Home Borrelhapjes en sausjes Zelfgemaakte mayonaise (in 5 minuten!)

Zelfgemaakte mayonaise (in 5 minuten!)

door SmaakMenutie

De truc

De eerste keer (ok, en de tweede keer) dat ik zelf een poging deed om mayonaise te maken ging faliekant mis. De eerste keer gebruikte ik extra vergine olijfolie. Nooit doen, de smaak van de olijfolie overheerst en je mayo is mislukt. De tweede keer werd de mayo maar niet dikker en ook de smaak was niks. Helaas. Tot we een keer bij (Belgische) vrienden gingen eten en ze daar even in een paar minuten superlekkere mayonaise voor onze neus maakten alsof het niks is. De truc? Een blender, arachideolie én een eierdooier op kamertemperatuur. En tada, zelfgemaakte mayonaise voor bij je frietje.

Zelf mayonaise maken

Mayonaise

De eerste keer (ok, en de tweede keer) dat ik zelf een poging deed om mayonaise te maken ging faliekant mis. De eerste keer gebruikte ik extra vergine olijfolie. Nooit doen, de smaak... Borrelhapjes en sausjes Mayonaise, sausjes Frans Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 2 keer gestemd )

Ingrediënten

100 ml arachideolie
1 eierdooier
1 tl scherpe mosterd (Dijon bijvoorbeeld)
1 tl citroensap of witte wijnazijn

Zo maak je het

  • Doe de eierdooier, 1 tl mosterd , 1 tl citroensap en een scheut arachideolie in de blender en mix kort (15 seconden).
  • Voeg nu in etappes de arachideolie toe. Dat kan op gevoel, maar ik voeg 100 ml in 5 kleine hoeveelheden toe en mix het steeds 10-15 seconden.
  • En voilà, binnen 5 minuten zelfgemaakte mayonaise. Meer sausjes zelf maken? Klik dan even hier. Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

TIP

Je kan de zelfgemaakte mayonaise zo'n week tot anderhalve week in de koelkast bewaren.

2 reacties

Maurice 5 mei 2020 - 21:20

Hoi Tim en Erik,
Ik heb geprobeerd de mayo te maken maar 2 keer was het veel te dun.
wat gaat er niet goed

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2020 - 09:01

Hoi Maurice, wat jammer dat het niet direct lukte. Mogelijk heb je toch te snel de olie erbij gedaan? Dan bindt het niet goed

Reply