Home Erik's Asia Tahoe telor petis (Indische omelet met tofu)

Tahoe telor petis (Indische omelet met tofu)

door SmaakMenutie

Petis udang

Wil je een keertje lekker Indisch eten maar dan zonder vlees? Dan hebben we hier een echte klassieker die iets minder bekend is bij het grote publiek. Helemaal vegetarisch is het officieel niet, want we gebruiken petis udang. Dat is Indonesische garnalenpasta, niet te verwarren met trassi overigens. Dit is echt een essentieel ingrediënt voor dit gerecht. Dus als jouw supermarkt het niet heeft ga dan echt even naar de plaatselijke toko. Die verkoopt het gegarandeerd. Dankzij de tahoe (tofu) mis je geen moment het vlees. Eet het lekker met witte rijst, eventueel wat atjar ketimoen of tjampoer, gebakken uitjes en (cassave) kroepoek. Mmmm!

Tahoe telor petis

Tahoe telor petis

Wil je een keertje lekker Indisch eten maar dan zonder vlees? Dan hebben we hier een echte klassieker die iets minder bekend is bij het grote... Erik's Asia Tahoe telor petis, Indische omelet met tofu, vegetarisch recept Indisch Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g tofu (1/2 blok)
100 g taugé
3 stengels lente-ui
3 tenen knoflook
3 eieren
2 sjalotten
1 limoen (sap)
1 lombok (rode peper)
1/2 komkommer
2 el pindakaas
3 el ketjap manis
2 tl petis udang
Gebakken uitjes

Zo maak je het

  • Snijd 2 sjalotten, 3 tenen knoflook en 1 rode peper fijn. Snijd tevens alvast een 1/2 komkommer in kleine stukjes.
  • Maak de taugé schoon door de staartjes te verwijderen. Blancheer de taugé door deze 1 minuutje te koken en vervolgens af te spoelen onder ijs(koud) water.
  • Neem een kommetje en meng de petis udang met 3 el warm water zodat het wat dunner wordt.
  • Fruit de gesneden knoflook, lombok en sjalot in een wok 2 minuutjes aan in een scheutje olie. Voeg vervolgens de verdunde petis udang toe samen met het sap van 1 limoen.
  • Voeg 2 el pindakaas toe samen met 3-4 el water en meng het geheel goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en zet het vuur op een lage stand zodat het warm blijft.
  • Snijd ongeveer 200 gr tahoe (tofu) eerst in plakjes en vervolgens een keertje extra doormidden. Bestrooi de tofu met zout. Neem een koekenpan en bak de helft van de tofu in een laagje zonnebloem olie rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Kluts in een kommetje 3 eieren los samen met 3 el water. Verwijder het merendeel van de olie uit de pan en doe de overgebleven tofu in de pan. Giet het geklutste eimengsel erbij en maak een mooie omelet.
  • Meng de gesneden komkommer samen met de geblancheerde taugé. Meng er ook 3 in ringen gesneden stengels lente-ui doorheen.
  • Plaats de omelet op een plat bord. Verdeel daarover het taugé-komkommer mengsel en vervolgens de saus. Bestrooi met gebakken uitjes en serveer met partjes limoen en eventueel extra rode peper. Mmmm!

Tahoe telor recept Indische eieren Tofu telor Tahoe telorHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!