Home Pasta Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Pasta met tonijn in champignonroomsaus

door SmaakMenutie
Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Paar ingrediënten

Op zoek naar een makkelijke pasta die snel klaar is? Zoek dan niet verder. Deze heerlijke pasta met tonijn in champignonroomsaus zet je in no-time op tafel. Hiervoor snijden we alleen wat kastanjechampignons, een lente-uitje en een knoflookje fijn en mengen deze door een heerlijke roomsaus heen. Met dus slecht een paar ingrediënten zet je een waanzinnige maaltijd op tafel!

Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 133 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g fusilli
  • 160 g tonijnstukken
  • 40 g rucola
  • 125 ml kookroom
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1/2 citroen
  • 1 el bloem
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Kook in een pan met ruim water circa 200 g fusilli (of andere pasta) al dente in 10 minuten. Snijd ondertussen 250 g kastanjechampignons in partjes of plakjes en snipper 1 sjalot (of ui). Snijd tevens 2 tenen knoflook fijn.
  • Fruit de sjalot een minuutje aan in olijfolie of boter en voeg vervolgens de champignons toe. Bak al omscheppend op middelhoog vuur tot de champignons lekker gebakken zijn. Voeg het laatste minuutje de knoflook toe.
  • Zet het vuur laag en voeg 1 flinke el bloem toe. Bak al omscheppend een klein minuutje mee totdat de bloem is opgenomen.
  • Voeg nu ongeveer 100 ml warm water toe en 1 verkruimeld groentebouillon blokje. Roer door elkaar tot het tegen de kook is. Voeg nu ook 125 ml kookroom toe en roer goed door elkaar zodat de saus mooi wat gebonden is. 
  • Voeg tot slot 1 blikje tonijnstukken toe en het sap van een halve citroen. Laat pruttelen tot de gewenste dikte.
  • Giet de pasta af en voeg deze ook toe. Voeg tot slot de gesneden lente-ui toe en de rucola. Meng goed door elkaar en serveer direct!

Pasta tonijn ingrediënten Pasta tonijn Pasta met tonijn en champignons

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

28 reacties

Jack 28 augustus 2023 - 10:15

Verrassend lekkere pasta, snel klaar en smaakvolle combinatie van champignonroomsaus en tonijn. Ik heb er wel meer tonijn (3 blikjes) door gedaan en wat meer rucola aan toegevoegd voor wat extra groente.
Wat ons betreft een blijvertje.

Reply
Jeannette 18 oktober 2023 - 17:04

Zo, weer een heerlijk en makkelijk gerecht! De zonen vonden het ergggg lekker! Wat over was (ik maak bijna alles dubbel), ging mee met de lunch van een van de twee….

Reply
1 2 3 4