Home Borrelhapjes en sausjes Easy! Zelf groene en rode pesto maken

Easy! Zelf groene en rode pesto maken

door SmaakMenutie

Nooit meer kant- en klare pesto

Sommige dingen zijn zó ontzettend makkelijk dat je niet begrijpt waarom je ze altijd kant-en-klaar koopt. Zo ook met pesto. Met slechts een paar ingrediënten bereid je heel snel twee heerlijke variaties: groene en rode pesto. Lekker op een sandwich, op een pizza, bij een stukje zalm of gewoon op een toastje of bruschetta.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Zelf pesto maken

Groene en rode pesto

Sommige dingen zijn zó ontzettend makkelijk dat je niet begrijpt waarom je ze altijd kant-en-klaar koopt. Zo ook met groene en rode pesto. Met slechts een paar ingrediënten... Borrelhapjes en sausjes Easy! Zelf groene en rode pesto maken European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 4 keer gestemd )

Ingrediënten

Voor de groene pesto (ca. 125 gr):
40 gr basilicum (ongeveer 2/3 plantje)
20 gr pijnboompitten
5 el geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
1/2 citroen

Voor de rode pesto (ca. 125 gr):
8 zongedroogde tomaten
20 gr pijnboompitten
3 el geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie

Zo maak je het

Voor de groene pesto

  • Voor het makkelijkste resultaat gebruik je de keukenmachine/(staaf)mixer. Ja kan ook een vijzel gebruiken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Gebruik de blaadjes van ongeveer 2/3 basilicumplantje en mix dit samen met de geroosterde pijnboompitten, 5 el geraspte Parmezaanse kaas, 3 teentjes knoflook, het sap van een halve citroen en 4 el olijfolie tot een mooie gladde emulsie. Naar smaak voeg je peper en zout toe.

Voor de rode pesto

  • Ook hier geldt dat het makkelijkst is om je keukenmachine te gebruiken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Gebruik ongeveer 8 zongedroogde tomaten en mix dit samen met de geroosterde pijnboompitten, 3 el geraspte Parmezaanse kaas, 2 teentjes knoflook en 2 el olijfolie tot een mooi glad mengsel.

Klaar!

Recept zelf pesto makenProbeer ook eens een pesto van dille. Net zo makkelijk!

TIP

Je kan pesto ongeveer een week bewaren. Zorg wel dat er altijd een laagje olijfolie op staat.

Misschien valt dit ook in de smaak

1 reactie

Otelia Geiszler 6 november 2018 - 18:30

Thanks for sharing..

Reply