Een tropisch feestje op je bord
De naam zegt het al: ajam nanas – oftewel kip met ananas. Dit heerlijke en makkelijke Indische gerecht is fris, vol smaak en staat super snel op tafel.
Ideaal voor doordeweeks, maar ook zeker feestelijk genoeg voor een eenvoudig etentje met vrienden of familie. De combinatie van kruidige kip en zoetzure ananas is echt zó lekker en gouden combinatie.
Zelfgemaakte boemboe: de smaakmaker
De basis van dit gerecht is uiteraard een zelfgemaakte boemboe die je in een paar minuten klaar hebt. Hiervoor gebruik je 2-3 sjalotten, 3 tenen knoflook, 1 rode peper (of 1 theelepel sambal oelek), 1 theelepel ketoembar (korianderpoeder) en 1 theelepel djahé (gemberpoeder). Dit alles malen we tot een pasta en fruiten we vervolgens met de kip mee zodat alle smaken goed vrijkomen.

Tijd voor ananas
Ongeveer tien minuten voordat je gaat serveren voeg je de stukjes ananas toe, ongeveer net zo groot als de blokjes kip. Laat ze even meebakken zodat ze goed ‘blenden’ met het geheel. Door de ananas op het laatst toe te voegen, blijven ze fris en behouden ze hun bite. Extra lekker: serveer nog wat verse ananas apart, voor wie extra ananas wil.
Ananas is een gezonde keuze
Wist je dat ananas niet alleen lekker is, maar ook nog eens boordevol gezonde stoffen zit? Ananas bevat bijvoorbeeld bromelaïne, een enzym dat helpt bij de spijsvertering en ontstekingsremmend werkt. Daarnaast is het fruit rijk aan vitamine C, wat dan weer goed is voor je weerstand. Daarnaast bevat het ook nog eens veel vezels, wat weer helpt voor een gezonde spijsvertering. Kortom, lekker én gezond!
Serveer dit gerecht met een frisse groente salade zoals ulang ulang of urap urap en je hebt een complete Indische maaltijd die licht, smaakvol en verrassend gezond is. Selamat makan!
19 reacties
Het was heerlijk maar ik heb toch een vraag, ik heb er rijst bij geserveerd maar ik vond het toch wel erg droog, ik bedoel daarmee dat er geen saus genoeg is om het lekker smeuïg te maken, wat hebben jullie er bij geserveerd? Of hadden jullie meer saus. Maar het gerecht zelfs was fantastisch lekker mijn complimenten
Hi Liesbeth, fijn dat het in de smaak viel! Als je wat meer saus wil overhouden dan kan je ook de deksel (schuin) op de pan laten. Dan dikt het geheel minder in!