Home Desserts en taarten Appelbeignets

Appelbeignets

door SmaakMenutie
Appelbeignets maken

Oudejaarsavond

De laatste dag van het jaar en dat betekent dus: appelbeignets, appelflappen en oliebollen! Uiteraard met een glas champagne om later op de avond mee te proosten (al drinken wij het liefst heel de avond champagne). Wij maken vandaag de appelbeignets. Oftewel de makkelijke variant met bladerdeeg. Je kan overigens de appel ook vullen met amandelspijs. Nog lekkerder. HAPPY NEW YEAR!

Appelbeignets maken

Appelbeignets

Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 8 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 g kristalsuiker
  • 16 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels (Goudreinet)
  • 1 tl kaneel

Zo maak je het

  • Mix in een kom 150 g kristalsuiker met 1 tl kaneel.
  • Schil de appels en snijd in 4 plakken. Verwijder het klokhuis.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en maak hier ronde vormen van. Dit kan je doen door een kommetje op het plakje bladerdeeg te plaatsen en het overtollige bladerdeeg weg te snijden met een schilmesje.
  • Maak het bladerdeeg een beetje vochtig met water en plaats op elk bladerdeegplakje een stukje appel. Vul de appel met de suikerkaneel.
  • Plaats een ander vochtig plakje bladerdeeg er bovenop en vouw de randen goed dicht met een vork. Het overtollige bladerdeeg kan je eventueel wegsnijden.
  • Frituur de appelbeignets in een temperatuur van 180 graden circa 6 minuten. Dit kan in de pan maar zorg dan wel dat je de temperatuur kan meten. En anders voldoet een frituurpan natuurlijk helemaal! Waarschijnlijk kan je er maximaal 3 per keer doen.
  • Haal de appelbeignets tot slot door de kaneelsuiker. That's it!

Zelf appelbeignets makenAppelbeignets makenRecept appelbeignets

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Juliet 30 december 2021 - 13:26

Super lekker deze appelbeignets en makkelijk te maken. Ik kocht ze altijd bij de bakker voor €2,50 per stuk, duur maar wel lekker. Nu ik ze zelf heb gemaakt zeg ik die van de bakker vaarwel.

Reply