Home Desserts en taarten Happy NY! De lekkerste appelbeignets

Happy NY! De lekkerste appelbeignets

door SmaakMenutie

Oudejaarsavond

De laatste dag van het jaar en dat betekent dus: appelbeignets, appelflappen en oliebollen! Uiteraard met een glas champagne om later op de avond mee te proosten (al drinken wij het liefst heel de avond champagne). Wij maken vandaag de appelbeignets. Oftewel de makkelijke variant met bladerdeeg ­čÖé Je kan overigens de appel ook vullen met amandelspijs. Nog lekkerder!

HAPPY NEW YEAR!┬á­čŹż┬á­čÄć

Appelbeignets maken

Appelbeignets

De laatste dag van het jaar en dat betekent dus: appelbeignets, appelflappen en oliebollen! Uiteraard met een glas champagne om later op de avond mee te proosten (al drinken wij het liefst heel de avond... Desserts en taarten Happy NY! De lekkerste appelbeignets European Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorie├źn 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 3 keer gestemd )

Ingredi├źnten

16 plakjes bladerdeeg
2 appels (Goudreinet)
150 gr suiker
1 tl kaneel

Zo maak je het

  • Mix in een kom 150 gr suiker met 1 tl kaneel.
  • Schil de appels en snijd in 4 plakken. Verwijder het klokhuis.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en maak hier ronde vormen van. Dit kan je doen door een kommetje op het plakje bladerdeeg te plaatsen en het overtollige bladerdeeg weg te snijden met een schilmesje.
  • Maak het bladerdeeg een beetje vochtig met water en plaats op elk bladerdeegplakje een stukje appel. Vul de appel met de suikerkaneel.
  • Plaats een ander vochtig plakje bladerdeeg er bovenop en vouw de randen goed dicht met een vork. Het overtollige bladerdeeg kan je eventueel wegsnijden.
  • Frituur de appelbeignets in een temperatuur van 180 graden circa 6 minuten. Dit kan in de pan maar zorg dan wel dat je de temperatuur kan meten. En anders voldoet een frituurpan natuurlijk helemaal! Waarschijnlijk kan je er maximaal 3 per keer doen.
  • Haal de appelbeignets tot slot door de kaneelsuiker. That's it!

Zelf appelbeignets makenRecept appelbeignets