken. Je kan eventueel nog wat suiker toevoegen. Mmm heerlijk!

Stoofpeertjes makenStoofpeertjes in rode wijn

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Loes 22 december 2019 - 09:07

Heb al veel gerechten van jullie gemaakt en allemaal heerlijk. Mijn favoriete site….Bedankt
Heb veel vrienden al gewezen op jullie site.

Reply
SmaakMenutie 22 december 2019 - 11:31

Leuk om te horen Loes! Fijn dat de gerechten in de smaak vallen. En leuk dat je vrienden ook enthousiast hebt gemaakt, dankjewel! 🙂

Reply
Mieke 10 december 2020 - 18:12

Welke rode wijn kan ik gebruiken

Reply
SmaakMenutie 11 december 2020 - 15:52

Maakt niet heel veel uit Mieke. Het hoeft niet de duurste wijn te zijn, maar ook niet de allergoedkoopste 🙂

Reply
Samantha 18 december 2020 - 13:48

Beste smaakmenutie,

Met kerst willen we een tongfilet serveren, de stoofperen vinden we ook heerlijk maar het is denk ik echt een recept voor bij vlees hé?

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 09:19

Hoi Samantha, daar is in principe geen regel voor. Maar het wordt inderdaad vaker geserveerd bij vlees, dat klopt. Misschien een idee om ze er koud bij te serveren?

Reply
Paul 4 december 2022 - 21:39

250gr suiker?, veeeeeeeeeel te zoet, 25gr zou meer in de buurt komen,

Alsnog bedankt voor het recept!.

Reply