Home Salades en soepen Salade caprese

Salade caprese

Italiaanse klassieker

door SmaakMenutie
Salade caprese

Insalata tricolore

Deze Italiaanse klassieker wordt ook wel ‘Insalata tricolore’ genoemd, naar de drie kleuren van de Italiaanse vlag. De salade caprese (insalata caprese) is een koud voorgerecht uit de Napolitaanse keuken en is vernoemd naar het eiland Capri. Zo simpel en zo lekker. Maar één ding, koop geen goedkoop plastic bolletje ‘mozzarella’ van 89 cent. Dus koop een bol echte buffel mozzarella, rijpe tomaten en verse basilicum. That’s all. Succes gegarandeerd!

Salade caprese

Salade caprese

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 34 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Verse basilicum
  • Extra vierge olijfolie
  • Balsamico crème (of balsamico azijn)
  • Zwarte peper
  • Grof zeezout

Zo maak je het

  • Snijd 2-3 grote rijpe tomaten in schijfjes. Doe hetzelfde met 1 bol buffel mozzarella.
  • Bouw de caprese op door te beginnen met de tomaat, vervolgens de mozzarella en tot slot een mooi blaadje basilicum.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie en cremissimo (balsamico crème). Voeg naar smaak verse zwarte peper en grof zeezout toe.

Salade caprese receptSalade capreseInsalata capreseCaprese

TIP

Naast salade caprese zetten wij vaak een aantal Italiaanse (voor)gerechten op tafel om te delen. Kies naast caprese bijvoorbeeld ook voor carpaccio en vitello tonnato. Je gasten zullen versteld staan!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!