7,7K
De oven doet het meeste werk
Het is weer tijd voor een heerlijke quiche! Ditmaal met zalm en broccoli. Wij zijn altijd wel fan van dit gerecht; lekker, makkelijk en de oven doet het meeste werk. En aangezien wij met z’n tweeën een hele quiche niet opkunnen, eten we de volgende dag lekker nog een stuk met de lunch!
19 reacties
Jullie recepten zijn altijd heerlijk en goed te doen voor niet zo’n keukenprinses als ik, maar bv deze quiche met zalm en broccoli, kan die ook met iets anders dan crème fraiche??
Ik ben nl lactose intolerant.
Haha 🙂 Fijn dat onze recepten in de smaak vallen Marijke! Je zou in plaats van crème fraîche ook neutrale roomkaas (Philadelphia bijvoorbeeld) kunnen gebruiken. Succes!
Hoi lijkt me heerlijk maar mijn man houd niet van vis, kan ik ook gerookte kip gebruiken?
Ja hoor Ellen dat kan heel goed!
Toppertje. Aangevuld met groene asperges en een topping van kaas
Wat een heerlijke aanvulling Francien, bedankt voor de tip!
Ik was zo slim om de zalm te kopen ? In de koelkast had ik nog spekreepjes liggen dus deze heb ik gebruikt. In plaats van parmezaanse kaas heb ik Gruyère gebruikt. Het was erg lekker!!
Wat heb je precies met de zalm gedaan Kirsten? 🙂 Fijn dat de quiche in de smaak viel!
Na een eerste test deze quiche vandaag voor de 2e gemaakt en veel beter geslaagd.
Wellicht de tekst even aanpassen overigens: Gezien de kleur gebruik je een rode ui ipv gewone? Naast de bodem óók de zijwand met deeg bekleden 😉
Heb deze keer zalm moten (in stukjes gesneden) gebruikt, ipv gerookte plakken. In de wok bij de knoflook en ui (en 1 pepertje!) even meebakken en de roosjes er na het koken bij mengen… Zo wordt het een goed gemengd geheel voor in de vorm.
Hierna snij ik het deeg langs de wand 1 cm boven dit mengsel af en maak hiermee een mooi ruit-patroon. Als laatste vouw je die 1cm naar binnen en drukt rondom even aan. Dit even aanstrijken met een geklopt eitje voor het mooiste resultaat en zo ontstaat een extra stevige quiche.
Leuk dat je de quiche al 2 keer hebt gemaakt Ronin! Het maakt in principe niet heel veel uit welke kleur ui je gebruikt, wit mag ook. En scherp vwb de zijkant bekleden met deeg, ik heb het er direct bijgezet 🙂 En thanks voor de tips, klinkt heerlijk die zalmmoot!
We hebben heerlijk gegeten van deze quiche! Echt een aanrader om lekker te eten. Ik had hem in de airfryer gemaakt en moest een beetje kijken met de duur van het bakken maar het eindresultaat was heerlijk!
Fijn dat de quiche in de smaak viel Sandra! Leuk om te weten dat het ook in de airfryer kan 🙂
Voor de eerste keer gemaakt, smaakte prima. Alleen de voorbereidings tijd was wel langer dan 15 minuten. De quiche is inderdaad machtig.
Leuk Rianne! 🙂
Quiche net gemaakt en was geslaagd😊. Ik heb de broccoli 🥦roosjes met de ui & knoflook mee gewokt. Ook heb ik een 1/2 rode paprika toegevoegd. Ik heb 4 L eieren gebruikt ipv 6, dit was ook voldoende. Ga dit recept zeker meer maken en dan ook met een andere groente variatie😉. Het is een recept met veel eiwitten die wij dagelijks nodig hebben. Bedankt voor het overheerlijke recept.
Leuk te horen Marian! En lekker die variatie 🙂
Weten jullie een alternatief voor dit bladerdeeg? Spelt of zo? Ik wil geen tarwe eten
Ja spelt is een prima alternatief!
Heerlijk gerecht!
Ik doe er voordat de quiche de oven in gaat een paar gehalveerde cherry-tomaatjes doorheen; lekker fris!
Hier staat de quiche regelmatig op het menu:)