Home Erik's Asia Aziatische noedelsoep met kip en shiitake

Aziatische noedelsoep met kip en shiitake

door SmaakMenutie

Wat ruikt het hier heerlijk

Net op het moment dat wij deze heerlijke soep aan het fotograferen waren kwam de zus van Erik binnenlopen. ‘Wat ruikt het hier heerlijk’ riep ze. Nou, dat is deze Aziatische noedelsoep met kip en shiitake inderdaad! En het toeval wil dat we een pan vol hadden dus kon ze ook een bordje mee-eten. Dat wilde ze wel! Net als wij is ook zij gek op shiitake. Zij gebruikt het vaak op haar geroosterde broodje met geitenkaas en gegrilde paprika (Mmmm!). Deze paddenstoel (‘take’ betekent paddenstoel in het Japans) zit boordevol eiwitten en vitamine B en C. Ook is het bloeddruk en cholesterol verlagend. Een gezonde keuze dus 😉

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Aziatische noedelsoep met kip en shiitake

Aziatische noedelsoep met kip en shiitake

Net op het moment dat wij deze heerlijke soep aan het fotograferen waren kwam de zus van Erik binnenlopen. 'Wat ruikt het hier heerlijk' riep ze. Erik's Asia Aziatische noedelsoep met kip en shiitake European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 11 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g kipfilet
100 g rijstnoedels
100 g shiitake (of evt. kastanje champignons)
900 ml kippenbouillon (van 2 blokjes)
2 tenen knoflook
3 el sojasaus
2 el mirin
2 el gembersiroop
3 stengels lente-ui
2 eieren
1 rode peper (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de kipfilet in met olie en bestrooi rondom ruim met zout en peper. Plaats de kip circa 30 minuten in de oven tot hij goudbruin is. Let wel, het is een beetje afhankelijk van je oven hoe lang het exact duurt.
  • Neem een ruime (braad- of soep)pan en bak de shiitake op matig vuur in een goede scheut olie een minuut of 7. Voeg vervolgens 2 fijngesneden teentjes knoflook toe en bak deze 1 à 2 minuutjes mee. Schep geregeld om.
  • Zet het vuur laag en voeg 3 ruime el sojasaus, 2 el mirin en 2 el gembersiroop toe. Roer even goed door elkaar.
  • Voeg nu 900 ml warm water toe en verkruimel 2 kipbouillon blokjes. Laat het geheel nu rustig sudderen (minuut of 15) tot de kip uit de oven klaar is.
  • Kook ondertussen de eitjes en snijd ook de lent-ui in ringetjes. Bereid tevens de rijstnoedels door deze 3 minuten in kokend water te leggen (zie verpakking).
  • Snijd zodra de kip klaar is deze in dunne plakjes.
  • Verdeel wat noedels over een bord of kom en schenk de soep erover. Voeg de plakjes kip toe, een eitje en wat lente-ui en eventueel wat rode peper. Eet smakelijk!

Ingrediënten noedelsoep Noedelsoep met kip Aziatische noedelsoep met kip

Misschien valt dit ook in de smaak