Mix-mix
Naast rendang is gado gado een van de bekendste gerechten uit de Indische keuken. De letterlijke betekenis van gado-gado is iets van mix-mix. En dat is precies wat het is: een mix van allerlei – voornamelijk hardere – groenten met een heerlijke zelfgemaakte pindasaus. Moeilijk? Welnee. De pindasaus maakten we al eens eerder en is hartstikke makkelijk om te maken. Uiteraard is het een no-go om te kiezen voor een voorverpakte pindasaus, aangezien dit de basis is van het gerecht. Wellicht doet het je wat denken aan onze karedok. Een minstens zo lekker vegetarisch gerecht maar een stuk minder bekend dan deze gado gado. Voor wat betreft de groenten is het belangrijk dat ze lekker knapperig blijven. We koken ze dus niet helemaal zacht maar blancheren ze zodat ze een knapperige bite houden.
4 reacties
Hoi Tamara, ik heb wel eens gehoord dat mensen kokosmelk vervangen door kookroom. Ik kan alleen niet garanderen dat dit dezelfde smaak geeft natuurlijk 🙂 Succes!
Ziet er goed uit! Ga ik op mijn probeerlijstje zetten. Moet de kool ook niet geblancheerd worden of eet je die rauw?
Mag, maar wij vinden dat ten koste gaan van de knapperigheid 🙂
Die satesaus is me toch een potje lekker! Ik wil nooit geen kantenklaar meer. Dank voor het recept.