8,6K
Kei lekker
Vroeger had ik een Brabantse collega die altijd echte Brabantse worstenbroodjes trakteerde van de lokale bakker. Kei lekker vond ik ze. Ik dacht altijd dat het heel moeilijk was om te maken, maar wat blijkt, het is hartstikke makkelijk. Eet ze lekker warm met een beetje grove mosterd. En ook nog eens kidsproof. Dit recept is voldoende voor 15 worstenbroodjes.
28 reacties
Helaas lukt het deeg totaal niet bij ons…. zeker 20 minuten flink kneden maar het blijft een slappe plakkerige substantie… tips?
Wat vervelend! Voeg dan stapsgewijs extra bloem toe totdat het deeg niet meer plakkerig is. Succes!
Gebruiken jullie gezouten of ongezouten roomboter?
Ongezouten Anke!
Als je ze wil in vriezen, moet je ze eerst bakken in de oven, of kan dat ongemakken
Eerst afbakken en dan invriezen Lies! Als je ze gaat eten dan ontdooien en even opwarmen in de oven. Enjoy! 🙂
Ik lees dat bij sommige mensen het deeg plakkerig en onhandelbaar is. Dit komt doordat u alle ingrediënten tegelijk toevoegd. Het bloem moet met het water ( of melk ) gekneed worden als dit helemaal doorgekneed is pas de roomboter in kleine deeltjes toevoegen. Dit is een wereld van verschil … succes met bakken