Home Erik's Asia Sambal goreng tahoe

Sambal goreng tahoe

pittige gebakken tofu

door SmaakMenutie
Sambal goreng tahoe maken

Spicy tofu

Een keertje geen zin in vlees? Maak dan eens deze heerlijke sambal goreng tahoe. We maakten al eens eerder sambal goreng tahoe met boontjes, maar deze versie is minstens zo lekker. Maak hem zo spicy als je zelf wil door een extra pepertje toe te voegen of een lepel sambal. De boemboe is voldoende voor 2 blokken tofu. Eet het lekker met witte rijst en frisse atjar ketimoen. Handje kroepoek erbij en wat uitjes en je hebt een volledige vegetarische maaltijd. Lekker hè!

Sambal goreng tahoe maken

Sambal goreng tahoe

Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 35 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 165 ml kokosmelk (1 blikje)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 blokken tofu (ca. 750 g)
  • 2 salam blad (Indisch laurier)
  • 2 sjalotten
  • 2 rode pepers
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl djahé
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl trassi (Vegetarisch? Laat het dan achterwege)

Zo maak je het

  • Snijd 2 blokken tofu in blokjes. Bestrooi met zout en frituur in een laagje olie in de wok tot ze goudgeel zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Maak ondertussen de boemboe met behulp van de foodprocessor of (kom van de) staafmixer. Mix hiervoor 2 sjalotten samen met 2-3 tenen knoflook, 2 rode pepers, 1 el tomatenpuree, 1 tl djahé, 1 tl ketoembar, 1 tl gemalen laos, 1 tl trassi en 1 el (arachide)olie tot een mooie pasta.
  • Maak de wok schoon en fruit de boemboe enkele minuten aan.
  • Voeg vervolgens 165 ml (dikke) kokosmelk toe samen met 100 ml (warm) water.  Voeg vervolgens de gebakken blokjes tofu toe.
  • Voeg ook 1 gekneusde stengel sereh toe en 2 salam blaadjes (Indisch laurier).
  • Laat het geheel nu op laag vuur ongeveer 20 (á 25) minuten pruttelen. Wel af en toe even omscheppen natuurlijk. En vergeet niet de salam blaadjes en sereh te verwijderen voor je het serveert.

Sambal goreng tahoe ingrediënten Sambal goreng tahoe maken Sambal goreng tahoe

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Karin 26 januari 2020 - 18:06

Hoi hoi ,mijn vriendin haar moeder deed er altijd Taotjo (of hoe je dat ook schrijft bij in ) ik vond het altijd heerlijk .een echte smaakmaker .
Maar wat is het eigenlijk ???.
Met vriendelijke groet,
Karin van den Bos.

Reply
SmaakMenutie 27 januari 2020 - 12:17

Hoi Karin! Taotjo is een bonensaus. Inderdaad erg lekker om te gebruiken als marinade of als smaakmaker. Goede tip! groetjes Erik

Reply
Bas 31 maart 2021 - 14:46

He gents,

Hier ben ik weer. 2 tofu blokken, hoeveel gram is dat ? Ik zie namelijk 150 grams blokken, 400 grams blokken, 500 grams blokken in de winkels.

Cheers,
Bas.

Reply
SmaakMenutie 1 april 2021 - 09:01

Ha Bas, wij gebruiken altijd tofu van de toko en die zijn altijd 350-400 gr per stuk!

Reply
Bas 2 april 2021 - 21:42

Mooi, ik heb gelukkig genoeg besteld 🙂 Komende week voor het eerst tofu. Heb ik volgens mij nog nooit gegeten (in ieder geval niet zelf gebruikt bij het koken).

Reply
SmaakMenutie 4 april 2021 - 13:05

Fijn Bas, geniet ervan de eerste keer! Je zal het heerlijk vinden 🙂

Reply
Natacha 9 november 2021 - 19:53

Dit gerecht deed me aan de keuken van mijn oma! Alleen heb ik iets niet helemaal goed gedaan denk ik…het had een beetje een bittere nasmaak 🤔 Faari tegen rook het heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 10 november 2021 - 10:13

Leuk Natacha! Heb je de boemboe wel lang genoeg aangefruit? Want anders kan de tomatenpuree een bittere smaak geven.

Reply
Patty 18 maart 2022 - 17:02

Dag heren, morgen wil ik dit gerecht serveren bij een rijsttafel. Kan ik dit al een avond vantevoren klaarmaken? Alle verdere gerechten komen ook van jullie site. Dus het wordt al zeker genieten…
Groetjes Patty

Reply
SmaakMenutie 19 maart 2022 - 11:04

Ja dat kan hoor Patty! Geniet van de rijsttafel, lekker 🙂

Reply