Home Erik's Asia Sambal goreng tahoe

Sambal goreng tahoe

door SmaakMenutie

Spicy tofu

Een keertje geen zin in vlees? Maak dan eens deze heerlijke sambal goreng tahoe. We maakten al eens eerder sambal goreng tahoe met boontjes, maar deze versie is minstens zo lekker. Maak hem zo spicy als je zelf wil door een extra pepertje toe te voegen of een lepel sambal. De boemboe is voldoende voor 2 blokken tofu. Eet het lekker met witte rijst en frisse atjar ketimoen. Handje kroepoek erbij en wat uitjes en je hebt een volledige vegetarische maaltijd. Lekker hè!

Sambal goreng tahoe maken

Sambal goreng tahoe

Een keertje geen zin in vlees? Maak dan eens deze heerlijke sambal goreng tahoe. We maakten al eens eerder sambal goreng tahoe met boontjes, maar… Erik's Asia Sambal goreng tahoe, pittige tofu, vegetarisch, Indisch recept Indisch Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 24 keer gestemd )

Ingrediënten

165 ml dikke kokosmelk (1 klein blikje)
2 blokken tahoe (tofu)
2 sjalotten
2 rode pepers
3 tenen knoflook
1 stengel sereh (citroengras)
2 blaadjes salam (Indisch laurier)
1 tl djahé (gemberpoeder)
1 tl ketoembar
1 tl laos
1 tl trassi (Vegetarisch? Laat het dan achterwege)
1 el tomatenpuree

Zo maak je het

  • Snijd 2 blokken tofu in blokjes. Bestrooi met zout en frituur in een laagje olie in de wok tot ze goudgeel zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Maak ondertussen de boemboe met behulp van de foodprocessor of (kom van de) staafmixer. Mix hiervoor 2 sjalotjes samen met 2-3 tenen knoflook, 2 rode pepers, 1 el tomatenpuree, 1 tl djahé, 1 tl ketoembar, 1 tl laos, 1 tl trassi en 1 el (arachide)olie tot een mooie pasta.
  • Maak de wok schoon en fruit de boemboe enkele minuten aan.
  • Voeg vervolgens 165 ml dikke kokosmelk toe samen met 100 ml (warm) water.  Voeg vervolgens de gebakken blokjes tofu toe.
  • Voeg ook 1 gekneusde stengel sereh toe en 2 salam blaadjes (Indisch laurier).
  • Laat het geheel nu op laag vuur ongeveer 20 (à 25) minuten pruttelen. Wel af en toe even omscheppen natuurlijk. En vergeet niet de salam blaadjes en sereh te verwijderen voor je het serveert.

Sambal goreng tahoe ingrediënten Sambal goreng tahoe maken Sambal goreng tahoeHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Karin 26 januari 2020 - 18:06

Hoi hoi ,mijn vriendin haar moeder deed er altijd Taotjo (of hoe je dat ook schrijft bij in ) ik vond het altijd heerlijk .een echte smaakmaker .
Maar wat is het eigenlijk ???.
Met vriendelijke groet,
Karin van den Bos.

Reply
SmaakMenutie 27 januari 2020 - 12:17

Hoi Karin! Taotjo is een bonensaus. Inderdaad erg lekker om te gebruiken als marinade of als smaakmaker. Goede tip! groetjes Erik

Reply