Home Borrelhapjes en sausjes Easy! Ambachtelijke kruidenboter

Easy! Ambachtelijke kruidenboter

door SmaakMenutie

Lekker snel klaar!

Vers en (nog) warm stokbrood met een riante laag kruidenboter. Heerlijk! Of wat dacht je van tussen deze sensationele gepofte aardappel? En als iets makkelijk is dan is het wel zelf kruidenboter maken. En wat helemaal makkelijk is dat je tegenwoordig smeerbare roomboter hebt. Aangezien roomboter vrij hard is, hoef je het dus niet eerst buiten de koelkast op temperatuur te laten komen 🙂 Net zo lekker en lekker snel klaar!

Zelf kruidenboter maken

Ambachtelijke kruidenboter

Vers en (nog) warm stokbrood met een riante laag kruidenboter. Heerlijk! En als iets makkelijk is dan is het wel zelf kruidenboter... Borrelhapjes en sausjes Easy! Ambachtelijke kruidenboter European Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.5/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

150 gr ongezouten (smeerbare) roomboter
1 teen knoflook
Sap van 1/4 citroen
Bieslook
Peterselie
Grof zeezout

Zo maak je het

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen (tenzij je smeerbare roomboter hebt genomen).
  • Snijd 1 teentje knoflook ragfijn en hak de peterselie en bieslook eveneens fijn. Vermeng met de roomboter.
  • Voeg ongeveer 1/4 sap van een citroen toe en meng samen met wat (grof) zeezout door de boter. Voeg naar smaak peper toe. That's all, heerlijke verse kruidenboter!

Misschien valt dit ook in de smaak