Home Vis Poké bowl

Poké bowl

door SmaakMenutie

Met heerlijke gemarineerde zalm

Het AD wijdde er zelfs een artikel aan, de poké bowl is hot en verovert Nederland. En aangezien er zelfs al een aantal restaurants van zijn, kunnen wij van SmaakMenutie natuurlijk niet achterblijven om dit gerecht onder de loep te nemen. Wat is het precies? Poké bowl komt uit de Hawaiiaanse keuken en betekent ‘gesneden in kleine stukjes’. Inspiratie voor deze Hawaiiaanse comfort food komt uit de hele wereld en dat vind je terug in één kom. Van avocado en zalm tot aan garnalen en een eitje. Je kan dus flink variëren. Zie het als één grote sushi.

Zodra dit gerecht wordt geserveerd loopt het water je in de mond. Wat een geur, wat een kleurcontrast, en vooral: wát een smaak! Hier maak je echt indruk mee, en terwijl het toch niet heel veel tijd kost om het te bereiden. Daarnaast is het ook nog eens super gezond! Ook niet geheel onbelangrijk. Trek gekregen? Mooi, laten we dan maar snel beginnen.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Poké bowl

Poké bowl met gemarineerde zalm

Het AD wijdde zelfs een artikel aan, de poké bowl is hot en verovert Nederland. En aangezien er zelfs al een aantal restaurants van zijn... Vis Poké bowl European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 7 keer gestemd )

Ingrediënten

250 gr zalmhaas
200 gr sushi rijst
125 gr zeewiersalade
2 stengels lente-ui
1 avocado
2 eieren
1/2 komkommer
6 radijsjes
Sesamzaadjes
(Rijst)azijn

Voor de marinade:
1 el sojasaus (Kikkoman)
1 el mayonaise
1 tl wasabipasta

Zo maak je het

  • Kook ca 200 gr sushi rijst. Het snelst gaat het in een rijstkoker. Gebruik anders een pan. Neem 200 gr sushi rijst en voeg daar 300 ml water aan toe. Breng aan de kook en haal na 10 minuten koken de pan van het vuur. Laat daarna nog 15 minuten met deksel op de pan staan. Maak vervolgens een marinade door 3 el (rijst)azijn in een kommetje te vermengen met 1 tl suiker en een flinke scheut zout. Meng dit door de rijst en laat het afkoelen.
  • Ondertussen kook je de eitjes in 10 minuutjes hard.
  • Terwijl de rijst en de eitjes aan het koken zijn maak je de marinade voor de zalm. Meng hiervoor in een kom 1 el sojasaus met 1 el mayonaise, 1 tl wasabipasta en het sap van een halve limoen. Snijd de zalm in kleine blokjes en vermeng met de marinade. Zet afgedekt weg in de koeling.
  • Snijd de komkommer en radijsjes in dunne ronde schijfjes, de lente-ui in dunne ringen en de avocado in smalle reepjes. De (afgekoelde) eitjes hak je fijn.
  • Vul 2 kommetjes met de rijst, avocado, radijsjes, komkommer, avocado en ei. Plaats de zalm in het midden van het kommetje. Vergeet tot slot niet de zeewier salade toe te voegen. Lekker met wat extra sojasaus.

Poké bowl met gemarineerde zalm

Misschien valt dit ook in de smaak

6 reacties

Tessa 8 december 2017 - 10:02

Heerlijk en gezond recept! was super snel klaar, echt een aanrader!

Reply
SmaakMenutie 8 december 2017 - 10:58

Hoi Tessa, fijn dat het lekker was! 🙂

Reply
Marieke 15 januari 2018 - 11:52

Wat een fijn recept!!! En zo makkelijk.
Marinade voor zalm precies goed, en de sushi rijst icm diverse groenten en rijst, heerlijk.
Aanrader en voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2018 - 13:15

Hoi Marieke! Wat leuk om te horen. Fijn dat het in de smaak viel 🙂 Groetjes, Erik en Tim

Reply
Bianca 7 februari 2018 - 19:48

My fav😍

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2018 - 09:42

Hi Bianca, leuk om te horen! 🙂

Reply