Home Erik's Asia Seroendeng

Seroendeng

gekruide kokos met pinda's

door SmaakMenutie
Seroendeng

Onmisbaar

Dit knapperige bijgerecht is écht onmisbaar op jouw Indische rijsttafel. Seroendeng is een mengsel van heerlijk gekruide geschaafde kokos met pinda’s. Extra lekker met ketan (kleef)rijst maar net zo lekker met witte rijst, nasi kuning of gewoon als bijgerecht naast een van onze heerlijke Indische vleesgerechten zoals rendang, saté of ajam smoor. Overigens smaakt serundeng ook lekker bij een bord nasi goreng of bami goreng. En je maakt het ook nog eens in 20 minuten!

Seroendeng

Seroendeng

Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 100 g kokosrasp
  • 75 g gezouten pinda’s
  • 3 limoenblaadjes (djeruk perut)
  • 2 blaadjes salam (Indisch laurier)
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel sereh
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl djintan

Zo maak je het

  • Mix 1 sjalot, 1 teen knoflook, 1 flinke el bruine basterdsuiker, 1 tl djintan, 1 tl ketoembar en 2 el zonnebloemolie tot een extra fijne boemboe.
  • Bak de boemboe in een wok op middelmatig vuur enkele minuten aan samen met 2 salam blad, 3-4 limoenblaadjes en 1 gekneusde stengel sereh.
  • Voeg vervolgens 100 g geraspte kokos (kokosrasp) toe en bak al omscheppend op laag vuur in circa 10 minuten bruin. Let op, kokosrasp kan snel verbranden, blijf geregeld omscheppen.
  • Meng tot slot 75 g gezouten pinda’s door het geheel. Laat afkoelen en serveer.

Seroendeng receptSeroendeng boemboeSeroendeng makenSeroendengSerundeng

TIP

Afgesloten kan je seroendeng ongeveer een maand bewaren.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!