Home Salades en soepen Eiersalade met truffel

Eiersalade met truffel

heerlijk op een stokbroodje of toastje

door SmaakMenutie
Eiersalade met truffel

Een luxe twist

Eerder maakten we al een gezonde(re) versie van de klassieke eiersalade, en vandaag geven we er opnieuw een verrassende draai aan: eiersalade met truffel.

Deze variant is minstens zo romig, maar heeft nét dat beetje extra luxe. Perfect voor een feestje, borrel of tijdens de Paasbrunch!

Eiersalade

De bereiding

Voor deze romige truffeleiersalade gebruiken we 3 eetlepels truffelmayonaise. Meng dit met 1 eetlepel magere kwark of Griekse yoghurt voor een frisse balans. Snijd de gekookte eieren doormidden en prak het eigeel fijn met de mayonaise en kwark. Voeg daarna de in blokjes gesneden ei toe en meng alles goed door elkaar. Hak tot slot een handje verse bieslook fijn en roer dit door het mengsel. Proef en voeg naar smaak eventueel wat extra truffelmayonaise, peper of zout toe.

Eiersalade recept

Wat maakt truffel eigenlijk zo bijzonder?

Truffel heeft een unieke smaak die zich moeilijk laat vergelijken met andere ingrediënten. Het wordt vaak omschreven als nootachtig en licht knoflookachtig, met een intens aroma dat direct de aandacht trekt. Truffel voegt een ‘rijke umami-‘rijke’ smaak toe aan gerechten waardoor zelfs de eenvoudigste recepten een luxe uitstraling krijgen. In combinatie met de romige textuur van ei en mayonaise ontstaat een super lekkere smaakcombinatie. Zorg overigens wel dat je een beetje goede kwaliteit truffelmayonaise koopt. Die zijn vaak net iets duurder maar geven veel meer smaak.

Serveerinspiratie

Onze eiersalade met truffel is heerlijk op een knapperig stokbroodje, een vers toastje of wat dacht je van een blaadje little gem (baby romaine). Ook lekker als luxe beleg op een sandwich of als bijgerecht tijdens een brunch. Serveer het in een mooi schaaltje met wat extra bieslook als topping voor een feestelijke uitstraling. Of zet het op tafel tijdens Pasen — succes gegarandeerd!

Truffel eiersalade
Eiersalade met truffel

Eiersalade met truffel

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 3 el truffelmayonaise
  • 1 el kwark (of Griekse yoghurt)
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Kook 5 eieren in circa 7 minuten (half)hard en laat afkoelen. Verwijder het eigeel met een theelepel en snijd het eiwit in kleine blokjes.
  • Neem een (meng)kom en meng 1 el kwark met 3 el truffelmayonaise. Voeg het eigeel toe en meng tot een glad geheel.
  • Meng nu ook de blokjes eiwit door het geheel samen met een flinke snuf zout en verse zwarte peper.
  • Snijd tot slot een handje vers gehakte bieslook en meng door het geheel en klaar is kees! Uiteraard kan je naar smaak meer truffelmayonaise en zout of peper toevoegen.

Eiersalade met truffel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Marleen 10 april 2022 - 16:53

Kan deze salade ook een dag van te voren gemaakt worden?

Reply
SmaakMenutie 11 april 2022 - 09:22

Ja hoor! 🙂

Reply