Home Desserts en taarten Italiaans koffiekoekje: Cantuccini!

Italiaans koffiekoekje: Cantuccini!

door SmaakMenutie

Dippen maar!

Wil je nog iets lekkers serveren bij de koffie? Dan hebben wij een hele goede suggestie voor je! De ambachtelijke Koffiebranderij Peeze vroeg ons namelijk iets lekkers te maken bij hun bijzondere Limited Edition koffie: Daterra Whisky Barrel Aged. Deze koffiebessen zijn geteeld op een koffieboerderij in Brazilië en de koffiebonen worden gerijpt in houten vaten, die in Schotland zijn gebruikt voor het stoken van Whisky. Deze aroma’s komen dan ook op subtiele wijze terug in de koffie en dat proef je! En omdat deze Arabica koffiebonen een filterbranding hebben zijn ze ideaal voor bijvoorbeeld Slow Coffee. En we moeten toegeven, het is heerlijke koffie.

Maar goed, welk koekje past daar nou goed bij? Zonder twijfel de enige echte cantuccini koekjes! We maakten ze al eens eerder met citroenrasp en vandaag hebben we ze gemaakt met sinaasappelrasp. Dip het koekje zoals een echte Italiaan in de koffie en genieten maar.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Cantuccini

Cantuccini

Wil je nog iets lekkers serveren bij de koffie? Dan hebben wij een hele goede suggestie voor je! De ambachtelijke Koffiebranderij Peeze vroeg ons... Desserts en taarten Italiaans koffiekoekje: Cantuccini! European Print dit recept
Personen: 40 koekjes Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

300 gr zelfrijzend bakmeel
180 gr suiker
200 gr ongeroosterde hele amandelen met vlies
3 eieren
1 sinaasappel (rasp)
1 tl vanille extract/aroma

Erbij: koffie Daterra Whisky Barrel Aged

 

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Wij gebruiken de keukenmachine maar het kan natuurlijk ook met de hand(mixer). Meng in een kom 300 gr zelfrijzend bakmeel met 180 gram suiker en een snuf zout. Voeg hier vervolgens 200 gr ongeroosterde hele amandelen aan toe.
  • Voeg nu 3 eieren, de rasp van 1 sinaasappel en 1 tl vanille extract toe. Kneed een stevig deeg.
  • Het deeg zal wat plakkerig blijven, maar dat geeft niet. Doe wat bloem op je handen (voorkomt plakken) en maak er 2 of 3 repen van. Ongeveer de breedte van de koekjes.
  • Bak de repen 25-30 minuten op 160 graden in de (hetelucht)oven.
  • Snijd de repen vervolgens met een (vlijm)scherp mesje in koekjes van circa 1 cm breed. Leg de koekjes terug op de bakplaat en bak nog eens zo'n 10-15  minuten op 140 graden. 
  • De koekjes kan je enkele weken afgesloten bewaren. Lekker bij de koffie!

Cantuccini recept Cantuccini makenCantuccini receptCantuccini maken Italiaanse koekjes cantuccini Italiaanse koekjes Cantuccini koekjes

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Koffiebranderij Peeze.

Misschien valt dit ook in de smaak