Home Vis Surinaams broodje bakkeljauw

Surinaams broodje bakkeljauw

door SmaakMenutie

Klipvis

We hebben weer een waanzinnig lekker broodje voor je! Ditmaal een Surinaamse. En ook ditmaal naar recept van onze schoonzus. Onze vorige Indische broodjes (pulled chicken en kipsaté) gingen als warme broodjes over het Internet 😉 Nou, we kunnen je verzekeren dat dit broodje bakkeljauw minstens zo lekker is! Wist je trouwens dat bakkeljauw ingezouten en ingedroogde kabeljauw is? Ook wel ‘klipvis’ genoemd. Voor je het kan eten dien je de kabeljauw wel eerst even te ontzouten in water. Maar dat is een werkje van niks. Goed, aan de slag!

PS: veel grote supermarkten verkopen tegenwoordig gewoon bakkeljauw. En anders heeft je favoriete toko het zeker.

Surinaams broodje bakkeljauw

Surinaams broodje bakkeljauw

We hebben weer een waanzinnig lekker broodje voor je! Ditmaal een Surinaamse. En ook ditmaal naar recept van onze schoonzus. Onze vorige Indische... Vis Broodje bakkeljauw, Surinaams, klipvis, bakkeljauw Surinaams Print dit recept
Personen: 4 broodjes Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g bakkeljauw
4 (Surinaamse) broodjes
1 flinke ui
2 tenen knoflook
2 tomaten
1 el tomatenpuree
1/2 tl trassi
1/2 bouillonblokje
Komkommer en rode ui naar smaak

Zo maak je het

  • Begin met het ontzouten van de bakkeljauw. Kook hiervoor een pan met ruim water en kook de bakkeljauw 20-25 minuten op matig vuur. Laat de bakkeljauw vervolgens uitlekken in een vergiet.
  • Snipper ondertussen 1 flinke ui en 2 tenen knoflook. Snijd ook 1-2 tomaten in kleine blokjes.
  • Maak met je handen kleine stukjes van de bakkeljauw. Dit is heel simpel, je trekt het zo los van elkaar.
  • Verhit een scheut olie in een pan of wok en fruit de ui en knoflook een minuutje aan. Voeg ook een 1/2 tl trassi toe en bak een paar seconden al omscheppend mee.
  • Voeg nu de tomaat toe samen met de bakkeljauw stukjes en een 1/2 bouillonblokje. Meng alles even goed door elkaar en voeg nu ook 1 flinke el tomatenpuree toe. Meng alles grondig. Proef even en voeg naar smaak meer tomatenpuree toe.
  • Bak het geheel enkele minuten zodat de bakkeljauw lekker droog is.
  • Beleg 4 broodjes met de bakkeljauw. Bij voorkeur natuurlijk echte Surinaamse broodjes (eerst even 2-3 minuten in de oven opwarmen). Voeg eventueel frisse komkommer en rode ui (of Surinaams zuur) toe. Mmmm!

Broodje bakkeljauw recept Bakkeljauw ontzouten Broodje bakkeljauw maken Broodje bakkeljauwHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

3 reacties

WS 4 november 2019 - 09:27

Hi, ik wil dit recept graag uitproberen maar ik vroeg me af waar ik de surinaamse broodjes kan halen? Overal waar ik ga zijn ze niet authentiek surinaamse broodjes. Die van dit recept lijkt wel de goeie. Alvast Bedankt!

Groetjes

Reply
dave 12 november 2019 - 18:58

jumbo

Reply
SmaakMenutie 13 november 2019 - 11:50

Hi, wij kopen ze altijd bij de Surinaamse bakker. Succes!

Reply