Home Brunch en lunch Avocado garnalencocktail

Avocado garnalencocktail

door SmaakMenutie

Aguacate relleno con camarones

Vorig jaar zomer waren we op vakantie bij vrienden in Marbella. Daar gingen we lunchen bij Triana, een typisch Spaanse chiringuito (strandtent) en bestelden we “Aguacate relleno con camarones”. Oftewel avocado gevuld met garnalen. Met een riante topping whisky cocktailsaus. Wow! Dat was zo lekker. En al helemaal in combinatie met de zon, het gezelschap en de wijn. Kortom, dit wilden we thuis ook maken. Onze versie is met Hollandse garnalen en is tevens ook heel goed geschikt als voorgerecht.

Avocado garnalencocktail

Avocado garnalencocktail

Vorig jaar zomer waren we op vakantie bij vrienden in Marbella. Daar gingen we lunchen bij Triana, een typisch Spaanse chiringuito... Brunch en lunch Avocado garnalencocktail European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.7/5
( 6 keer gestemd )

Ingrediënten

1 avocado
100 gr Hollandse garnalen
Halve mango
3 el whisky cocktailsaus (maak deze zelf)
Sap van een halve citroen of limoen

Zo maak je het

  • Snijd de avocado doormidden en schep het vruchtvlees met een lepeltje eruit.
  • Snijd een halve mango in kleine blokjes.
  • Prak het vruchtvlees met wat citroensap, de helft van de gesneden mango, 1 tl whisky cocktailsaus, de helft van de garnalen en wat peper door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in de avocado schillen en garneer met de rest van de mango, de garnalen en wat whisky cocktailsaus.
  • Maak eventueel af met wat bieslook. That's all!

Avocado met garnalen

TIP

In plaats van mango kan je ook fijne stukjes komkommer gebruiken!

Misschien valt dit ook in de smaak