Home Erik's Asia Roergebakken broccoli met biefstukpuntjes in sojasaus

Roergebakken broccoli met biefstukpuntjes in sojasaus

door SmaakMenutie

Een klassieker!

Wie kent dit roerbak gerecht niet? Je kan het maken met een voorverpakt pakje saus, maar het is hartstikke makkelijk om het zelf te maken. En die paar minuten die je extra kwijt bent zijn verwaarloosbaar. Wij hebben zelf een biefstukje gesneden, maar je kan natuurlijk ook voorverpakte biefstukreepjes kopen.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Roergebakken broccoli met biefstukpuntjes in sojasaus

Roergebakken broccoli met biefstukpuntjes in sojasaus

We kent dit roerbak gerecht niet? Je kan het maken met een voorverpakt pakje saus, maar het is hartstikke makkelijk om het zelf te maken. En die... Erik's Asia Roergebakken broccoli met biefstukpuntjes in sojasaus European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g biefstuk of biefstukreepjes
70 ml lichte sojasaus
1 limoen
1 stronk broccoli
1 sjalot of kleine ui
3 tenen knoflook
3 stengels lente-ui
1/2 runderbouillonblokje
1/2 rode peper (optioneel)
2 el bruine suiker
3 el maizena

Zo maak je het

  • Snijd 300 gr biefstuk in smalle reepjes of blokjes van gelijke grootte. Bestrooi de stukjes rondom met 2 el maizena en zet even weg (niet in de koeling).
  • Snijd alvast de roosjes van de broccoli. En snijd ook 3 tenen knoflook en sjalotje fijn en de lente-ui in ringetjes.
  • Roerbak in een wok de stukjes biefstuk in 1 à 2 minuten rondom bruin in een scheutje olie. Niet langer, want dan wordt het taai! Haal uit de pan en zet even weg.
  • Doe extra olie in de pan en roerbak de broccoli roosjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en sjalot toe en fruit even mee. Voeg vervolgens 150 ml warm water toe en verkruimel een half runderbouillonblokje. Laat 10 minuutjes pruttelen.
  • Maak ondertussen in een kommetje een sausje van 70 ml sojasaus aangevuld met 30 ml water (2 el), sap van een 1/2 limoen, 2 el bruine suiker en 1 flinke el maizena. Meng goed door elkaar.
  • Voeg na 10 minuten de biestukreepjes toe en de zojuist gemaakte saus. Meng alles goed door elkaar. Na enkele minuten zal de saus wat inbinden.
  • Serveer met witte rijst of met noedels en verdeel de lente-ui en (eventueel) de rode peper over de borden.

Ingrediënten roergebakken broccoli met biefstukpuntjes Biefstukpuntjes met maizena Roergebakken broccoli Roergebakken broccoli recept

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Paul 30 augustus 2018 - 16:26

Goedemiddag,
Bedankt voor dit heerlijke recept. Het gerecht staat voor morgen op de rol. Een van de bereidingsregels zegt: “Maak ondertussen in een kommetje een sausje van 70 ml sojasaus aangevuld met 30 ml water (3 el), sap van een 1/2 limoen, 2 el bruine suiker en 1 flinke el maizena. Meng goed door elkaar” Mijn vraag is wat is de inhoud van de eetlepel in dit recept? Meestal ga ik uit van 15ml per eetlepel. Alvast bedankt voor jullie reactie.

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2018 - 16:40

Hallo Paul, graag gedaan! Klopt, een eetlepel is 15ml. Er hadden dus 2 el moeten staan (=30ml). Bedankt voor je oplettendheid en veel kookplezier! Groet, Tim – SmaakMenutie

Reply
Maaike 13 juli 2019 - 16:56

Goedemiddag,

Welke sauzen gebruiken jullie en van welk merk. Bij sommige recepten staat dit er bij maar niet bij allemaal en er is erg veel keuze in deze sauzen. Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

Reply
SmaakMenutie 17 juli 2019 - 10:18

Hoi Maaike, in dit geval maakt het voor de sojausaus niet zo heel veel uit welk merk je hebt. Wij gebruiken wel de lichte variant. Over het algemeen kopen wij de sauzen bij de toko. Voor de ketjap gebruiken wij altijd de ketjap manis van Kentel NO1. Succes!

Reply