Home Brunch en lunch Avocado garnalencocktail

Avocado garnalencocktail

door SmaakMenutie
Avocado garnalencocktail

Aguacate relleno con camarones

Vorig jaar zomer waren we op vakantie bij vrienden in Marbella. Daar gingen we lunchen bij een typisch Spaanse chiringuito (strandtent) en bestelden we “Aguacate relleno con camarones”. Oftewel avocado ‘gevuld’ met garnalen en een riante topping whisky cocktailsaus. Wow! Dat was zo lekker. En al helemaal in combinatie met de zon, het gezelschap en de wijn. Kortom, dit wilden we thuis ook maken. Onze versie is met Hollandse garnalen en is ook heel goed geschikt als voorgerecht.

Avocado garnalencocktail

Avocado garnalencocktail

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 26 keer gestemd )

Ingrediënten

100 g Hollandse garnalen
2 avocado's (eetrijp)
1 handje verse bieslook
1/2 citroen
4 el mayonaise
1 el tomatenketchup
1 el whisky
1 tl Worcestersaus (optioneel)

Zo maak je het

  • Meng in een kommetje 3-4 el mayonaise met 1 el whisky, 1 el tomatenketchup en (optioneel) 1 tl worcestersaus. 
  • Snijd 2 (eet)rijpe avocado's in grove stukken en plaats in een (meng)kom. Besprenkel met een klein beetje vers citroensap. Bestrooi vervolgens met zout en peper en voeg een klein beetje whisky-cocktailsaus toe. Meng door elkaar.
  • Doe 100 g Hollandse garnalen in een kommetje en voeg een handje fijngehakte verse bieslook toe. Meng samen met 1 tl van de whisky cocktailsaus door de garnalen.
  • Neem -als je die hebt- een kookring en vul met de helft van de avocado. Voeg de helft van de garnalen toe en maak af met wat verse bieslook. Serveer met extra saus en toast naar keuze.

Garnalencocktail avocado makenAvocado met garnalenGarnalencocktail met avocadoGarnalencocktail avocado whiskeysaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!