Home Pasta Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Pasta met tonijn in champignonroomsaus

door SmaakMenutie

Slechts een paar ingrediënten

Op zoek naar een makkelijke pasta die snel klaar is? Zoek dan niet verder. Deze heerlijke pasta met tonijn in champignonroomsaus zet je in no-time op tafel. Hiervoor snijden we alleen wat kastanjechampignons, een lente-uitje en een knoflookje fijn en mengen deze door een heerlijke roomsaus heen. Met dus slecht een paar ingrediënten zet je een waanzinnige maaltijd op tafel! 🙂

Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Op zoek naar een makkelijke pasta die snel klaar is? Zoek dan niet verder. Deze heerlijke pasta met tonijn in champignonroomsaus zet je in no-time... Pasta Pasta met tonijn in champignonroomsaus European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.8/5
( 32 keer gestemd )

Ingrediënten

180 g penne (of andere pasta)
200 g kastanjechampignons
160 g tonijn (1 blikje)
125 ml kookroom
50 g rucola
3 lente-ui
2 tenen knoflook
1 groente bouillonblokje
1 el bloem
1/2 citroen (sap)

Zo maak je het

  • Kook in een pan met ruim water de penne al dente in ca. 10-12 minuten.
  • Snijd 200-250 g kastanjechampignons in kleine stukjes en snijd 2 tenen knoflook fijn.
  • Bak de champignons op middelhoog vuur in een klontje boter. Voeg na enkele minuten de knoflook toe en bak al omscheppend tot de champignons gebakken zijn. Het vocht is dan vrijwel volledig verdampt.
  • Zet het vuur laag en voeg 1 flinke el bloem toe. Bak al omscheppend een minuutje mee.
  • Voeg nu 100 ml warm water toe en 1 verkruimeld groente bouillonblokje. Roer door elkaar tot het tegen de kook is. Voeg nu ook 125 ml kookroom toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg tot slot 1 blikje tonijn toe en het sap van een halve citroen. Laat pruttelen tot de gewenste dikte.
  • Giet de pasta af en voeg deze ook toe. Voeg tot slot 2-3 in ringen gesneden lente-ui toe en de rucola. Meng goed door elkaar en serveer direct!

Pasta met tonijn en champignons

Misschien valt dit ook in de smaak

7 reacties

Annelies 29 mei 2018 - 19:32

Het was weer heerlijk, makkelijk en snel op tafel.👍

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2018 - 08:48

Hoi Annelies, wat leuk om horen! Persoonlijk ook een van onze favorieten. En mooi meegenomen dat het snel klaar is 😀

Reply
Merel 30 augustus 2018 - 15:24

Makkelijk te maken en lekker! Fijn recept er bij in mijn receptenboek 🙂

Reply
Merel 30 augustus 2018 - 15:25

Oh en ik had er nog verse spinazie aan toegevoegd, omdat ik dit nog had liggen. Wij vonden het er heerlijk bij en zo hadden we nog meer groente.

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2018 - 16:46

Hoi Merel, ja dit is een heel fijn recept. Lekker èn makkelijk! Wat een goed idee van de spinazie, lekker veel groenten. Top!

Reply
Heleen 21 oktober 2019 - 19:04

Erg lekker ! Alleen de pepermolen even erbij gehaald

Reply
SmaakMenutie 22 oktober 2019 - 09:15

Thanks Heleen! Verse peper is altijd lekker over de pasta 🙂

Reply