Home Desserts en taarten Easy! Zelf amandelspijs maken

Easy! Zelf amandelspijs maken

door SmaakMenutie

Banketbakkersspijs

Ooit afgevraagd waarom een banketstaaf of amandelstaaf zo goedkoop kan zijn bij de supermarkt? Nou, omdat er nauwelijks amandelen zit in het ‘amandelspijs’. De meeste supermarkt-banketstaven bevatten spijs van bijvoorbeeld witte bonen of andere peulvruchten. Dit wordt banketbakkersspijs genoemd. Een leuk artikel hierover kan je hier lezen. Wil jij een échte amandelstaaf maken? Dan maak je natuurlijk het spijs van alleen amandelen! En.. super easy! Kijk maar.

Zelf amandelspijs maken

Amandelspijs

Ooit afgevraagd waarom een banketstaaf of amandelstaaf zo goedkoop kan zijn bij de supermarkt? Nou, omdat er nauwelijks... Desserts en taarten Zelf amandelspijs maken, spijs, amandelen Nederlands Print dit recept
Personen: 6-12 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

200 gr amandelen (blanke/geblancheerde)
200 gr suiker
1 ei
rasp van 1/2 citroen

Zo maak je het

  • Gebruik de kom van je blender of een keukenmachine om de amandelen fijn te hakken (zo fijn als suiker).
  • Doe het amandelmeel samen met 200 gr suiker, 1 ei en het rasp van een halve citroen in een (meng)kom en meng het geheel goed door elkaar tot je een stevige bol hebt.
  • Laat de amandelspijs in de koelkast minimaal 1 uur opstijven voor je het gaat gebruiken. Het beste is om het een dagje van te voren te maken. That's it, je eigen amandelspijs. Perfect voor het maken van een banketstaaf.

Amandelspijs recept Amandelspijs makenHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Rita Verweij 19 november 2019 - 08:11

Is amandelmeel wat je in de winkel koopt hetzelfde als gemalen amandelen?

Reply
SmaakMenutie 20 november 2019 - 11:03

Hi Rita, ja als het van 100% gemalen amandelen is wel!

Reply