Home Erik's Asia Pad see ew (Thaise noedels met kip en broccoli)

Pad see ew (Thaise noedels met kip en broccoli)

door SmaakMenutie

Héél makkelijk!

Dit superlekkere wokgerecht heeft wel iets weg van een andere Thaise heerlijkheid: Pad Thai. Hoewel deze wel iets makkelijker te maken is. Zeg maar gerust héél makkelijk 🙂 Officieel dien je Chinese broccoli te gebruiken, maar aangezien daar lastig aan te komen is kan het net zo goed met gewone Hollandse broccoli. En als je ze in huis hebt, gebruik dan brede noedels (mie). Maar gewone noedels zijn ook prima hoor. Het is het sausje die de smaak écht Thais maakt. Mmmm… en binnen een half uurtje op tafel!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Pad see ew

Pad see ew

Dit superlekkere wokgerecht heeft wel iets weg van een andere Thaise heerlijkheid: Pad Thai. Hoewel deze wel iets makkelijker te maken is. Zeg maar... Erik's Asia Pad see ew (Thaise noedels met kip en broccoli) European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

1 kleine broccoli
1 grote kipfilet
2 eieren
2 tenen knoflook
8 nestjes mie (4 p/p)
2 el ketjap manis
1 el vissaus
1 el oestersaus
1 el suiker

Zo maak je het

  • Neem een ruime pan en kook de mie in voldoende water in 12 minuten gaar (of anders als de verpakking dit aangeeft). Voeg de laatste 4-5 minuten de broccoli toe zodat deze even mee gaart.
  • Snijd 1 flinke kipfilet in dunne reepjes en bak deze in een scheutje olie in enkele minuten rondom bruin.
  • Voeg zodra de kip verkleurd is 2 fijngesneden teentjes knoflook toe en fruit deze al omscheppend 1 minuutje mee.
  • Maak ondertussen een sausje door 2 flinke el ketjap manis te mengen met 1 el vissaus, 1 el oestersaus en 1 el suiker.
  • Giet de mie en broccoli af voeg deze bij de kip. Meng nu ook de saus door het geheel.
  • Schuif het geheel wat aan de kant en kluts nu 1 of 2 eitjes door het geheel. Wok alles nog even goed en serveer direct!

Pad see ew recept Phat si-io

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Mieke 12 mei 2019 - 08:48

Pad see ew, is dat voor 2 of 4 personen?
Bovenaan staat voor twee, maar de mie is voor vier!?!

Reply
SmaakMenutie 12 mei 2019 - 15:08

Hoi Mieke, voor 2 personen! Was een foutje ingeslopen bij de ingrediënten. Ik heb het direct aangepast. Neem 4 nestjes pp. Bedankt voor je oplettendheid en eet smakelijk alvast! Groet, team SmaakMenutie

Reply