Home Voor- en tussengerechten Krokante pieper met ragout van champignons

Krokante pieper met ragout van champignons

door SmaakMenutie

Lekker en origineel!

Een eenvoudig voor- of bijgerecht waar je indruk mee maakt: zonder vlees of vis. Door het gebruik van kleine (rode) aardappels ziet het er ook nog eens heel feestelijk uit. We vullen de schuitjes aardappel (in plaats van bladerdeeg) met een ragout van champignons. Lekker en origineel! 🙂

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Krokante pieper met een ragout van champignons

Krokante pieper met ragout van champignons

Een eenvoudig voor- of bijgerecht waar je indruk mee maakt: zonder vlees of vis. Door het gebruik van kleine (rode) aardappels ziet het er ook nog... Voor- en tussengerechten Krokante pieper met ragout van champignons European Print dit recept
Personen: 6 stuks (personen) Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 6 keer gestemd )

Ingrediënten

6 aardappelen vastkokend
1 sjalot
2 tenen knoflook
2 stengels lente-ui
250 gr kastanje champignons
50 gr bloem
50 gr roomboter
400 ml groentebouillon
Verse peterselie
Paar takjes tijm
Kaaskoekjes

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-200 graden.
  • Kook de aardappels in 12-15 minuten net niet gaar. Spoel af onder koud water en laat afkoelen.
  • Maak met een scherp mesje voorzichtig een inkeping in de aardappel en verwijder de binnenkant zodat er een bakje (schuitje) ontstaat.
  • Besmeer de aardappelbakjes rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Plaats 15-20 minuten in de oven tot de bakjes krokant zijn.
  • Bak ondertussen de gesneden champignons in een klont boter in 8 minuten op middelhoog vuur bruin.
  • Smelt tegelijkertijd in een steelpannetje 50 gr boter en fruit daarin 1 ragfijn gesneden sjalot en 2 fijngesneden tenen knoflook.
  • Zet het vuur laag en roer 50 gr bloem door de gesmolten boter. Voeg nu in etappes 400 ml groentebouillon toe. Het geheel zal zich binden tot een mooie ragout.
  • Voeg de champignons toe en zout en peper naar smaak. Voeg ook  fijngehakte peterselie en tijm toe.
  • Haal de aardappelbakjes uit de oven en vul riant met de ragout. Maak af met een kaaskoekje en met ringetjes lente-ui.

Ingrediënten vegetarische gevulde pieper Vullen krokante pieper met een ragout Vegetarische gevulde pieper Vegetarische gevulde aardappel Krokante pieper met een ragout

Misschien valt dit ook in de smaak