Home Erik's Asia Thaise Massaman curry

Thaise Massaman curry

door SmaakMenutie

Mild-pittig vleesgerecht met aardappel

Ik kan het mij nog goed herinneren, toen wij 1,5 jaar geleden in Thailand waren. Naast deze heerlijke Thaise Tom Kha Kai (soep) stond de Massaman curry ook veelvuldig voor ons op tafel. Een mild-pittig vleesgerecht met aardappel. En hoe langer je het stooft, hoe lekkerder. Het vlees valt helemaal uit elkaar na een aantal uur. Waardoor het in je mond smelt zo zacht! Maak er lekker wat rijst bij.

Massaman curry

Massaman curry

Ik kan het mij nog goed herinneren, toen wij 1,5 jaar geleden in Thailand waren. Naast deze heerlijke Thaise Tom Kha Kai (soep) stond de Massaman... Erik's Asia Massaman curry, mild-pittig vlees gerecht, Thaifood, Thais Thais Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.5/5
( 39 keer gestemd )

Ingrediënten

350 ml kokosmelk
1 kg runderlappen of sukadevlees
2 aardappelen
1 runderbouillonblokje
1 limoen
1 rode ui
3 rode pepers
3 tenen knoflook
5 cm verse gember (of 1 tl poeder)
2 stengels sereh (citroengras)
2 tl korianderpoeder (ketoembar)
2 tl komijnpoeder (djintan)
3 tl vissaus
1 tl trassi (garnalenpasta)
1 tl bruine suiker
1/2 tl kaneel

Zo maak je het

  • Snijd 1 kilo runderlappen in grove stukken en bak in een flinke scheut olie in een braadpan enkele minuten aan tot ze dichtgeschroeid zijn. Als je een kleine pan hebt moet dit misschien in twee delen.
  • Maak de curry met behulp van de keukenmachine of kom van je staafmixer. Doe hiervoor 1 grof gesneden rode ui, 3 rode pepers, 3 tenen knoflook, 2 stengels sereh (zonder de harde onderkant en ontdaan van het buitenste blad), 1 tl trassi, 2 tl koriander, 2 tl komijn, 1/2 tl kaneel, 1 tl bruine suiker, 5 cm verse gember, 3 tl vissaus en een 1/2 tl zout in de mixer en maak hier een gladde pasta van.
  • Doe de currypasta bij het vlees en bak de curry op matig vuur even mee met het vlees.
  • Voeg nu 350 ml warm water toe en een verkruimeld runderbouillonblokje. Voeg ook 350 ml (dikke) kokosmelk toe. Meng alles goed door elkaar en laat nu minstens 2,5 uur op laag vuur met deksel op de pan pruttelen. Bij onze inductieplaat is dat afwisselend stand 2 of 3 van 9.
  • Voeg een half uurtje voor het serveren 2 à 3 grof gesneden aardappelen toe bij het vlees en laat deze een half uur mee pruttelen op iets hoger vuur. Laat de deksel van de pan zodat het geheel wat kan indikken.
  • Knijp voor het serveren wat limoensap over het vlees. Serveer met witte rijst. Eet smakelijk!

Ingrediënten Massaman currypastaMassaman currypastaMassaman curry maken Massaman curry receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

30 reacties

Michaël 19 juni 2018 - 10:02

Ik heb deze gisteren gemaakt in mijn crockpot. Zoooo lekker. Lekkerder zelfs dan bij de thai waar we regelmatig afhalen. Echte aanrader!

Reply
SmaakMenutie 19 juni 2018 - 12:34

Hoi Michaël, wat leuk om te horen! Dat is echt een compliment 🙂 Goed idee om het in de slowcooker te maken. Groetjes, Tim – SmaakMenutie

Reply
Robert 27 augustus 2018 - 14:38

Michaël,

Hoe lang en op welke stand heb je dit gedaan??

Reply
Tanja 15 november 2018 - 11:04

Hoe lang in de Crockpot? En high of low?

Reply
Iris 22 augustus 2018 - 21:18

Oh ik heb dit laatst geproefd bij de Thai en nu moet ik het zelf maken. Deze ziet er erg goed uit, ga ik snel proberen!

Reply
SmaakMenutie 23 augustus 2018 - 08:40

Dankjewel! Deze is inderdaad heerlijk 🙂 Heel veel kookplezier!

Reply
Tanja Verdonschot 15 november 2018 - 10:56

Suggestie welke groenten je hier bij eet?

Reply
SmaakMenutie 17 november 2018 - 11:53

Hoi Tanja, omdat het een vrij kruidig gerecht is zou ik een frisse komkommersalade erbij eten of bijvoorbeeld atjar ketimoen (weliswaar niet Thais, maar prima te combineren). Of je stooft er wat groenten mee bij de rest. Bijvoorbeeld paprika, sperziebonen, courgette etc. Maar persoonlijk zou ik zeggen alleen frisse komkommer!

Reply
Patty 11 december 2018 - 20:07

Dit is echt één van mijn lievelingsgerechten…! Ook mijn man vind het heerlijk. Zo makkelijk en goed van tevoren klaar te maken. Ik laat het minimaal 4 à 5 uur opstaan. Echt een aanrader…bedankt! Groetjes, Patty

Reply
SmaakMenutie 12 december 2018 - 12:47

Hoi Patty, dat vinden wij heel leuk om te horen! Het is ook wel een grote favoriet van ons inmiddels 🙂 En inderdaad, hoe langer stoven hoe beter. Mmm! Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Culpa 14 april 2019 - 13:50

Hallo mannen, ik heb het vorige week gemaakt en we vonden het erg lekker. Ik schrok een beetje van de smaak van de vissaus die lange tijd bleef overheersen. Ik heb er een blikje tomatenpuree bijgedaan en een schep bruine suiker en wat extra limoen. Ik had het nog nooit gegeten. De smaak was intens, het vlees super zacht, het was heerlijk! Ik kom steeds vaker bij jullie lekkere gerechten halen! Dank jullie wel!

Reply
SmaakMenutie 15 april 2019 - 11:55

Fijn dat het in de smaak viel! Klopt, vissaus kan wat overheersend zijn. Het is net wat je lekker vindt. Wellicht volgende keer een tl minder. Maar je hebt het goed opgelost met de tomatenpuree en de bruine suiker. En ja, hoe langer je het vlees stooft, hoe zachter het wordt. Zodat het smelt op je tong, heerlijk! Leuk dat je vaker bij ons gaat komen, we hebben nog een hoop lekkers op de site staan. Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Rianti 2 oktober 2019 - 18:35

De curry staat nu al een mooie poos te pruttelen. Laat het lekker staan de rest van de avond! En morgen lekker smullen (hoop ik).

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2019 - 09:20

Lekker Rianti, hoe langer hoe beter. Laat het smaken! 🙂

Reply
Liesbeth 6 oktober 2019 - 18:40

Gisteren in de crockpot, vandaag gegeten. Heerlijk! Lekkerder dan bij de Thai. Deze komt vaker op tafel!

Reply
SmaakMenutie 7 oktober 2019 - 08:54

Dat is een groot compliment, leuk om te horen Liesbeth 🙂

Reply
Rachel 5 januari 2020 - 09:48

Thais is ook zo lekker 😀
Ik ken hem vanuit Thailand ook met grove stukken ui en pinda’s erdoor. Ik ga deze van de week maken. Dankjulliewel

Reply
SmaakMenutie 5 januari 2020 - 15:37

Ja Thais is lekker hè? Ook een van onze favoriete keukens, gaan er ook graag op vakantie 🙂 Goed idee van de grove stukken ui en pinda’s. We zijn benieuwd wat je van onze versie vindt!

Reply
Trijn 27 januari 2020 - 15:39

Heerlijk!. Bedankt voor het delen van dit recept 🙂

Reply
SmaakMenutie 28 januari 2020 - 11:34

Fijn dat de massaman in de smaak viel Trijn! En uiteraard graag gedaan 🙂

Reply
t 5 april 2020 - 09:34

lijkt me heerlijk
kan ik dit ook invriezen?

Reply
SmaakMenutie 6 april 2020 - 10:59

Ja hoor! 🙂

Reply
Petra 11 april 2020 - 10:50

Heerlijk! Ik heb hem gemaakt met lamsvlees…. super!

Reply
SmaakMenutie 11 april 2020 - 14:16

Mmm lekker Petra, goed idee lamsvlees!

Reply
Betty van Tol 7 juni 2020 - 11:32

Weer een heerlijk recept van jullie!, gebruik vaak jullie recepten, maar geef er altijd mijn eigen draai aan. Daar zijn volgens mij recepten ook voor bedoeld, volgens mij. Om je op weg te helpen, je eigen smaak in bepaalde keukens te ontwikkelen. Bedankt jongens!

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 13:57

Fijn dat onze massaman ook in de smaak viel Betty! En je hebt helemaal gelijk, onze recepten dienen als leidraad. Proef vooral tussendoor en voeg toe wat je lekker lijkt 🙂

Reply
Cynthia 18 juni 2020 - 11:11

Ik wil dit gerecht volgende week maken in de crockpot. Hoelang en welke stand?

Reply
SmaakMenutie 18 juni 2020 - 11:13

Wij hebben geen crockpot Cynthia, dus dat antwoord moeten we je schuldig blijven! We weten wel, hoe langer hoe beter 🙂 Succes!

Reply
Jesper 19 juni 2020 - 18:22

Heb dit recept al een aantal keer gemaakt, geweldig smullen geblazen. Thanks!
Hebben jullie ook de versie met Kip?
Ben benieuwd naar dat recept.

Reply
SmaakMenutie 22 juni 2020 - 14:01

Leuk om te horen Jesper! Fijn dat ons recept in de smaak viel. De versie met kip hebben we (nog) niet, maar goed idee! 🙂

Reply