Home Borrelhapjes en sausjes Snelle zelfgemaakte saucijzenbroodjes met een Indisch tintje

Snelle zelfgemaakte saucijzenbroodjes met een Indisch tintje

door SmaakMenutie

Lekker met een klodder mosterd

Zo lekker af en toe, een saucijzenbroodje met een klodder mosterd. Mijn oma maakte ze vroeger ook wel eens, maar dan met een beetje ketjap door het gehakt om ze net dat Indische tintje te geven. Hiermee heb je gegarandeerd succes. Zelfs ons neefje van 1 jaar kon er niet vanaf blijven. Kidsproof dus 😉

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Recept saucijzenbroodjes

Indische saucijzenbroodjes

Zo lekker af en toe, een saucijzenbroodje met een klodder mosterd. Mijn oma maakte ze vroeger ook wel eens, maar dan met een beetje ketjap door... Borrelhapjes en sausjes Snelle zelfgemaakte saucijzenbroodjes met een Indisch tintje European Print dit recept
Personen: 10 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

10 plakjes bladerdeeg (bevroren)
300 gr half-om-half gehakt
2 eieren
2 el ketjap
4 el paneermeel
2 tl sambal
1 tl knoflook(poeder)
1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180-190 graden.
  • Meng het gehakt met 1 eitje, 2 el ketjap, 4 el paneermeel, 2 tl sambal, 1 tl knoflookpoeder en een halve tl nootmuskaat. Maak hier 10 gelijke worstjes van die net iets kleiner zijn dan je vel bladerdeeg.
  • Haal pas op het laatst de bladerdeeg uit de vriezer (anders ontdooit het te snel!).
  • Verdeel de plakjes bladerdeeg op een bakplaat of rooster met ovenpapier. Kluts een eitje los in een kommetje.
  • Bestrijk het bladerdeeg met een dun laagje ei en vouw dicht met een worstje. De randjes druk je voorzichtig dicht met een vork. Bestrijk de bovenkant ook met wat ei.
  • Plaats ze ongeveer 15 minuten in de oven (houd het in de gaten). Eet smakelijk!
Zelf saucijzenbroodjes maken

Bestrijk het bladerdeeg met een dun laagje ei en vouw dicht met een worstje. De randjes druk je voorzichtig dicht met een vork.

Zelf saucijzenbroodjes maken

Lekker, met een klodder mosterd!

TIP

Zie hier meer lekkere borrelhapjes en sausjes!

Misschien valt dit ook in de smaak

6 reacties

Jane 21 januari 2018 - 15:49

Super lekker! En zeker kidsproof, ook mijn dochter van 2 is er gek op! 😋

Reply
SmaakMenutie 22 januari 2018 - 08:52

Hoi Jane, wat leuk om te horen! 🙂

Reply
ingrid de weerd 29 april 2018 - 15:47

kan het ook met rundergehakt ipv half om half ?

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2018 - 18:27

Hoi Ingrid, jazeker kan dat! Alleen zullen ze dan iets minder vettig zijn. Kies dan wel voor gewoon rundergehakt en niet voor de magere variant 😉

Reply
Rilana 29 april 2018 - 20:12

Erg lekker!

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2018 - 18:28

Leuk om te horen Rilana! thx 🙂

Reply