Home Erik's Asia Indische klassieker: Ajam paniki!

Indische klassieker: Ajam paniki!

door SmaakMenutie

Mild-pittig kipgerecht

En daar is er weer eentje! Een heerlijke Indische boemboe met kip. Waarschijnlijk ken je deze wel van de kant-en-klare pakjes, maar het is hartstikke makkelijk om ‘m zelf te maken. En het fijne van dit gerecht is dat het niet eens veel tijd kost om hem te maken. Je kan hem zo pittig maken als je zelf wilt. De santen (kokos) zorgt ervoor dat het een mild-pittig gerecht is. Combineer met een lekker Indisch groentegerecht (bijvoorbeeld urap urap of sajoer boontjes)  en witte rijst. Selamat makan!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Ajam paniki

Ajam paniki

En daar is er weer eentje! Een heerlijke Indische boemboe met kip. Waarschijnlijk ken je deze wel van de kant-en-klare pakjes, maar het is hartstikke... Erik's Asia Indische klassieker: Ajam paniki! European Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

700 g kipdijfilet
50 g santen
3 sjalotten
3 tenen knoflook
3 lomboks (rode peper) of rawits (zoveel als je wil)
2 tl gulu djawa (of suiker)
2 tl djahé (gemberpoeder)
1 tl laos
1 el limoensap
1 stengel sereh (optioneel)
1 salam blad (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd 700 gr kipdijfilet in hapklare stukjes. Voeg een flinke scheut zout toe en meng goed door elkaar.
  • Bak de kipdij op middelhoog vuur enkele minuten in een scheut olie tot ze rondom wit zijn. De kip hoeft nog niet gaar te worden.
  • Maak ondertussen de boemboe met gebruik van (de kom van) de staafmixer of keukenmachine. Mix 3 sjalotten, 3 tenen knoflook, 3 (of meer of minder) rode pepers, 2 tl djahé, 1 tl laos en 2 tl gulu djawa. Mix tot een gladde pasta.
  • Voeg de boemboe toe bij de kip en roer goed door elkaar. Voeg het sap van een halve limoen toe (1 el).
  • Voeg 250 ml warm water toe en 50 gr santen. Blijf roeren tot de santen zijn opgenomen. Voeg eventueel nog een stengel sereh toe en 1 salam blad (laurier).
  • Laat het geheel nu 30 minuten met deksel op de pan sudderen. Haal na 30 minuten de deksel van de pan en laat nog zo'n 15 minuten zonder deksel indikken. Eet smakelijk!
Boemboe ajam paniki

Ingrediënten voor de boemboe

Kipdijfilet ajam paniki Ajam paniki recept

Misschien valt dit ook in de smaak