Home Erik's Asia Biefstukpuntjes met broccoli in sojasaus

Biefstukpuntjes met broccoli in sojasaus

makkelijk roerbakgerecht

door SmaakMenutie
Roergebakken broccoli met biefstukpuntjes in sojasaus

Een klassieker

Wie kent dit roerbak gerecht niet? Je kan het maken met een voorverpakt pakje saus, maar het is hartstikke makkelijk om het zelf te maken. En die paar minuten die je extra kwijt bent zijn verwaarloosbaar. Wij hebben zelf een biefstukje gesneden, maar je kan natuurlijk ook voorverpakte biefstukpuntjes kopen.

Roergebakken broccoli met biefstukpuntjes in sojasaus

Biefstukpuntjes met broccoli in sojasaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 80 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk (of biefstukpuntjes)
  • 70 ml lichte sojasaus
  • 3 tenen knoflook
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 limoen
  • 1 broccoli
  • 1 sjalot (of kleine ui)
  • 1/2 runderbouillon blokje
  • 1/2 rode peper (optioneel)
  • 3 el maizena
  • 2 el bruine basterdsuiker

Zo maak je het

  • Snijd 300 g biefstuk in smalle reepjes of blokjes van gelijke grootte. Bestrooi de stukjes rondom met 2 el maizena en zet even weg (niet in de koeling).
  • Snijd alvast de roosjes van de broccoli. En snijd ook 3 tenen knoflook en sjalot fijn en de lente-ui in ringetjes.
  • Roerbak in een wok de stukjes biefstuk in 1 à 2 minuten rondom bruin in een scheutje olie. Niet langer, want dan wordt het taai! Haal uit de pan en zet even weg.
  • Doe extra olie in de pan en roerbak de broccoli roosjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en sjalot toe en fruit even mee. Voeg vervolgens 150 ml warm water toe en verkruimel een half runderbouillonblokje. Laat 10 minuutjes pruttelen.
  • Maak ondertussen in een kommetje een sausje van 70 ml sojasaus aangevuld met 30 ml water (2 el), sap van een 1/2 limoen, 2 el bruine basterdsuiker en 1 flinke el maizena. Meng goed door elkaar.
  • Voeg na 10 minuten de biestukreepjes toe en de zojuist gemaakte saus. Meng alles goed door elkaar. Na enkele minuten zal de saus wat inbinden.
  • Serveer met witte rijst of met noedels en verdeel de lente-ui en (eventueel) de rode peper over de borden.

Ingrediënten roergebakken broccoli met biefstukpuntjes Biefstukpuntjes met maizenaRoergebakken broccoli met biefstukpuntjes in sojasaus Roergebakken broccoli Roergebakken broccoli recept

TIP

Smaak te pakken gekregen? Probeer ook eens onze Aziatische runderreepjes met groenten in hoisinsaus!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

23 reacties

Paul 30 augustus 2018 - 16:26

Goedemiddag,
Bedankt voor dit heerlijke recept. Het gerecht staat voor morgen op de rol. Een van de bereidingsregels zegt: “Maak ondertussen in een kommetje een sausje van 70 ml sojasaus aangevuld met 30 ml water (3 el), sap van een 1/2 limoen, 2 el bruine suiker en 1 flinke el maizena. Meng goed door elkaar” Mijn vraag is wat is de inhoud van de eetlepel in dit recept? Meestal ga ik uit van 15ml per eetlepel. Alvast bedankt voor jullie reactie.

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2018 - 16:40

Hallo Paul, graag gedaan! Klopt, een eetlepel is 15ml. Er hadden dus 2 el moeten staan (=30ml). Bedankt voor je oplettendheid en veel kookplezier! Groet, Tim – SmaakMenutie

Reply
Henny 25 mei 2022 - 19:24

Lekker hoor maar best wel veel voor 2 personen

Reply
Maaike 13 juli 2019 - 16:56

Goedemiddag,

Welke sauzen gebruiken jullie en van welk merk. Bij sommige recepten staat dit er bij maar niet bij allemaal en er is erg veel keuze in deze sauzen. Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

Reply
SmaakMenutie 17 juli 2019 - 10:18

Hoi Maaike, in dit geval maakt het voor de sojausaus niet zo heel veel uit welk merk je hebt. Wij gebruiken wel de lichte variant. Over het algemeen kopen wij de sauzen bij de toko. Voor de ketjap gebruiken wij altijd de ketjap manis van Kentel NO1. Succes!

Reply
Josina 26 januari 2020 - 09:26

Maar ketjap manis is toch de donkere zoete ketjap? Ik dacht dat de lichte ketjap de zoute is.
Of ben ik abuis. Vr.groet, Josina

Reply
SmaakMenutie 26 januari 2020 - 16:11

Hoi Josina, ketjap manis is inderdaad zoete ketjap! Lichte sojasaus kan je een soort zoute ketjap noemen. We noemden hierboven enkel welke ketjap we gebruiken, niet dat het in dit gerecht gebruikt wordt 🙂

Reply
Monique van Zijl 13 oktober 2020 - 09:43

Zo te zien hebben jullie ook nog wat sesamzaadjes gebruikt als laatste? Ziet er lekker uit hoor! Ik ga het zeker proberen.

Reply
SmaakMenutie 14 oktober 2020 - 09:31

Hi Monique, klopt ter decoratie! Maar is optioneel hoor 🙂

Reply
Agnes 7 januari 2021 - 08:52

Lekker

Reply
SmaakMenutie 7 januari 2021 - 10:39

Fijn dat het in de smaak viel Agnes! 🙂

Reply
Rianne 2 augustus 2021 - 19:37

Vanavond voor de eerste keer gemaakt, het was heerlijk en erg bijzonder van smaak. Zeker voor herhaling vatbaar!

Reply
SmaakMenutie 3 augustus 2021 - 11:23

Leuk om te horen Rianne, fijn dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Joys 15 mei 2024 - 19:12

Hallo Jongens dit lijkt mij hartstikke lekker. Het zou fijn zijn als de voedingswaarde bij de recepten vermeld wordt. Zo weet ik of het in mijn dieet past. Voor nu zoek ik het zelf wel even uit.

Groeten
Joys

Reply
Arie 13 november 2021 - 13:41

Bedoel je met bruine suiker basterdsuiker?

Reply
SmaakMenutie 13 november 2021 - 13:51

Yes!

Reply
Joke 13 december 2021 - 17:54

Hoi hoi, net gemaakt, smaakt super lekker. Als enige heb ik er nog iets Sherry bij de saus gedaan in de laatste min. 😊

Reply
Linda 2 maart 2023 - 16:57

Kun je ook rietsuiker in plaats van bruine suiker gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 3 maart 2023 - 11:41

Jahoor! 🙂

Reply
Irma 4 mei 2024 - 10:44

Hallo, wanneer ik vlees bak dat eerst met maizena is bestrooid bakt alles gelijk aan! Wat doe ik verkeerd? Te weinig olie? Nie heet genoeg? Zou graag wat tips van jullie krijgen. Dankjewel!

Reply
SmaakMenutie 7 mei 2024 - 10:41

Hoi Irma, het vlees moet goed droog zijn, dus niet te nat. Dep het bijvoorbeeld even droog met wat keukenpapier. En het vlees regelmatig keren, ondanks de korte baktijd. Dan zou het wel moeten lukken. Succes!

Reply
Irma 10 mei 2024 - 09:53

Dank je wel voor de tip!

Reply
Irene 8 mei 2024 - 20:46

Wat hebben we weer zitten smullen! Dank voor dit heerlijke recept

Reply