Home Erik's Asia Ulang ulang

Ulang ulang

frisse Indische salade

door SmaakMenutie
Ulang ulang

Succesnummer

Jongens, we hebben er weer eentje hoor – een succesnummer voor je Indische rijsttafel: ulang ulang! Ook ideaal voor vegetariërs trouwens. Of op een warme dag als maaltijdsalade met wat warme rijst. Doet het trouwens ook goed bij pittig vlees zoals ajam ketjap pedis of rendang. En wat ook zo fijn is, het staat in een minuut of 20 op tafel. Je kan trouwens variëren met de groenten. Als je maar groenten neemt met een ‘bite’. Dus komkommer, spitskool, wortel, sperziebonen en taugé zijn perfect hiervoor. Aan de slag!

Ulang ulang

Ulang ulang

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 68 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g spitskool
  • 100 g taugé
  • 50 g amandelen
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 winterpeen
  • 2 el azijn
  • 1 el gula djawa

Zo maak je het

  • Snijd een 1/2 komkommer in halve maantjes en snijd een 1/2 winterpeen julienne of in schijfjes. Net wat je wil.
  • Maak de taugé schoon (bruine staartje er af - niet verplicht) en snijd de kool fijn. Of neem lekker makkelijk een zakje gesneden spitskool.
  • Maak een boemboe door 50 g amandelen te mixen met 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 (of meer) rode peper, 1 el gula djawa, 2-3 el azijn en 1 tl zout.
  • Meng de boemboe nu door de groenten en hussel alles even goed door elkaar. That's it! Eet smakelijk.

Indische salade maken Ulang ulang boemboeUlang ulang Indische salade Groentesalade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

25 reacties

Petra Wiggers 5 november 2019 - 16:25

Vandaag Ulang Ulang gemaakt. Super lekkere salade. Dank jullie wel voor het recept. We hebben genoten.

Reply
SmaakMenutie 6 november 2019 - 10:47

Leuk om te horen Petra! Fijn dat de salade in de smaak viel 🙂

Reply
Merijn 30 september 2020 - 16:00

Hallo, lijkt me lekker deze salade bij ajam opor! Maar ik wil de gulu djawa weg laten. Kan dat?

Reply
SmaakMenutie 1 oktober 2020 - 10:10

Je zou het kunnen vervangen door een el bruine basterd suiker en anders kan je het ook wel achterwege laten hoor Merijn! Geniet ervan 🙂

Reply
Sylvia 21 mei 2020 - 15:10

Een heerlijke salade heb hem al meerdere keren gemaakt. bedankt

Reply
SmaakMenutie 22 mei 2020 - 10:56

Dat horen we graag Sylvia, leuk!!

Reply
Janneke 7 juli 2020 - 18:25

Wat een smaken! Heerlijk en zo simpel

Reply
SmaakMenutie 8 juli 2020 - 10:01

Lekker hè Janneke, ook een favoriet van ons! 🙂

Reply
Ingrid 11 november 2020 - 19:18

Ook ik heb deze salade gemaakt. Super lekker, ik heb alleen de sambal deze keer weg moeten laten en ipv van amandelen heb ik walnoten (uit eigen tuin) gebruikt. Volgende keer volgens recept

Reply
SmaakMenutie 12 november 2020 - 08:41

Fijn dat het in de smaak viel Ingrid! En lekker zeg walnoten uit eigen tuin 🙂

Reply
Pascal 23 december 2020 - 20:48

Wat voor azijn moet erin? Als ik naar de foto kijk lijkt het een soort balsamico azijn te zijn, klopt dat?

Reply
SmaakMenutie 24 december 2020 - 11:45

Gewoon natuurazijn! Dit staat niet op de foto, wat je ziet is de gulu djawa ?

Reply
Mara 19 april 2021 - 07:40

Hoi hoi als ik het in de ochtend maak is het savonds nog lekker?

Reply
SmaakMenutie 19 april 2021 - 12:32

Ja dat kan hoor Mara, het zijn harde groenten dus dat kan prima. Als je het afdekt en in de koelkast zet is het ’s avonds ook nog lekker. Doen we zelf ook regelmatig 🙂

Reply
Sylvia 22 mei 2021 - 14:52

hoi, ik kon alleen schijfjes gula djawa kopen bij de supermarkt. Kan ik hier ook mee koken?

Reply
SmaakMenutie 24 mei 2021 - 12:05

Ja hoor je kan gewoon een stukje afbreken Sylvia! En dan goed vermengen. Geniet ervan!

Reply
Els 11 oktober 2021 - 18:24

Echt een heerlijk recept. Dank jullie wel. Het smaakt echt heel goed bij de rendang. Recept opgeslagen en ga ik zeker vaker maken.

Reply
Marjolijn 3 februari 2022 - 10:21

Hallo,ik wil dit graag eens gaan proberen,ik vraag me alleen af, laat je de amandelen heel of worden die gebroken of gemalen?

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2022 - 10:33

Die worden gemalen 🙂

Reply
D 1 april 2022 - 14:43

Lekker gerecht! Ik wil dit voor bij een rijsttafel maken. Als ik dit vanmiddag maak, is het morgenavond nog lekker (en ‘crispy’)?

Reply
SmaakMenutie 1 april 2022 - 15:45

Leuk! Ja dat kan hoor, zolang je het maar goed afsluit en gekoeld bewaard. Geniet ervan!

Reply
Amelia 4 juni 2022 - 10:25

De salade gemaakt en smaakte heerlijk. Net als alle recepten van jullie.
We zijn er blij mee👍🏻
Zijn de amandelen rauw of gebrand? Ik heb zelf de rauwe amandelen in de foyer gebakken maar weet niet of dat nodig is.

Reply
SmaakMenutie 11 juni 2022 - 11:58

Fijn dat de salade (en de andere recepten) in de smaak viel Amelia! Wij gebruiken ongebrande amandelen hoor, die je dus niet hoeft te bewerken 🙂

Reply
Ine 17 juli 2023 - 15:37

Deze salade is echt heerlijk!!
Als ik deze voor een groot gezelschap wil maken bv 4x deze portie, kan ik dan de ingredienten van de dressing ook gewoon verviervoudigen?

Reply
SmaakMenutie 18 juli 2023 - 09:10

Leuk om te horen! Ik zou de ingrediënten voor de boemboe keer 2 doen (anders wordt het te overheersend) en de groenten inderdaad verviervoudigen. Geniet ervan!

Reply