Taresaus
Ook zo gek op yakitori spiesjes? Je kan ze kant-en-klaar kopen, maar het is natuurlijk veel leuker (en lekkerder) om ze zelf te maken. En het is ook nog eens heel simpel! Je kan deze Japanse kipspiesjes een beetje zien als variant op de Indische saté en Griekse souvlaki. En omdat we kipdijfilet gebruiken worden ze ook extra mals. Onmisbaar bij yakitori is de zout-zoete taresaus. Deze Japanse klassieke saus bestaat uit slechts 4 ingrediënten (sake, mirin, sojasaus en suiker) maar ze zorgen desondanks voor een rijke smaak. Met onderstaande hoeveelheden maak je ongeveer 18 spiesjes op de barbecue of contactgrill. Serveer met een gesneden lente-uitje en wellicht voor erbij een glaasje sake.
17 reacties
Dit recept ga ik van de week proberen. Als ik het halve aantal spiesjes maak, kan ik dan voor de halve hoeveelheid saus alles door de helft doen? Groet
Ja hoor dat kan wel Herman! Geniet ervan!
Ik heb een poging gewaagd, maar zelfs na een half uur nog niet stroperig. Ik ben voor de sojasaus (gezouten) gegaan. Denk dat ik toch misschien zoete ketjap had moeten nemen?
Dan stond misschien toch het vuur nèt wat te laag, want het moet normaal gesproken altijd lukken in deze verhoudingen. Je moet overigens wel echt sojasaus nemen en geen ketjap gebruiken 🙂
Misschien een domme vraag maar gebruik je hiervoor zoete of zoute sojasaus?
Ben heel benieuwd, wil ze binnenkort gaan proberen te maken.
Geen domme vraag hoor Monique! Je gebruikt zoute sojasaus. Voor de zoete variant gebruiken wij namelijk altijd ketjap! 🙂
Top, bedankt voor jullie snelle reaktie! Heb alles in huis (gisteravond bij de toko geweest) en ga het zaterdag maken. En voor volgende week staat de sambal goreng tempeh kering op het menu.
Bedankt! En wat zijn jullie leuk!!👍🏻😊
Ziet er lekker uit, ik ga het morgen uitproberen!
Ik zou dit voor kerst in een grotere hoeveelheid willen maken, is er een manier om dit gerecht vooraf te bereiden of moet het echt ala minute?
Alvast bedankt!
Lekker Roos! Het kan wel vooraf, maar á la minute is toch wel het allerlekkerst 🙂
Kan dit ook in de oven, en hoelang?????
Oei, nooit geprobeerd Annie! Het zou in principe moeten kunnen, maar het wordt natuurlijk nooit zo lekker als dat het gegrild is 🙂
Hoi! Super lekker, kan ik de overige saus bewaren in de koelkast en morgen hergebruiken?
Ja, dat kan wel hoor!