Japanse twist
De kunst van een perfect gegrilde tonijnsteak is dat hij mooi rosé van binnen is en van buiten mooi gegrild. En natuurlijk dat hij van binnen goed op temperatuur is. Om dit te bereiken is het – net als met biefstuk – belangrijk dat de tonijn op kamertemperatuur is. Haal hem dus tijdig uit de koeling. Bij het grillen zet je het vuur hoog en grill je de tonijn aan beide kanten kort aan. Zorg bovendien dat je mooie gelijke stukken tonijn hebt. Niet te dun, maar liever wat dikkere moten. Afhankelijk van wat je erbij eet is ongeveer 125-150 g per persoon voldoende. Dit recept hebben we een Japanse twist gegeven door het te marineren in sojasaus. Extra lekker door het te serveren met zelfgemaakte teriyakisaus en bijvoorbeeld risotto. Een rolletje zoetzure komkommer maakt het geheel helemaal af!
13 reacties
Mannen, wat was dat gruwlendig lekker die tonijnsteak met risotto met zeekraal!! Heb er voor de lekker op het laatst nog wat garnaaltjes doorheen geroerd, heerlijk!! Goede kennismaking, ik kom zeker vaker neuzen bij jullie, keep on cooking!!
Haha zo mogen we het horen Peter, leuk! Fijn dat de tonijn in de smaak viel. En goed idee die garnaaltjes! Neem vooral nog eens een kijkje bij ons, er staat genoeg lekkers op 🙂
Vanavond ga ik hem weer eens maken. Nog nooit gasten gehad die het niet lekker vonden. Als extraatje leg ik er in knoflookboter gewokte groene asperges bij. De zoetzure komkommer meng ik met wat mango en chilipeper.
Leuk om te horen Marc! Fijn dat de tonijn bij al je gasten in de smaak valt 🙂 En goede combi hoor met de groene asperges!
Hey Marc,
Zou ik mogen vragen hoe je die knoflookboter maakt, want het klinkt namelijk verrukkelijk!
Wat hebben jullie naast de tonijnsteak op deze foto? Dat met rijst? Ziet er zo lekker uit. Wil het gaan maken binnenkort
Dat is de risotto met zeekraal! Check voor de link de introtekst 🙂
Bedoelen jullie met sojasaus de zoete of de zoute variant?
Altijd de zoute, anders zetten we het er expliciet bij 🙂
Is teriyakisaus sojasaus? Boven het gerecht staat nl. teriyakisaus en in het recept staat sojasaus. Volgens mij is het anders van structuur.
De marinade is een soort teriyaki-saus maar als je teriyaki-saus wil dan moet je die er apart bij maken!
is het 4 min per kant of in totaal?
Totaal!