Home Salades en soepen Italiaanse salade caprese

Italiaanse salade caprese

door SmaakMenutie
Salade caprese recept

Buffel mozzarella

Insalata tricolore, zoals ‘ie ook wel genoemd wordt, naar de drie kleuren van de Italiaanse vlag (net als de pizza Margherita en deze Italiaanse sandwich). De salade in de stijl van ‘Capri’ is een voorgerecht uit de Napolitaanse keuken. Zo simpel en zo lekker! Maar één ding, koop geen goedkoop plastic bolletje ‘mozzarella’ van 89 cent. Dus koop een bol echte buffel mozzarella, lekkere tomaatjes, verse basilicum en natuurlijk (geroosterde!) pijnboompitjes. Eventueel kan je nog wat pesto (maak deze zelf) toevoegen. That’s all. Succes gegarandeerd 🙂

Salade caprese recept

Salade caprese

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.7/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

2-3 tomaten
1 bol buffel mozzarella
Verse basilicum
Pijnboompitten
Balsamico(azijn)
Pesto (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes.
  • Bouw op door een plakje tomaat, blaadje basilicum en plakje mozzarella om en om op het bord te plaatsen. Eventueel kan je de mozzarella licht insmeren met (groene) pesto.
  • Maak af met geroosterde pijnboompitten (rooster de pijnboompitten zonder olie kort in een koekenpan tot ze bruinen), zeezout, peper en natuurlijk balsamico.

Salade caprese receptSalade caprese maken

TIP

Varieer eens met verschillende kleuren tomaatjes, zoals wij hier gedaan hebben met geel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!