Home Hoofdgerechten Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

door SmaakMenutie
Quiche met zalm en broccoli

De oven doet het meeste werk

Het is weer tijd voor een heerlijke quiche! Ditmaal met zalm en broccoli. Wij zijn altijd wel fan van dit gerecht; lekker, makkelijk en de oven doet het meeste werk. En aangezien wij met z’n tweeën een hele quiche niet opkunnen, eten we de volgende dag lekker nog een stuk met de lunch!

Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.0/5
( 68 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g gerookte zalm
125 g crème fraîche (1 bakje)
30 g Parmezaanse kaas
6 plakjes hartig taartdeeg
6 eieren
2 tenen knoflook
1 ui
1 kleine broccoli
2 el bloem (optioneel)
1 el mosterd

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook 6 minuten in ruim water met een snufje zout. Spoel af onder koud water en giet af (laat goed uitlekken).
  • Snijd 1 ui en 2 teentjes knoflook fijn en fruit deze in een scheutje olie even kort aan in een koekenpan op matig vuur.
  • Doe bakpapier in een quichevorm. Laat de plakjes hartig taartdeeg ondertussen ontdooien en bekleed hiermee de bodem en wand van een quichevorm (ongeveer 26 cm). Prik ruim gaatjes in het taartdeeg.
  • Neem een ruime (meng)kom en kluts hierin 6 eieren los met 1 bakje crème fraîche (125 gram), 1 el scherpe mosterd, 30 gr geraspte Parmezaanse kaas, een snuf zout en 2 el bloem (de bloem zorgt voor extra stevigheid).
  • Snijd 200 gr gerookte zalm in grove stukken en verdeel over de bodem van de quiche. Verdeel eveneens de kleine broccoliroosjes en het ui-knoflookmengsel.
  • Giet vervolgens het ei-mengsel hier overheen en plaats het ongeveer 30-35 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Quiche met zalm en eimengsel Quiche met zalm en eimengselQuiche met zalm en broccoli Zalmquiche Quiche met zalm Quiche met zalm recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

19 reacties

Marijke 19 april 2020 - 08:16

Jullie recepten zijn altijd heerlijk en goed te doen voor niet zo’n keukenprinses als ik, maar bv deze quiche met zalm en broccoli, kan die ook met iets anders dan crème fraiche??
Ik ben nl lactose intolerant.

Reply
SmaakMenutie 20 april 2020 - 13:35

Haha 🙂 Fijn dat onze recepten in de smaak vallen Marijke! Je zou in plaats van crème fraîche ook neutrale roomkaas (Philadelphia bijvoorbeeld) kunnen gebruiken. Succes!

Reply
Ellen 19 april 2020 - 10:50

Hoi lijkt me heerlijk maar mijn man houd niet van vis, kan ik ook gerookte kip gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 20 april 2020 - 13:35

Ja hoor Ellen dat kan heel goed!

Reply
Francien 13 september 2020 - 17:03

Toppertje. Aangevuld met groene asperges en een topping van kaas

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:09

Wat een heerlijke aanvulling Francien, bedankt voor de tip!

Reply
Kirsten 6 december 2020 - 21:27

Ik was zo slim om de zalm te kopen ? In de koelkast had ik nog spekreepjes liggen dus deze heb ik gebruikt. In plaats van parmezaanse kaas heb ik Gruyère gebruikt. Het was erg lekker!!

Reply
SmaakMenutie 7 december 2020 - 09:49

Wat heb je precies met de zalm gedaan Kirsten? 🙂 Fijn dat de quiche in de smaak viel!

Reply
Ronin 10 december 2020 - 18:57

Na een eerste test deze quiche vandaag voor de 2e gemaakt en veel beter geslaagd.
Wellicht de tekst even aanpassen overigens: Gezien de kleur gebruik je een rode ui ipv gewone? Naast de bodem óók de zijwand met deeg bekleden 😉

Heb deze keer zalm moten (in stukjes gesneden) gebruikt, ipv gerookte plakken. In de wok bij de knoflook en ui (en 1 pepertje!) even meebakken en de roosjes er na het koken bij mengen… Zo wordt het een goed gemengd geheel voor in de vorm.

Hierna snij ik het deeg langs de wand 1 cm boven dit mengsel af en maak hiermee een mooi ruit-patroon. Als laatste vouw je die 1cm naar binnen en drukt rondom even aan. Dit even aanstrijken met een geklopt eitje voor het mooiste resultaat en zo ontstaat een extra stevige quiche.

Reply
SmaakMenutie 11 december 2020 - 16:17

Leuk dat je de quiche al 2 keer hebt gemaakt Ronin! Het maakt in principe niet heel veel uit welke kleur ui je gebruikt, wit mag ook. En scherp vwb de zijkant bekleden met deeg, ik heb het er direct bijgezet 🙂 En thanks voor de tips, klinkt heerlijk die zalmmoot!

Reply
Sandra 22 februari 2021 - 12:51

We hebben heerlijk gegeten van deze quiche! Echt een aanrader om lekker te eten. Ik had hem in de airfryer gemaakt en moest een beetje kijken met de duur van het bakken maar het eindresultaat was heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 22 februari 2021 - 13:13

Fijn dat de quiche in de smaak viel Sandra! Leuk om te weten dat het ook in de airfryer kan 🙂

Reply
Rianne 16 april 2021 - 13:59

Voor de eerste keer gemaakt, smaakte prima. Alleen de voorbereidings tijd was wel langer dan 15 minuten. De quiche is inderdaad machtig.

Reply
SmaakMenutie 16 april 2021 - 15:01

Leuk Rianne! 🙂

Reply
Marian 24 april 2021 - 18:33

Quiche net gemaakt en was geslaagd😊. Ik heb de broccoli 🥦roosjes met de ui & knoflook mee gewokt. Ook heb ik een 1/2 rode paprika toegevoegd. Ik heb 4 L eieren gebruikt ipv 6, dit was ook voldoende. Ga dit recept zeker meer maken en dan ook met een andere groente variatie😉. Het is een recept met veel eiwitten die wij dagelijks nodig hebben. Bedankt voor het overheerlijke recept.

Reply
SmaakMenutie 26 april 2021 - 10:21

Leuk te horen Marian! En lekker die variatie 🙂

Reply
I.F. Eelman-van der Wal 12 januari 2022 - 22:42

Weten jullie een alternatief voor dit bladerdeeg? Spelt of zo? Ik wil geen tarwe eten

Reply
SmaakMenutie 13 januari 2022 - 10:55

Ja spelt is een prima alternatief!

Reply
Elise 1 maart 2022 - 12:19

Heerlijk gerecht!
Ik doe er voordat de quiche de oven in gaat een paar gehalveerde cherry-tomaatjes doorheen; lekker fris!
Hier staat de quiche regelmatig op het menu:)

Reply