Home Borrelhapjes en sausjes Nacho’s met gehakt en kaas uit de oven

Nacho’s met gehakt en kaas uit de oven

door SmaakMenutie

Ignacio Anaya

Nacho’s zijn een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken en werden in de jaren 40 voor het eerst bereid door de Mexicaanse kok Ignacio Anaya. Vandaar de naam Nacho 🙂 Ze werden geserveerd als ‘Nacho’s Especiales’, dat bestond uit een tortilla, jalapeño en kaas. Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje kruidenmix kopen, maar wist je dat je makkelijk zélf kruidenmix kan maken voor je nacho’s? En de tip (!) om te zorgen dat alles lekker bedekt is met kaas is door onder het gehakt cheddar cheese te leggen. Heerlijk, zowel als hoofdgerecht als snack! En om het helemaal af te maken, serveer het lekker met wat (zelfgemaakte) guacamole of pico de gallo.

Nacho's met gehakt en kaas uit de oven

Nachos met gehakt en kaas uit de oven

Nacho's zijn een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken en werden in de jaren 40 voor het eerst bereid door de Mexicaanse kok Ignacio Anaya. Borrelhapjes en sausjes Nacho's met gehakt en kaas uit de oven Tex-Mex Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 26 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g rundergehakt
125 g crème fraîche
50 g geraspte kaas
1 zak tortilla chips
1 rode ui
1 paprika
1 bosje lente-ui
1 jalapeño peper
2 tenen knoflook
2 tomaten
4 plakjes cheddar cheese
1 tl djintan (komijn)
1 tl paprikapoeder
1 tl cayenne peper
1 tl gedroogde oregano

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rul het gehakt op middelhoog vuur in een scheut olijfolie tot het gekleurd is. Voeg hier 1 gesnipperde rode ui en 2 fijngesneden teentjes knoflook aan toe en fruit even mee.
  • Voeg 1 tl djintan, 1 tl paprikapoeder, 1 (kleine) tl cayennepeper, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl zout en een snuf peper toe en meng door het geheel.
  • Snijd de tomaten en paprika in blokjes en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Warm nog even mee terwijl je het geheel goed roert.
  • Bedek een ovenschaal of braadslee met de helft van de tortilla chips. Verdeel de cheddar cheese hierover (plakjes in stukjes scheuren of verse cheddar raspen).
  • Verdeel nu het gehaktmengsel over de chips en kaas en steek de overgebleven chips tussen het gehakt.
  • Maak af met een flinke laag geraspte kaas en zet ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Als het klaar is maak je het geheel af met in ringen gesneden lente-ui, jalapeño peper en de crème fraîche!

Nacho's uit de oven ingrediënten Nacho's maken Nacho's met gehakt Nacho's met gehakt uit de oven Nacho's met kaasHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Verna 24 juni 2020 - 18:11

Whooo we hebben dit vanavond gegeten, nou hij komt in de top 5 bij ons hoor. Moet zeggen ik heb wel zwarte bonen er in gedaan, en wat heter, je bent Indo of niet. 😂😀

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2020 - 10:55

Haha heel goed Verna, zwarte bonen kan heel goed erbij. En lekker die extra pit!

Reply
Marcel 24 juni 2020 - 19:39

Dit ziet er spannend uit, deze wil ik zeker proberen!
Maar voor de zekerheid….jullie gebruiken voor dit gerecht de hele zak (200 gr) tortilla chips?
En hebben jullie een alternatief voor het geval ik de jalapeño peper niet kan krijgen? Onze Jumbo heeft deze namelijk niet in het assortiment.

En als laatste nog een kleine suggestie voor de ingrediëntenlijst: is het een idee om te vermelden dat jullie belegen kaas hebben gebruikt?….ten minste dat denk ik vanwege de AH boodschappenlijst

Reply
SmaakMenutie 26 juni 2020 - 10:02

Zeker doen Marcel, leuk!
Wij gebruiken inderdaad niet de hele zak tortilla chips, ligt aan het gewicht van de zak. Wij gebruiken ca. 150 gr.
In plaats van jalapeño kan je ook kiezen voor een ‘gewone’ Spaanse peper hoor. En voor wat betreft de kaas inderdaad de belegen variant, want hoe pittiger hoe beter 🙂 Ik ga het direct aanpassen in de ingrediëntenlijst. Thanks voor de suggestie!

Reply
Cobi Talbert 26 juni 2020 - 04:02

A much liked appetizer dish here in West Texas, El Paso
Bean Dip, layered
1 16 oz can Refried Beans
1 cup Guacamole
1 cup Fresh Salsa (drained)
1 cup Sour Cream
1 cup Cheddar & Jack cheese mixed — shredded
1 4 1/4 oz can black olives, sliced or chopped — drained
1/2 cup Roma Tomatoes, chopped and drained
1/4 cup fresh cilantro — chopped
Tortilla Chips

1. On a serving dish, spread 1 can of refried beans into 1/2″ thick round.
2. Layer 1 cup of guacamole
3. 1 cup drained fresh salsa
4. 1 cup sour cream
5. 1 cup shredded cheese
6. Sprinkle on the olives
7. top with tomatoes
8. and the cilantro.
9. top with some shredded Iceberg lettuce
Serve with Tortilla chips
Serves 12-18

Reply
SmaakMenutie 26 juni 2020 - 10:05

Sounds great! Thanks for sharing this lovely recipe with us 🙂

Reply