10,5K
Een klassieker
Wie kent dit roerbak gerecht niet? Je kan het maken met een voorverpakt pakje saus, maar het is hartstikke makkelijk om het zelf te maken. En die paar minuten die je extra kwijt bent zijn verwaarloosbaar. Wij hebben zelf een biefstukje gesneden, maar je kan natuurlijk ook voorverpakte biefstukpuntjes kopen.
23 reacties
Goedemiddag,
Bedankt voor dit heerlijke recept. Het gerecht staat voor morgen op de rol. Een van de bereidingsregels zegt: “Maak ondertussen in een kommetje een sausje van 70 ml sojasaus aangevuld met 30 ml water (3 el), sap van een 1/2 limoen, 2 el bruine suiker en 1 flinke el maizena. Meng goed door elkaar” Mijn vraag is wat is de inhoud van de eetlepel in dit recept? Meestal ga ik uit van 15ml per eetlepel. Alvast bedankt voor jullie reactie.
Hallo Paul, graag gedaan! Klopt, een eetlepel is 15ml. Er hadden dus 2 el moeten staan (=30ml). Bedankt voor je oplettendheid en veel kookplezier! Groet, Tim – SmaakMenutie
Lekker hoor maar best wel veel voor 2 personen
Goedemiddag,
Welke sauzen gebruiken jullie en van welk merk. Bij sommige recepten staat dit er bij maar niet bij allemaal en er is erg veel keuze in deze sauzen. Ik ben benieuwd naar jullie reactie.
Hoi Maaike, in dit geval maakt het voor de sojausaus niet zo heel veel uit welk merk je hebt. Wij gebruiken wel de lichte variant. Over het algemeen kopen wij de sauzen bij de toko. Voor de ketjap gebruiken wij altijd de ketjap manis van Kentel NO1. Succes!
Maar ketjap manis is toch de donkere zoete ketjap? Ik dacht dat de lichte ketjap de zoute is.
Of ben ik abuis. Vr.groet, Josina
Hoi Josina, ketjap manis is inderdaad zoete ketjap! Lichte sojasaus kan je een soort zoute ketjap noemen. We noemden hierboven enkel welke ketjap we gebruiken, niet dat het in dit gerecht gebruikt wordt 🙂
Zo te zien hebben jullie ook nog wat sesamzaadjes gebruikt als laatste? Ziet er lekker uit hoor! Ik ga het zeker proberen.
Hi Monique, klopt ter decoratie! Maar is optioneel hoor 🙂
Lekker
Fijn dat het in de smaak viel Agnes! 🙂
Vanavond voor de eerste keer gemaakt, het was heerlijk en erg bijzonder van smaak. Zeker voor herhaling vatbaar!
Leuk om te horen Rianne, fijn dat je ervan genoten hebt 🙂
Hallo Jongens dit lijkt mij hartstikke lekker. Het zou fijn zijn als de voedingswaarde bij de recepten vermeld wordt. Zo weet ik of het in mijn dieet past. Voor nu zoek ik het zelf wel even uit.
Groeten
Joys
Bedoel je met bruine suiker basterdsuiker?
Yes!
Hoi hoi, net gemaakt, smaakt super lekker. Als enige heb ik er nog iets Sherry bij de saus gedaan in de laatste min. 😊
Kun je ook rietsuiker in plaats van bruine suiker gebruiken?
Jahoor! 🙂
Hallo, wanneer ik vlees bak dat eerst met maizena is bestrooid bakt alles gelijk aan! Wat doe ik verkeerd? Te weinig olie? Nie heet genoeg? Zou graag wat tips van jullie krijgen. Dankjewel!
Hoi Irma, het vlees moet goed droog zijn, dus niet te nat. Dep het bijvoorbeeld even droog met wat keukenpapier. En het vlees regelmatig keren, ondanks de korte baktijd. Dan zou het wel moeten lukken. Succes!
Dank je wel voor de tip!
Wat hebben we weer zitten smullen! Dank voor dit heerlijke recept