Home Erik's Asia Ulang ulang (frisse Indische salade)

Ulang ulang (frisse Indische salade)

door SmaakMenutie

Succesnummer

Jongens, we hebben er weer eentje hoor – een succesnummer voor je Indische rijsttafel: ulang ulang! Ook ideaal voor vegetariërs trouwens. Of op een warme dag als maaltijdsalade met wat warme rijst. Doet het trouwens ook goed bij pittig vlees zoals ajam ketjap pedis of rendang. En wat ook zo fijn is, het staat in een minuut of 20 op tafel. Je kan trouwens variëren met de groenten. Als je maar groenten neem met een ‘bite’. Dus komkommer, spitskool, wortel, sperziebonen en taugé zijn perfect hiervoor. Aan de slag!

Ulang ulang

Ulang ulang

Jongens, we hebben er weer eentje hoor - een succesnummer voor je Indische rijsttafel: ulang ulang! Ook ideaal voor vegetariërs trouwens... Erik's Asia Ulang ulang, Indisch, salade, vegetarisch Indisch Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g spitskool
100 g taugé
50 g amandelen
1 rode peper (lombok)
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1/2 komkommer
1/2 winterpeen
2 el azijn
1 el gula djawa
1 tl zout

Zo maak je het

  • Snijd een 1/2 komkommer in halve maantjes en snijd een 1/2 winterpeen julienne of in schijfjes. Net wat je wil.
  • Maak de taugé schoon (bruine staartje er af - niet verplicht) en snijd de kool fijn. Of neem lekker makkelijk een zakje gesneden spitskool.
  • Maak een boemboe door 50 gr amandelen te mixen met 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 (of meer) rode peper, 1 el gula djawa, 2-3 el azijn en 1 tl zout.
  • Meng de boemboe nu door de groenten en hussel alles even goed door elkaar. That's it! Eet smakelijk.

Indische salade maken Ulang ulang boemboe Indische salade GroentesaladeHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Petra Wiggers 5 november 2019 - 16:25

Vandaag Ulang Ulang gemaakt. Super lekkere salade. Dank jullie wel voor het recept. We hebben genoten.

Reply
SmaakMenutie 6 november 2019 - 10:47

Leuk om te horen Petra! Fijn dat de salade in de smaak viel 🙂

Reply
Merijn 30 september 2020 - 16:00

Hallo, lijkt me lekker deze salade bij ajam opor! Maar ik wil de gulu djawa weg laten. Kan dat?

Reply
SmaakMenutie 1 oktober 2020 - 10:10

Je zou het kunnen vervangen door een el bruine basterd suiker en anders kan je het ook wel achterwege laten hoor Merijn! Geniet ervan 🙂

Reply
Sylvia 21 mei 2020 - 15:10

Een heerlijke salade heb hem al meerdere keren gemaakt. bedankt

Reply
SmaakMenutie 22 mei 2020 - 10:56

Dat horen we graag Sylvia, leuk!!

Reply
Janneke 7 juli 2020 - 18:25

Wat een smaken! Heerlijk en zo simpel

Reply
SmaakMenutie 8 juli 2020 - 10:01

Lekker hè Janneke, ook een favoriet van ons! 🙂

Reply
Ingrid 11 november 2020 - 19:18

Ook ik heb deze salade gemaakt. Super lekker, ik heb alleen de sambal deze keer weg moeten laten en ipv van amandelen heb ik walnoten (uit eigen tuin) gebruikt. Volgende keer volgens recept

Reply
SmaakMenutie 12 november 2020 - 08:41

Fijn dat het in de smaak viel Ingrid! En lekker zeg walnoten uit eigen tuin 🙂

Reply