Een luxe twist
Eerder maakten we al een gezonde(re) versie van de klassieke eiersalade, en vandaag geven we er opnieuw een verrassende draai aan: eiersalade met truffel.
Deze variant is minstens zo romig, maar heeft nét dat beetje extra luxe. Perfect voor een feestje, borrel of tijdens de Paasbrunch!
De bereiding
Voor deze romige truffeleiersalade gebruiken we 3 eetlepels truffelmayonaise. Meng dit met 1 eetlepel magere kwark of Griekse yoghurt voor een frisse balans. Snijd de gekookte eieren doormidden en prak het eigeel fijn met de mayonaise en kwark. Voeg daarna de in blokjes gesneden ei toe en meng alles goed door elkaar. Hak tot slot een handje verse bieslook fijn en roer dit door het mengsel. Proef en voeg naar smaak eventueel wat extra truffelmayonaise, peper of zout toe.
Wat maakt truffel eigenlijk zo bijzonder?
Truffel heeft een unieke smaak die zich moeilijk laat vergelijken met andere ingrediënten. Het wordt vaak omschreven als nootachtig en licht knoflookachtig, met een intens aroma dat direct de aandacht trekt. Truffel voegt een ‘rijke umami-‘rijke’ smaak toe aan gerechten waardoor zelfs de eenvoudigste recepten een luxe uitstraling krijgen. In combinatie met de romige textuur van ei en mayonaise ontstaat een super lekkere smaakcombinatie. Zorg overigens wel dat je een beetje goede kwaliteit truffelmayonaise koopt. Die zijn vaak net iets duurder maar geven veel meer smaak.
Serveerinspiratie
Onze eiersalade met truffel is heerlijk op een knapperig stokbroodje, een vers toastje of wat dacht je van een blaadje little gem (baby romaine). Ook lekker als luxe beleg op een sandwich of als bijgerecht tijdens een brunch. Serveer het in een mooi schaaltje met wat extra bieslook als topping voor een feestelijke uitstraling. Of zet het op tafel tijdens Pasen — succes gegarandeerd!
2 reacties
Kan deze salade ook een dag van te voren gemaakt worden?
Ja hoor! 🙂