Home Hoofdgerechten Aardappelschotel met chorizo, courgette en paprika

Aardappelschotel met chorizo, courgette en paprika

door SmaakMenutie
Aardappelschotel

Lekker op z’n Hollands

Onze collega foodblogger Charlotte de Jong van Charlie’s Kitchen heeft een kakelvers kookboek uitgebracht. En uiteraard willen wij maar al te graag iets maken uit deze energie-balansbijbel met 70 voedzame recepten die binnen een half uur op tafel staan. Ons oog viel op een heerlijke aardappelschotel met chorizo, tomaat, courgette en paprika. ‘Lekker op z’n Hollands aan de aardappels’ zoals ze zelf zegt in haar intro. En het is overigens een fabel dat de aardappel een dikmaker is, ze zijn juist super gezond omdat ze rijk zijn aan vitamine B. En Charlotte kan dat als voedingsdeskundige weten 😉 De schotel maken we af met wat geraspte kaas en vervolgens doet de oven het meeste werk!

Aardappelschotel

Aardappelschotel met chorizo, tomaat, courgette en paprika

Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 38 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g (mager) rundergehakt
  • 100 g chorizo
  • 50 g geraspte extra belegen kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl cayennepeper (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
  • Snipper 1 rode ui en snijd 100 g chorizo in kleine blokjes. Bak de chorizo samen met de ui en 300 g rundergehakt op middelhoog vuur circa 5 minuten tot het gehakt bruin is.
  • Snijd ondertussen 1 paprika in reepjes, 1 courgette in dunnen plakken en hak 2 tenen knoflook fijn. 
  • Voeg de knoflook toe aan het geheel en bak een minuutje mee. Voeg nu ook de paprika toe en ongeveer de helft van de courgette. Bak enkele minuten mee.
  • Voeg een flinke tl gedroogde oregano toe, een goede snuf zout en een flinke snuf peper. Voor extra pit voeg je 1 tl cayennepeper toe.
  • Voeg nu ook 1 blik tomatenblokjes van 400 g toe. Meng alles grondig en laat circa 5-10 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus wat inkookt.
  • Vet een middelgrote ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep vervolgens het gehaktmengsel hierover en achtereenvolgens de aardappelschijfjes en de andere helft van de courgette.
  • Bestrooi het geheel ruim met geraspte kaas en plaats circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Of tot het geheel bruin en gaar is. Serveer lekker met wat chilisaus!

Aardappelschotel recept Aardappelschotel ovenAardappelschotel met paprika Ovenschotel aardappel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

21 reacties

Solvei 11 november 2020 - 21:08

Kun je ook verse tomaten gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 12 november 2020 - 10:42

Ja hoor dat denk ik wel! Gewoon een beetje water toevoegen mocht de saus te droog worden. Succes!

Reply
Jeannette 13 november 2020 - 19:37

De smaak is heerlijk, wij vonden wel dat er teveel aardappels in zaten. Volgende keer doen we gewoon aalleen de bodem ermee.?

Reply
SmaakMenutie 14 november 2020 - 11:25

Fijn dat het recept in de smaak viel Jeannette! En inderdaad, lekker wat aardappels achterwege laten de volgende keer als je het teveel vindt. Het is net wat je lekker vindt! 🙂

Reply
Ria 31 december 2020 - 00:04

Lekker recept, en het smaakte inderdaad heerlijk met sweet chilisaus.

Reply
SmaakMenutie 31 december 2020 - 11:08

Fijn dat ons recept in de smaak viel Ria! 🙂

Reply
KiKi 6 september 2021 - 16:25

Deze is aan de beurt vanavond. En wegspoelen met een fles heerlijke rode wijn. Gewoon op een maandag omdat het kan!

Reply
SmaakMenutie 7 september 2021 - 10:55

Haha geweldig! Hopelijk heb je ervan genoten 🙂

Reply
Joanna 26 juni 2022 - 19:13

Heerlijke ovenschotel !
Staat hier om de week op tafel.
Ik vind het echt zalig met chilisaus en manlief niet, gewoon proberen want smaken verschillen nu eenmaal.

Reply
Chantal 16 juli 2022 - 09:27

Gisteren gemaakt voor 5 personen. Heerlijk was het net als vele andere recepten van jullie👍🏼
Dank jullie wel

Reply
Gerry 20 juli 2022 - 20:18

Ik heb het gisteren gemaakt en het was heerlijk!
Zou je een extra schotel kunnen maken en invriezen?

Reply
SmaakMenutie 21 juli 2022 - 10:59

Het kan wel denk ik, maar vers is wel het allerlekkerste 😉

Reply
Conny 12 april 2023 - 15:13

Kan deze ovenschotel ook in de vriezer en daarna in de overn?

Reply
SmaakMenutie 18 april 2023 - 10:27

Door de verse ingrediënten is dat niet aan te raden.

Reply
Cynthia 18 april 2023 - 15:26

Kan ik ook blokjes rauwe aardappel erbij hutselen ? En ik heb chorizo worstjes ipv gehakt , zou ik die moeten voorbakken of ook erdoorheen hutselen? Thanks alvast

Reply
SmaakMenutie 20 april 2023 - 10:55

Zou de aardappeltjes wel even voorkoken en de chorizo worstjes kan je inderdaad meebakken. Echter hebben we dit zelf niet eerder geprobeerd, dus het is een kwestie van uitproberen 🙂

Reply
Gerry 2 september 2023 - 23:13

Ik heb het een aantal keren gemaakt voor kennissen en ze vinden het ook heel erg lekker. Ik maak het denk ik niet vaak genoeg, want nu wil ze het recept hebben. Ik woon in de US, dus nu eerst vertalen. Yummy 😋

Reply
Annie 7 september 2023 - 14:15

Hoi hoi.Ik maak verschillende recepten van jullie. Erg lekker allemaal. Kun je dit recept ook met zoete aardappel schijfjes kunnen maken?

Reply
SmaakMenutie 18 september 2023 - 10:16

Ja hoor, lekker! Let er wel op dat ze dan voorgekookt zijn 🙂

Reply
Melisande 10 oktober 2023 - 19:32

Kun je dit ook met aardappelpuree maken?

Reply
SmaakMenutie 11 oktober 2023 - 11:58

Jahoor! 🙂

Reply