Home Salades en soepen Gezonde(re) en romige eiersalade

Gezonde(re) en romige eiersalade

door SmaakMenutie

Zelf een gezonde eiersalade maken

Ik hoor je al denken: ‘gezond?!’ Ja, dit is de gezonde(re) versie van eiersalade. In plaats van alleen maar mayonaise gebruiken wij ook magere kwark. Net zo lekker, en heerlijk romig. Voor op een stokbroodje, een toastje of gewoon op een ouderwetse boterham als lunch! Mmm lekker.

Probeer ook eens deze zelfgemaakte komkommersalade of makreelsalade met appel. Eet smakelijk!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gezonde eiersalade maken

Eiersalade

Ik hoor je al denken: 'gezond?!' Ja, dit is de gezonde(re) versie van eiersalade. In plaats van alleen maar mayonaise gebruiken wij... Salades en soepen Gezonde(re) en romige eiersalade European Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 12 keer gestemd )

Ingrediënten

Met deze hoeveelheid kan je 4 boterhammen riant beleggen:

4 hardgekookte eieren (ca 7 minuten)
2 el magere kwark of Griekse yoghurt
1 el mayonaise
1 tl mosterd
Snufje kerriepoeder
Scheutje worcestersaus
Handje verse bieslook

Zo maak je het

  • Kook de eitjes hard en laat afkoelen. Prak de eitjes met een vork tot het kleine stukjes zijn.
  • Voeg 1 el mayonaise toe met 2 el kwark, 1 tl mosterd, een snufje (niet te veel!) kerriepoeder, een scheutje worcestersaus en een handje vers gesneden bieslook. Meng goed door elkaar en klaar is kees! Uiteraard kan je naar smaak mayo toevoegen.

Recept eiersalade

Misschien valt dit ook in de smaak

1 reactie

Laura 21 april 2019 - 21:18

Was lekker, bedankt.
Groetjes Laura

Reply