Home Borrelhapjes en sausjes Witte wijnsaus

Witte wijnsaus

heerlijk bij visgerechten

door SmaakMenutie
Witte wijnsaus

Klaar in 20 minuten

Denk jij dat witte wijnsaus maken veel werk is? Nou dat valt reuze mee. Wij hebben een versie die je binnen 20 minuten op tafel zet. Heerlijk bij allerlei visgerechten, wat dacht je bijvoorbeeld van deze kabeljauw!

Witte wijnsaus

Witte wijnsaus

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 21 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 ml (kook)room
  • 150 ml visfond
  • 100 ml witte wijn
  • 35 g roomboter
  • 1/2 citroen (sap)
  • Verse bieslook (optioneel)
  • Scheutje Noilly Prat (optioneel)

Zo maak je het

  • Neem een steelpannetje en schenk hierin 100 ml witte wijn (naar keuze), een scheutje Noilly Prat (optioneel) en 150 ml visfond. Laat op niet te hoog vuur voor ongeveer de helft langzaam inkoken.
  • Schenk vervolgens 150 ml (kook)room toe aan het geheel en laat opnieuw inkoken tot de saus wat gaan binden.
  • Bindt de saus onvoldoende in? Bijvoorbeeld omdat je een light variant room hebt gekocht. Maak dan een papje van 1 el maizena en 1 el water en voeg dit toe.
  • Voeg een scheutje vers citroensap toe samen met een snuf zout en een goede draai aan de pepermolen.
  • Snijd 35 g roomboter in blokjes en meng deze tot slot door de saus.
  • Serveer eventueel met wat verse bieslook en voeg naar smaak extra peper en zout toe.

Witte wijnsaus ingrediëntenWitte wijnsaus Witte wijnsaus maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Theo 24 december 2020 - 14:54

Dank voor het delen van jullie heerlijke gerechten met toegankelijke uitleg. Ik wens jullie en jullie bruine labrador en geweldig 2021. Het kan nooit slechter dan 2020, hopelijk ??

Reply
SmaakMenutie 25 december 2020 - 10:13

Dankjewel Theo voor het compliment, leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen! Jij ook een geweldig en culinair 2021 gewenst 🙂

Reply
Marleen 1 oktober 2022 - 12:06

Welke fond gebruiken jullie en moet die dan worden verdund met water? Kan bouillon blokje ook?

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2022 - 14:36

Fond merk maakt niet veel uit hoor! Niet verdunnen en een bouillonblokje is niet aan te raden. Succes en geniet ervan!

Reply