Home Pasta Pasta pesto caprese (uit de oven)

Pasta pesto caprese (uit de oven)

door SmaakMenutie

Italië op je bord

Ben jij ook zo gek op een Italiaanse salade caprese? Wij ook! Wij weten dan ook zeker dat deze variant met pasta in de smaak gaat vallen 🙂 Door de pasta (wij gebruiken fusilli) mengen we heerlijke, zoete cherry tomaatjes, spinazie, pesto en mozzarella (tip: koop een kwalitatief goede bol). En het mooie is, je zet deze heerlijke ovenschotel al binnen een half uur op tafel!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Pasta pesto caprese

Pasta pesto caprese

Ben jij ook zo gek op een Italiaanse salade caprese? Wij ook! Wij weten dan ook zeker dat deze variant met pasta in de smaak gaat vallen 🙂 Door de... Pasta Pasta pesto caprese (uit de oven) European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.2/5
( 24 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g cherry tomaten
200 g fusilli
100 g baby spinazie
100 g prosciutto of serranoham
90 g pesto
3 tenen knoflook
1 bol mozzarella
1 tl tijm
1 tl oregano
1 tl chilipeper
3 el olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  • Neem een kommetje en meng hierin 3-4 el olijfolie met 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde tijm, een flinke snuf chilipeper, een goede snuf zout en peper en 3 fijngehakte (of geperste) teentjes knoflook.
  • Neem 250 gr (goede) cherrytomaatjes en plaats deze in een ovenschaal. Verdeel de zojuist gemaakte dressing grondig over de tomaatjes en plaats 10-15 min in de oven
  • Kook ondertussen circa 200 gr fusilli (of andere pasta) in 10-11 min al dente.
  • Giet de pasta af en vermeng direct met 1 klein potje (groene) pesto van 90 gr (of maak deze zelf!). Meng ook de baby spinazie erdoor.
  • Voeg de cherry tomaatjes toe aan het geheel en meng goed door elkaar. Voeg tevens een extra snuf peper en zout toe.
  • Doe alles (terug) in de ovenschaal en verbrokkel de mozzarella en de prosciutto gelijkmatig over de schaal. Plaats ongeveer 15 minuten terug in de oven. Serveer eventueel met verse basilicum en extra peper. Mmmm!

Pasta pesto caprese recept Pasta caprese maken Pasta pesto caprese maken Pasta caprese pesto Pasta caprese oven

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

karin 8 mei 2019 - 12:44

Ziet er erg lekker uit. Mijn dochter kan niet tegen verse spinazie. Zou ik ook diepvriesspinazie kunnen gebruiken of iets anders?

Reply
SmaakMenutie 8 mei 2019 - 17:14

Hi Karin, dankjewel! Ja hoor diepvriesspinazie zou ook goed kunnen. Of je kan het eventueel achterwege laten. Succes! Groet, team SmaakMenutie

Reply
Diana Khalifa 6 juni 2019 - 08:05

Met dit gerecht was ieder een thuis blij. Zelfs de boer in huis zei wat lekker maar wij hadden hem zonder de ham omdat wij geen varkensvlees eten. Dank je wel voor het delen van dit top gerecht.

Reply
SmaakMenutie 6 juni 2019 - 09:29

Hi Diana, wat leuk om te horen! Fijn dat het recept bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply