5,8K
Kan overal bij!
Bij veel Surinaamse gerechten kan zuur niet ontbreken. Surinaams zuur (ook wel zuurgoed genoemd) wordt net als de Indische atjar, werkelijk overal bij gegeten. En het leuke is, het is echt heel makkelijk om te maken. Lekker bij typische Surinaamse gerechten als bami, roti, pom of wat dacht je van deze gestoofde kip. Ook lekker trouwens op een Surinaams puntje bakkeljauw, kip kerrie of pom!
13 reacties
Gemaakt maar hoe krijg je voor elkaar dat de groenten ‘onder staan’ bij zo weinig vloeistof?
Sowieso even schudden, maar zoals je bij ons ziet staat het ook niet helemaal ‘onder’. Dat is geen probleem hoor!
Ik ben benieuwd. Ik ga het alleen met komkommer maken en wat ui. Lekker bij een broodje pom. Nog wat tips wat ik nog erbij zou kunnen doen in zuur?
Eigenlijk kan je hiervoor heel veel soorten (harde) groenten voor gebruiken, zoals wij wortel en paprika.
Is heerlijk!
Ik doe er altijd nog een mango bij, ook erg lekker 😋
Wat een goed recept! Bedankt 🙂
Kunnen er ook stukjes mango in?
Dat hebben we zelf niet eerder geprobeerd dus lastig om te zeggen, wij zouden kiezen voor wat hardere groenten denk ik
Fantastisch recept en lekker eenvoudig. De combinatie van komkommer en paprika is verrassend lekker. Ik verwijder zelf de zaadlijsten van de in de lengte doorgesneden komkommers met een lepel. De komkommer wordt dan minder waterig en knapperiger. En ik voeg als variatie een klein theelepeltje Hindoestaanse kerrie toe in het pannetje voor extra smaak en een kleurtje.
Kan ik ook bruine suiker gebruiken i.p.v. ‘gewone’ ?
Jazeker! 🙂
Ik zal wel te onervaren zijn want hield een hele kom met voornamelijk paprika en wortel over na het vullen van een 850ml pot.
Maar met 250ml azijn en 150ml water stond het goed onder in dit formaat pot. Lekker laten trekken en smullen maar. 😁