Home Desserts en taarten Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

door SmaakMenutie

De oven doet het meeste werk

Het is weer tijd voor een heerlijke quiche! Ditmaal met zalm en broccoli. Wij zijn altijd wel fan van dit gerecht; lekker, makkelijk en de oven doet het meeste werk. En aangezien wij met z’n tweeën een hele quiche niet opkunnen, eten we de volgende dag lekker nog een stuk met de lunch!

Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

Het is weer tijd voor een heerlijke quiche! Ditmaal met zalm en broccoli. Wij zijn altijd wel fan van dit gerecht; lekker, makkelijk en de oven doet het... Desserts en taarten Quiche met zalm en broccoli, recept Frans Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.2/5
( 43 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g gerookte zalm
125 g crème fraîche (1 bakje)
30 g Parmezaanse kaas
6 plakjes hartig taartdeeg
6 eieren
1 ui
1 kleine broccoli
2 tenen knoflook
1 el mosterd
2 el bloem (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook 6 minuten in ruim water met een snufje zout. Spoel af onder koud water en giet af (laat goed uitlekken).
  • Snijd 1 ui en 2 teentjes knoflook fijn en fruit deze in een scheutje olie even kort aan in een koekenpan op matig vuur.
  • Doe bakpapier in een quichevorm. Laat de plakjes hartig taartdeeg ondertussen ontdooien en bekleed hiermee de bodem van een quichevorm (ongeveer 26 cm). Prik ruim gaatjes in het taartdeeg.
  • Neem een ruime (meng)kom en kluts hierin 6 eieren los met 1 bakje crème fraîche (125 gram), 1 el scherpe mosterd, 30 gr geraspte Parmezaanse kaas, een snuf zout en 2 el bloem (de bloem zorgt voor extra stevigheid).
  • Snijd 200 gr gerookte zalm in grove stukken en verdeel over de bodem van de quiche. Verdeel eveneens de kleine broccoliroosjes en het ui-knoflookmengsel.
  • Giet vervolgens het ei-mengsel hier overheen en plaats het ongeveer 30-35 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Quiche met zalm en eimengsel Quiche met zalm en eimengsel Zalmquiche Quiche met zalm Quiche met zalm receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Marijke 19 april 2020 - 08:16

Jullie recepten zijn altijd heerlijk en goed te doen voor niet zo’n keukenprinses als ik, maar bv deze quiche met zalm en broccoli, kan die ook met iets anders dan crème fraiche??
Ik ben nl lactose intolerant.

Reply
SmaakMenutie 20 april 2020 - 13:35

Haha 🙂 Fijn dat onze recepten in de smaak vallen Marijke! Je zou in plaats van crème fraîche ook neutrale roomkaas (Philadelphia bijvoorbeeld) kunnen gebruiken. Succes!

Reply
Ellen 19 april 2020 - 10:50

Hoi lijkt me heerlijk maar mijn man houd niet van vis, kan ik ook gerookte kip gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 20 april 2020 - 13:35

Ja hoor Ellen dat kan heel goed!

Reply