Kipdijfilet
Ook zo gek op yakitori spiesjes? Je kan ze kant-en-klaar kopen, maar het is natuurlijk veel leuker (en lekkerder) om ze zelf te maken! En het is ook nog eens heel simpel! Deze heerlijke Japanse variatie op de Indische saté is supermals, doordat we kipdijfilet gebruiken. Voor de marinade heb je maar weinig ingrediënten nodig maar ze zorgen desondanks voor een rijke smaak. Maak het geheel af met een gesneden lente-uitje en wellicht voor erbij een glaasje sake 😉
17 reacties
Hi!
Kan je de saus ook invriezen?dat je meerdere porties maakt en het uit de diepvries haalt wanneer je het nodig hebt?
Hoi Evelien, ik denk dat het wel kan, alleen als de saus eenmaal is ingedikt dan zul je hem misschien weer wat minder dik moeten maken als het ontdooit is 😉
Hallo,
Heb je echt sake nodig?
Dit is best prijzig voor 4 eetlepels. Is het te vervangen voor iets anders?
Hoi Martine, je hebt eigenlijk wel echt sake nodig. Je zou eventueel sherry kunnen gebruiken. Succes! Groet, Erik- SmaakMenutie
Dit recept ga ik van de week proberen. Als ik het halve aantal spiesjes maak, kan ik dan voor de halve hoeveelheid saus alles door de helft doen? Groet
Ja hoor dat kan wel Herman! Geniet ervan!
Mag ik vragen welke ketjap je het beste kan gebruiken voor de yakitori saus.
Wij gebruiken altijd ketjap van Vanka-Kawat!
Ik heb een poging gewaagd, maar zelfs na een half uur nog niet stroperig. Ik ben voor de sojasaus (gezouten) gegaan. Denk dat ik toch misschien zoete ketjap had moeten nemen?
Dan stond misschien toch het vuur nèt wat te laag, want het moet normaal gesproken altijd lukken in deze verhoudingen. Je moet overigens wel echt sojasaus nemen en geen ketjap gebruiken 🙂
Misschien een domme vraag maar gebruik je hiervoor zoete of zoute sojasaus?
Ben heel benieuwd, wil ze binnenkort gaan proberen te maken.
Geen domme vraag hoor Monique! Je gebruikt zoute sojasaus. Voor de zoete variant gebruiken wij namelijk altijd ketjap! 🙂
Top, bedankt voor jullie snelle reaktie! Heb alles in huis (gisteravond bij de toko geweest) en ga het zaterdag maken. En voor volgende week staat de sambal goreng tempeh kering op het menu.
Bedankt! En wat zijn jullie leuk!!👍🏻😊
Ziet er lekker uit, ik ga het morgen uitproberen!
Ik zou dit voor kerst in een grotere hoeveelheid willen maken, is er een manier om dit gerecht vooraf te bereiden of moet het echt ala minute?
Alvast bedankt!
Lekker Roos! Het kan wel vooraf, maar á la minute is toch wel het allerlekkerst 🙂
Kan dit ook in de oven, en hoelang?????
Oei, nooit geprobeerd Annie! Het zou in principe moeten kunnen, maar het wordt natuurlijk nooit zo lekker als dat het gegrild is 🙂