Home Hoofdgerechten Aardappelschotel met chorizo, tomaat, courgette en paprika

Aardappelschotel met chorizo, tomaat, courgette en paprika

door SmaakMenutie
Aardappelschotel

Lekker op z’n Hollands

Onze collega foodblogger Charlotte de Jong van Charlie’s Kitchen heeft een kakelvers kookboek uitgebracht. En uiteraard willen wij maar al te graag iets maken uit deze energie-balansbijbel met 70 voedzame recepten die binnen een half uur op tafel staan. Ons oog viel op een heerlijke aardappelschotel met chorizo, tomaat, courgette en paprika. ‘Lekker op z’n Hollands aan de aardappels’ zoals ze zelf zegt in haar intro. En het is overigens een fabel dat de aardappel een dikmaker is, ze zijn juist super gezond omdat ze rijk zijn aan vitamine B. En Charlotte kan dat als voedingsdeskundige weten 😉 De schotel maken we af met wat geraspte kaas en vervolgens doet de oven het meeste werk!

Aardappelschotel

Aardappelschotel met chorizo, tomaat, courgette en paprika

Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

600 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
400 g tomatenblokjes (1 blik)
300 g (mager) rundergehakt
100 g chorizo
50 g geraspte extra belegen kaas
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 rode paprika
1 courgette
1 tl gedroogde oregano
1 tl cayennepeper (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
  • Snipper 1 rode ui en snijd 100 g chorizo in kleine blokjes. Bak de chorizo samen met de ui en 300 g rundergehakt op middelhoog vuur circa 5 minuten tot het gehakt bruin is.
  • Snijd ondertussen 1 paprika in reepjes, 1 courgette in dunnen plakken en hak 2 tenen knoflook fijn. 
  • Voeg de knoflook toe aan het geheel en bak een minuutje mee. Voeg nu ook de paprika toe en ongeveer de helft van de courgette. Bak enkele minuten mee.
  • Voeg een flinke tl gedroogde oregano toe, een goede snuf zout en een flinke snuf peper. Voor extra pit voeg je 1 tl cayennepeper toe.
  • Voeg nu ook 1 blik tomatenblokjes van 400 g toe. Meng alles grondig en laat circa 5-10 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus wat inkookt.
  • Vet een middelgrote ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep vervolgens het gehaktmengsel hierover en achtereenvolgens de aardappelschijfjes en de andere helft van de courgette.
  • Bestrooi het geheel ruim met geraspte kaas en plaats circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Of tot het geheel bruin en gaar is. Serveer lekker met wat chilisaus!

Aardappelschotel recept Aardappelschotel ovenAardappelschotel met paprika Ovenschotel aardappel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Solvei 11 november 2020 - 21:08

Kun je ook verse tomaten gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 12 november 2020 - 10:42

Ja hoor dat denk ik wel! Gewoon een beetje water toevoegen mocht de saus te droog worden. Succes!

Reply
Jeannette 13 november 2020 - 19:37

De smaak is heerlijk, wij vonden wel dat er teveel aardappels in zaten. Volgende keer doen we gewoon aalleen de bodem ermee.?

Reply
SmaakMenutie 14 november 2020 - 11:25

Fijn dat het recept in de smaak viel Jeannette! En inderdaad, lekker wat aardappels achterwege laten de volgende keer als je het teveel vindt. Het is net wat je lekker vindt! 🙂

Reply
Ria 31 december 2020 - 00:04

Lekker recept, en het smaakte inderdaad heerlijk met sweet chilisaus.

Reply
SmaakMenutie 31 december 2020 - 11:08

Fijn dat ons recept in de smaak viel Ria! 🙂

Reply
KiKi 6 september 2021 - 16:25

Deze is aan de beurt vanavond. En wegspoelen met een fles heerlijke rode wijn. Gewoon op een maandag omdat het kan!

Reply
SmaakMenutie 7 september 2021 - 10:55

Haha geweldig! Hopelijk heb je ervan genoten 🙂

Reply