Home Borrelhapjes en sausjes Ambachtelijke kruidenboter (easy!)

Ambachtelijke kruidenboter (easy!)

door SmaakMenutie
Zelf kruidenboter maken

Lekker snel klaar

Vers en (nog) warm stokbrood met een riante laag kruidenboter. Heerlijk! Of wat dacht je van tussen deze sensationele gepofte aardappel? En als iets makkelijk is dan is het wel zelf kruidenboter maken. En wat helemaal makkelijk is dat je tegenwoordig smeerbare roomboter hebt. Aangezien roomboter vrij hard is, hoef je het dus niet eerst buiten de koelkast op temperatuur te laten komen 🙂 Net zo lekker en lekker snel klaar!

Zelf kruidenboter maken

Ambachtelijke kruidenboter

Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 21 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g ongezouten (smeerbare) roomboter
1 teen knoflook
1/4 citroen (sap)
Verse bieslook
Verse peterselie
Grof zeezout

Zo maak je het

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen (tenzij je smeerbare roomboter hebt genomen).
  • Snijd 1 teentje knoflook ragfijn en hak 1 flinke el peterselie en 1 flinke el bieslook eveneens fijn. Vermeng met de roomboter.
  • Voeg ongeveer 1/4 sap van een citroen toe en meng samen met wat (grof) zeezout door de boter. Voeg naar smaak peper toe. That's all, heerlijke verse kruidenboter!

Zelf kruidenboter maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Danielle 25 mei 2021 - 00:37

Hoeveel bieslook en peterselie doen jullie er doorheen?

Reply
SmaakMenutie 25 mei 2021 - 10:14

Gesneden 1 flinke eetlepel, misschien iets meer dus proef vooral! 🙂

Reply