Home Pasta Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Pasta met tonijn in champignonroomsaus

door SmaakMenutie
Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Slechts een paar ingrediënten

Op zoek naar een makkelijke pasta die snel klaar is? Zoek dan niet verder. Deze heerlijke pasta met tonijn in champignonroomsaus zet je in no-time op tafel. Hiervoor snijden we alleen wat kastanjechampignons, een lente-uitje en een knoflookje fijn en mengen deze door een heerlijke roomsaus heen. Met dus slecht een paar ingrediënten zet je een waanzinnige maaltijd op tafel! 🙂

Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 92 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g kastanjechampignons
200 g fusilli (of andere pasta)
160 g tonijn (1 blikje)
40 g rucola
3 stengels lente-ui
2 tenen knoflook
1 sjalot of ui
1 groente bouillonblokje
1/2 citroen (sap)
1 el bloem
125 ml kookroom

Zo maak je het

  • Kook in een pan met ruim water circa 200 gr pasta al dente in 10 minuten. Snijd ondertussen 250 gr kastanjechampignons in partjes of plakjes en snipper 1 sjalot of ui. Snijd tevens 2 tenen knoflook fijn.
  • Fruit de sjalot een minuutje aan in olijfolie of boter en voeg vervolgens de champignons toe. Bak al omscheppend op middelhoog vuur tot de champignons lekker gebakken zijn. Voeg het laatste minuutje de knoflook toe.
  • Zet het vuur laag en voeg 1 flinke el bloem toe. Bak al omscheppend een klein minuutje mee totdat de bloem is opgenomen.
  • Voeg nu ongeveer 100 ml warm water toe en 1 verkruimeld groente bouillonblokje. Roer door elkaar tot het tegen de kook is. Voeg nu ook 125 ml kookroom toe en roer goed door elkaar zodat de saus mooi wat gebonden is. 
  • Voeg tot slot 1 blikje tonijn toe en het sap van een halve citroen. Laat pruttelen tot de gewenste dikte.
  • Giet de pasta af en voeg deze ook toe. Voeg tot slot de gesneden lente-ui toe en de rucola. Meng goed door elkaar en serveer direct!

Pasta tonijn ingrediënten Pasta tonijn Pasta met tonijn en champignons

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

19 reacties

Annelies 29 mei 2018 - 19:32

Het was weer heerlijk, makkelijk en snel op tafel.?

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2018 - 08:48

Hoi Annelies, wat leuk om horen! Persoonlijk ook een van onze favorieten. En mooi meegenomen dat het snel klaar is 😀

Reply
Merel 30 augustus 2018 - 15:24

Makkelijk te maken en lekker! Fijn recept er bij in mijn receptenboek 🙂

Reply
Merel 30 augustus 2018 - 15:25

Oh en ik had er nog verse spinazie aan toegevoegd, omdat ik dit nog had liggen. Wij vonden het er heerlijk bij en zo hadden we nog meer groente.

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2018 - 16:46

Hoi Merel, ja dit is een heel fijn recept. Lekker èn makkelijk! Wat een goed idee van de spinazie, lekker veel groenten. Top!

Reply
Heleen 21 oktober 2019 - 19:04

Erg lekker ! Alleen de pepermolen even erbij gehaald

Reply
SmaakMenutie 22 oktober 2019 - 09:15

Thanks Heleen! Verse peper is altijd lekker over de pasta 🙂

Reply
Wendy 10 maart 2020 - 22:33

Vandaag gemaakt, was erg lekker had er ook spinazie doorheen gedaan. Volgens de kids is dit zeker een blijvertje. Maar dat vinden ze van veel van jullie gerechten. Ben blij dat ik jullie site gevonden heb. Ga zo door
Groetjes Wendy

Reply
SmaakMenutie 11 maart 2020 - 11:08

Fijn dat het in de smaak viel bij jullie! Goed idee de spinazie, lekker 🙂

Reply
Corry van der Made 29 maart 2020 - 20:03

Vandaag gemaakt het was heerlijk voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 30 maart 2020 - 11:56

Leuk om te horen Corry, fijn! 🙂

Reply
Roos 4 september 2020 - 19:16

Hoi! Dit al meerdere keren gemaakt, echt top! Een vraagje uit nieuwsgierigheid. Wat maakt dat jullie bloem gebruiken en bijvoorbeeld geen maizena? Groetjes Roos

Reply
SmaakMenutie 5 september 2020 - 14:11

Leuk om te horen Roos, fijn dat het recept in de smaak valt! Maizena kan ook, maar voeg je dat vaak pas achteraf toe om het te binden 🙂

Reply
Roos 6 september 2020 - 11:27

Ok! dus als ik het goed begrijp kun je het net zo goed weglaten en indien nodig iets maizena toevoegen..?

Reply
SmaakMenutie 7 september 2020 - 11:15

Klopt, als je geen bloem wil gebruiken kan je maizena gebruiken om het te binden

Reply
Jannie Schipper van Hemert 8 september 2020 - 15:18

Lieve mannen,
Heel hartelijk dank voor de nagebrachte recepten van de ” pasteitjes”!
Heb al 2x een email proberen te versturen, maar is wel weg, maar kon niet verstuurd worden! Men schreef het emailadres was niet goed! Nu maar op deze manier proberen jullie te bereiken! En dat allemaal op mijn leeftijd! Zo tegen de (80).Sssssssstttttttt! Heb ze nog niet uitgeprobeerd! Ben nu druk met dozen te vullen met goederen, richting Gambia! Dat moet eerst af! Nogmaals dank, lieverds! Met een hartelijkegroet van:
Jannie Schipper van Hemert(alias kleine muis ?).???????????????????

Reply
SmaakMenutie 9 september 2020 - 09:15

Graag gedaan Jannie! Bedankt voor je leuke en enthousiaste bericht. Succes met het vullen van de dozen 🙂 Culinaire groetjes, Erik & Tim

Reply
William 24 september 2020 - 17:02

Hallo Erik en Tim

Vandaag de pasta net tonijn op het menu ?
Staat nog te pruttelen , dat zak smaken ?

Reply
SmaakMenutie 25 september 2020 - 10:30

Mmm lekker William, we hopen dat de pasta in de smaak viel! 🙂

Reply