Home Erik's Asia Atjar ikan kuning (Indische vis in zuur)

Atjar ikan kuning (Indische vis in zuur)

door SmaakMenutie

Lekker Indisch doordeweeks maaltje

Dit is toch zo ontzettend lekker! Een ‘lekker Indisch doordeweeks maaltje’ noemt mijn tante dit. Oftewel, niet te veel werk. Want ja, sommige Indische gerechten kosten nou eenmaal wat meer tijd. Dit gerecht heeft alles, lekker veel groenten, gezonde vis én… atjar! Die we overigens al eens zelf maakten (ketimoen en tjampoer). Oja en niet onbelangrijk; klaar in een half uurtje 🙂

Atjar ikan kuning

Atjar ikan kuning

Dit is toch zo ontzettend lekker! Een 'lekker Indisch doordeweeks maaltje' noemt mijn tante dit. Oftewel, niet te veel werk. Want ja, sommige Indische... Erik's Asia Atjar ikan kuning, indische vis in zuur, ovengerecht Indisch Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 32 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g kabeljauw(haas)
100 ml natuurazijn
1/2 winterpeen
1/2 komkommer
1 rode ui
1 gele paprika
1 rode peper (optioneel)
2 sjalotten
2 stengels sereh (citroengras)
3 tenen knoflook
4 kemirinoten
1 el suiker
1 tl tomatenpuree
2 tl kunjit (kurkuma)
2 tl djahé (gemalen gember)
1/2 tl kentjoer

Zo maak je het

  • Snijd een 1/2 winterpeen, 1/2 komkommer en 1 gele paprika in smalle reepjes en snijd 1 rode ui in halve maantjes.
  • Mix in de foodprocessor of keukenmachine 4 kemirinoten met 2 sjalotjes en 3 tenen knoflook tot een boemboe (pasta).
  • Meng hier vervolgens 2 tl kunjit (kurkuma), 2 tl djahé (gember), 1/2 tl zout en een 1/2 tl kentjoer doorheen.
  • Fruit de boemboe in een goede scheut olie op laag vuur enkele minuutjes aan. Verwarm ook alvast de oven voor op 200 graden.
  • Voeg als de boemboe even aangefruit is 100 ml natuurazijn toe met 100 ml water. Meng hier 1 tl tomatenpuree door en 1 el suiker. Kneus de sereh en snijd in 3 stukken. Voeg tevens toe.
  • Voeg nu ook de gesneden groenten toe en eventueel een 1/2 rode peper in ringetjes gesneden (maakt het wat pittiger). Laat het geheel enkele minuten pruttelen.
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en zet 7-8 minuten in de oven. Giet de groenten met het vocht over de kabeljauw en smullen maar! Serveer met witte rijst.

Ingrediënten atjar ikan kuning

Boemboe atjar ikan kuning

Boemboe

Boemboe en groenten atjar ikan kuning Kabeljauw in de oven Atjar kuning van kabeljauw Atjar ikan kuningHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Els 28 mei 2019 - 11:40

Hallo, gaan de groenten ook nog in de oven als dit over de kabeljauw ligt. Lijkt me heerlijk. Gr.Els

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2019 - 10:31

Hoi Els, het kan wel maar hoeft niet!

Reply