Home <30 minuten Surinaams broodje kip kerrie

Surinaams broodje kip kerrie

met zuurgoed

door SmaakMenutie
Surinaams broodje kip kerrie

Minstens zo lekker

Onlangs vroeg een van onze vaste lezers of wij het perfecte recept hebben voor een Surinaams broodje kip kerrie. En of we die hebben, alleen hadden we hem nog niet gepubliceerd! Vaak kopen wij zelf dit Surinaamse puntje met gekruide kip bij de toko, maar het is echt heel makkelijk om ‘m zelf te maken. En minstens zo lekker. Eerder deelden we al onze recepten voor een Surinaams broodje pom en bakkeljauw, alleen deze klassieker ontbrak dus nog op de website. Maak hem zo spicy als je zelf wilt door wat adjuma peper of cayennepeper toe te voegen, maar laat vooral achterwege als je daar niet van houdt. Serveer uiteraard met wat zelfgemaakt Surinaams zuurgoed. Enjoy!

Surinaams broodje kip kerrie

Surinaams broodje kip kerrie

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 40 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g kipdijfilet
  • 4 Surinaamse puntjes
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 maggi kubor bouillonblokje
  • 1 adjuma peper (optioneel)
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el masala kerrie (nandan)
  • 1 tl gemalen gember
  • 1/2 tl cayennepeper (optioneel)
  • Surinaams zuurgoed

Zo maak je het

  • Snipper 2 sjalotten en snijd 2-3 tenen knoflook fijn. Snijd optioneel ook een 1/2 tot 1 adjuma peper fijn.
  • Schenk een laagje zonnebloemolie (3-4 el) in de wok en fruit de sjalotten, knoflook en adjuma peper enkele minuten aan op matig vuur. Af en toe omscheppen.
  • Snijd ondertussen 500 g kipdijfilet in hapklare reepjes of stukken.
  • Voeg 2 el massala kerrie samen met 1 verkruimeld maggi kubor bouillonblokje en 1 tl gemalen gember toe aan het ui- knoflookmengsel en meng al omscheppend grondig. Voeg eventueel een snuf cayennepeper toe voor extra pit als je geen adjuma peper hebt gebruikt.
  • Voeg de gesneden kipdijfilet toe en meng goed door het geheel. Doe de deksel op de pan en gaar de kip in 15-20 min. Geregeld even omscheppen.
  • Rooster de Surinaamse puntjes en vul riant met kip kerrie en wat Surinaams zuurgoed.

Broodje kip kerrie receptSurinaamse kip kerrieSurinaams broodje kip kerrieKip kerrie broodjeBroodje kip kerrie

TIP

Nieuwsgierig naar de Indische versie van deze kip kerrie? Klik dan hier!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Harry 6 mei 2023 - 15:31

Lekker makkelijk om het in het boodschappen mandje te doen maar als je dat doet word er een hoop niet gevonden dus heb je niets aan het boodschappen lijstje. Ik woon in Dronten en waar kan ik de benodigdheden halen ?

Reply
SmaakMenutie 8 mei 2023 - 10:46

Alleen de Surinaamse puntjes en zuurgoed zijn niet bij een reguliere supermarkt verkrijgbaar, maar een ander willekeurig broodje kan natuurlijk ook en qua zuur kan je het recept maken voor Surinaams zuurgoed. En anders is wat ingelegde komkommer ook prima hoor 🙂

Reply
Meike 11 mei 2023 - 13:49

Ik heb iets meer vlees gebruikt en het gekruid zoals het recept. Toen laten stoven in kokosmelk tot de kip uitelkaar viel. Erg lekker met zuur en brood

Reply
Alexander 12 mei 2023 - 00:12

Wat fijn om dit recept op de website te kunnen vinden. Zit hier al een tijd naar uit te kijken. Daarom dacht ik laat ik eens mailen en hier is hij.
Ga het morgen gelijk maken.

Bij de lokale toko hier voegen ze vaak ook een iets dikkere gele saus toe. Deze zit in een een los bakje en wordt bij de meeste broodjes over het vlees gedaan. Hebben jullie enig idee wat deze saus zou kunnen zijn?

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2023 - 11:01

Leuk om te horen Alexander! Recept ideeën van onze volgers zijn altijd zeer welkom. Ik vermoed dat de gele saus waar je het over hebt Surinaamse sambal is. Die is niet al te pittig en kan je in grotere hoeveelheden eten. We zijn benieuwd wat je van onze variatie vindt! 🙂

Reply
Betty Alsemgeest 30 december 2023 - 10:37

Wij eten dit gerecht ook wel met rijst en bv sambal boontjes. Smaakt heerlijk.

Reply
Michael 13 januari 2024 - 09:46

Bedankt voor dit recept. Ik zie op eerste foto in het middelste schaaltje nog een specerij. Is dit komijnzaad? Dit wordt namelijk niet in de ingrediënten genoemd en is nogal evident voor de smaak.

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2024 - 15:42

Scherp Michael! Het is cayennepeper wat je ziet. Dit kan je gebruiken als je geen adjuma peper gebruikt en er toch wat pit aan wil geven!

Reply