Home Brunch en lunch Avocado garnalencocktail

Avocado garnalencocktail

door SmaakMenutie
Avocado garnalencocktail

Aguacate relleno con camarones

Vorig jaar zomer waren we op vakantie bij vrienden in Marbella. Daar gingen we lunchen bij een typisch Spaanse chiringuito (strandtent) en bestelden we “Aguacate relleno con camarones”. Oftewel avocado gevuld met garnalen. Met een riante topping whisky cocktailsaus. Wow! Dat was zo lekker. En al helemaal in combinatie met de zon, het gezelschap en de wijn. Kortom, dit wilden we thuis ook maken. Onze versie is met Hollandse garnalen en is tevens ook heel goed geschikt als voorgerecht.

Avocado garnalencocktail

Avocado garnalencocktail

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 21 keer gestemd )

Ingrediënten

100 g Hollandse garnalen
1 avocado
1/2 mango
1/2 citroen (of limoen)
3 el whisky cocktailsaus

Zo maak je het

  • Snijd de avocado doormidden en schep het vruchtvlees met een lepeltje eruit.
  • Snijd een halve mango in kleine blokjes.
  • Prak het vruchtvlees met wat citroensap, de helft van de gesneden mango, 1 tl whisky cocktailsaus, de helft van de garnalen en wat peper door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in de avocado schillen en garneer met de rest van de mango, de garnalen en wat whisky cocktailsaus.
  • Maak eventueel af met wat bieslook. That's all!

Avocado garnalencocktailAvocado met garnalen

TIP

In plaats van mango kan je ook fijne stukjes komkommer gebruiken!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!