Home Borrelhapjes en sausjes Kei lekker! Brabantse worstenbroodjes

Kei lekker! Brabantse worstenbroodjes

door SmaakMenutie

Lekker met mosterd

Vroeger had ik een Brabantse collega die altijd echte Brabantse worstenbroodjes trakteerde van de lokale bakker. Super lekker vond ik ze! Ik dacht altijd dat het heel moeilijk was om te maken, maar wat blijkt, het is hartstikke makkelijk. Eet ze lekker warm met een beetje grove mosterd. Kei lekker! En ook nog eens kidsproof. Dit recept is voldoende voor 15 worstenbroodjes.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes

Vroeger had ik een Brabantse collega die altijd echte Brabantse worstenbroodjes trakteerde van de lokale bakker. Super lekker vond ik ze! Ik dacht altijd dat... Borrelhapjes en sausjes Kei lekker! Brabantse worstenbroodjes European Print dit recept
Personen: 15 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.5/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g half-om-half gehakt
250 g bloem
70 g roomboter (op kamertemperatuur)
10 g suiker
7 g gist (1 zakje)
125 ml halfvolle melk
2 eieren
3 el paneermeel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Ik gebruik de keukenmachine, maar je kan het natuurlijk ook met de hand doen. Doe 250 gr bloem, 1 zakje gist (7 gram), 2 tl zout, 10 gr suiker, 125 ml halfvolle melk en 70 gr roomboter (op kamertemperatuur) in de kom van je keukenmachine en kneed het deeg een minuut of 10 tot het mooi elastisch deeg is.
  • Kneed 15 bolletjes van ongeveer 30-35 gram per stuk en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 20 minuten rijzen.
  • Kneed ondertussen 500 gr half-om-half gehakt met 1 ei, 1/2 tl nootmuskaat, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 3-4 el paneermeel en een goede snuf zout en peper. Maak er balletjes van (30-35 gram) en rol ze tot een worstje.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol de bolletjes deeg tot een ronde/ovale vorm en vul elk bolletje deeg met een worstje. Bestrijk lichtjes met wat ei en vouw dicht. Leg met de vouwrand naar beneden terug op de bakplaat en bestrijk met een beetje ei.
  • Bak de worstenbroodjes in ongeveer 20-25 minuten af. Serveer met mosterd. Mmmm, kei lekker!

Brabantse worstenbroodjes deegBrabants worstenbroodje gehaktBrabants worstenbroodje maken Brabants worstenbroodjes rollenBrabants worstenbroodje recept

TIP

Worstenbroodjes over? Bewaar de worstenbroodjes in de koeling en bak enkele minuten af.

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Karel den Haan 14 april 2019 - 13:04

Kan ik recepten niet bewaren/opslaan ????

Reply
SmaakMenutie 14 april 2019 - 13:07

Nee helaas (nog) niet!

Reply
Marieke 6 september 2019 - 10:25

Natuurlijk kun je recepten opslaan op je mobiele tel. Dat doe ik ook en maak dan verschillende pagina’s aan, zoals..worstenbrood…

Reply
SmaakMenutie 6 september 2019 - 11:31

Ik geloof dat Karel bedoeld om de recepten op te slaan binnen een ‘mijn-omgeving’. Dat kan (nog) niet. Maar jouw manier is ook zeker een oplossing!

Reply