Home Borrelhapjes en sausjes Groene en rode pesto (easy!)

Groene en rode pesto (easy!)

door SmaakMenutie
Zelf pesto maken

Nooit meer kant- en klaar

Sommige dingen zijn zó ontzettend makkelijk dat je niet begrijpt waarom je ze altijd kant-en-klaar koopt. Zo ook met pesto. Met slechts een paar ingrediënten bereid je heel snel twee heerlijke variaties: groene en rode pesto. Lekker op een sandwich, op een pizza, bij een stukje zalm of gewoon op een toastje of bruschetta.

Zelf pesto maken

Groene en rode pesto

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

Groen (ca. 125 g):
40 g basilicum
20 g pijnboompitten
5 el geraspte Parmezaanse kaas
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
1/2 citroen

Rood(ca. 125 g):
20 g pijnboompitten
3 el geraspte Parmezaanse kaas
2 el olijfolie
8 zongedroogde tomaten
2 tenen knoflook

Zo maak je het

Groene pesto

  • Voor het makkelijkste resultaat gebruik je de keukenmachine/(staaf)mixer. Ja kan ook een vijzel gebruiken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Gebruik de blaadjes van ongeveer 2/3 basilicumplantje en mix dit samen met de geroosterde pijnboompitten, 5 el geraspte Parmezaanse kaas, 3 teentjes knoflook, het sap van een halve citroen en 4 el olijfolie tot een mooie gladde emulsie. Naar smaak voeg je peper en zout toe.

Rode pesto

  • Ook hier geldt dat het makkelijkst is om je keukenmachine te gebruiken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Gebruik ongeveer 8 zongedroogde tomaten en mix dit samen met de geroosterde pijnboompitten, 3 el geraspte Parmezaanse kaas, 2 teentjes knoflook en 2 el olijfolie tot een mooi glad mengsel.

Recept zelf pesto makenZelf pesto maken

TIP

Je kan pesto ongeveer een week bewaren. Zorg wel dat er altijd een laagje olijfolie op staat.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Otelia Geiszler 6 november 2018 - 18:30

Thanks for sharing..

Reply