Home Borrelhapjes en sausjes Indische saucijzenbroodjes (snel klaar!)

Indische saucijzenbroodjes (snel klaar!)

door SmaakMenutie
Recept saucijzenbroodjes

Lekker met een klodder mosterd

Zo lekker af en toe, een saucijzenbroodje met een klodder mosterd. Mijn oma maakte ze vroeger ook wel eens, maar dan met een beetje ketjap door het gehakt om ze net dat Indische tintje te geven. Hiermee heb je gegarandeerd succes. Zelfs ons neefje van 1 jaar kon er niet vanaf blijven. Kidsproof dus 😉

Recept saucijzenbroodjes

Indische saucijzenbroodjes

Print dit recept
Personen: 10 stuks Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 34 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g half-om-half gehakt
10 plakjes bladerdeeg
2 eieren
5 el paneermeel
2 el ketjap manis
2 tl sambal oelek
1 tl knoflookpoeder
1 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180-190 graden.
  • Meng het gehakt met 1 eitje, 2 el ketjap, 5 el paneermeel, 2 tl sambal, 1 tl knoflookpoeder en 1 tl nootmuskaat. Maak hier 10 gelijke worstjes van die net iets kleiner zijn dan je vel bladerdeeg.
  • Verdeel de worstjes over het bladerdeeg. Vouw dicht en druk de randen voorzichtig met een vork vast en bestrijk de saucijzenbroodjes met wat eigeel.
  • Plaats ze ongeveer 15-20 minuten in de oven (houd het in de gaten). Eet smakelijk!

Indische saucijzenbroodjes receptZelf saucijzenbroodjes makenRecept saucijzenbroodjesZelf saucijzenbroodjes maken

TIP

Op zoek naar de mini variant als borrelhapje? Klik dan even hier, waar we ook in een video het hele proces stap voor stap laten zien!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

23 reacties

Jane 21 januari 2018 - 15:49

Super lekker! En zeker kidsproof, ook mijn dochter van 2 is er gek op! ?

Reply
SmaakMenutie 22 januari 2018 - 08:52

Hoi Jane, wat leuk om te horen! 🙂

Reply
ingrid de weerd 29 april 2018 - 15:47

kan het ook met rundergehakt ipv half om half ?

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2018 - 18:27

Hoi Ingrid, jazeker kan dat! Alleen zullen ze dan iets minder vettig zijn. Kies dan wel voor gewoon rundergehakt en niet voor de magere variant ?

Reply
Rilana 29 april 2018 - 20:12

Erg lekker!

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2018 - 18:28

Leuk om te horen Rilana! thx 🙂

Reply
Ilona 17 april 2020 - 18:44

Zojuist gemaakt. Onwijs lekker. We hebben er met 2 volwassenen en 1 kind erg van genoten

Reply
SmaakMenutie 18 april 2020 - 13:01

Fijn dat ze in de smaak vielen Ilona!

Reply
Denise 4 mei 2020 - 11:33

Gebruik je originele of roomboter bladerdeeg ?

Reply
SmaakMenutie 4 mei 2020 - 14:21

Je kan ze allebei gebruiken hoor 🙂

Reply
Elly 29 augustus 2020 - 21:20

Heerlijk, ik heb het geserveerd met hot chilli saus ?

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2020 - 15:39

Mmm lekker Elly!

Reply
Tamara 21 november 2020 - 12:00

Hoi hoi ziet er erg lekker uit
Zou u mij kunnen vertellen hoevt zit met de koolhydraten? Wij eten nl alleen kha arm groetjes

Reply
SmaakMenutie 22 november 2020 - 12:49

Hoi Tamara, dankjewel! Oei, nee dat weten wij niet helaas.

Reply
Marissa 23 december 2020 - 22:48

Gebruik je zoete of zoute ketjap?! ?

Reply
SmaakMenutie 24 december 2020 - 11:47

Zoete (manis)! Wij gebruiken altijd ketjap manis van Vanka-Kawat (gewoon te koop bij de supermarkt). Succes!

Reply
Ellen 30 maart 2021 - 21:44

Superlekker! Dankjewel voor dit heerlijke recept

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2021 - 08:54

Leuk te horen Ellen, fijn dat de saucijzenbroodjes in de smaak vielen 🙂

Reply
Wilma 1 september 2021 - 08:50

Kan ik ze invriezen? (Dus ‘rauw’ zeg maar, voordat ze oven ingaan).

Reply
SmaakMenutie 2 september 2021 - 10:46

Je kan ze beter afbakken en dan af laten koelen voordat je ze invriest Wilma! Als je ze vervolgens ontdooid weer een paar minuten in de oven opwarmen, dan zijn ze het lekkerst 🙂

Reply
Betty 1 september 2021 - 11:48

Heb ze nu al 2 keer gemaakt. Ze vallen goed in de smaak.

Reply
Anouk 1 september 2021 - 18:41

Kan ik deze van te voren maken?

Reply
SmaakMenutie 2 september 2021 - 10:47

Ja zeker Anouk! Warm ze gewoon weer even op als je ze gaat eten 🙂

Reply