Succesnummer
Jongens, we hebben er weer eentje hoor – een succesnummer voor je Indische rijsttafel: ulang ulang! Ook ideaal voor vegetariërs trouwens. Of op een warme dag als maaltijdsalade met wat warme rijst. Doet het trouwens ook goed bij pittig vlees zoals ajam ketjap pedis of rendang. En wat ook zo fijn is, het staat in een minuut of 20 op tafel. Je kan trouwens variëren met de groenten. Als je maar groenten neemt met een ‘bite’. Dus komkommer, spitskool, wortel, sperziebonen en taugé zijn perfect hiervoor. Aan de slag!
26 reacties
Vandaag Ulang Ulang gemaakt. Super lekkere salade. Dank jullie wel voor het recept. We hebben genoten.
Leuk om te horen Petra! Fijn dat de salade in de smaak viel 🙂
Hallo, lijkt me lekker deze salade bij ajam opor! Maar ik wil de gulu djawa weg laten. Kan dat?
Je zou het kunnen vervangen door een el bruine basterd suiker en anders kan je het ook wel achterwege laten hoor Merijn! Geniet ervan 🙂
Een heerlijke salade heb hem al meerdere keren gemaakt. bedankt
Dat horen we graag Sylvia, leuk!!
Wat een smaken! Heerlijk en zo simpel
Lekker hè Janneke, ook een favoriet van ons! 🙂
Ook ik heb deze salade gemaakt. Super lekker, ik heb alleen de sambal deze keer weg moeten laten en ipv van amandelen heb ik walnoten (uit eigen tuin) gebruikt. Volgende keer volgens recept
Fijn dat het in de smaak viel Ingrid! En lekker zeg walnoten uit eigen tuin 🙂
Wat voor azijn moet erin? Als ik naar de foto kijk lijkt het een soort balsamico azijn te zijn, klopt dat?
Gewoon natuurazijn! Dit staat niet op de foto, wat je ziet is de gulu djawa ?
Hoi hoi als ik het in de ochtend maak is het savonds nog lekker?
Ja dat kan hoor Mara, het zijn harde groenten dus dat kan prima. Als je het afdekt en in de koelkast zet is het ’s avonds ook nog lekker. Doen we zelf ook regelmatig 🙂
hoi, ik kon alleen schijfjes gula djawa kopen bij de supermarkt. Kan ik hier ook mee koken?
Ja hoor je kan gewoon een stukje afbreken Sylvia! En dan goed vermengen. Geniet ervan!
Echt een heerlijk recept. Dank jullie wel. Het smaakt echt heel goed bij de rendang. Recept opgeslagen en ga ik zeker vaker maken.
Hallo,ik wil dit graag eens gaan proberen,ik vraag me alleen af, laat je de amandelen heel of worden die gebroken of gemalen?
Die worden gemalen 🙂
Lekker gerecht! Ik wil dit voor bij een rijsttafel maken. Als ik dit vanmiddag maak, is het morgenavond nog lekker (en ‘crispy’)?
Leuk! Ja dat kan hoor, zolang je het maar goed afsluit en gekoeld bewaard. Geniet ervan!
De salade gemaakt en smaakte heerlijk. Net als alle recepten van jullie.
We zijn er blij mee👍🏻
Zijn de amandelen rauw of gebrand? Ik heb zelf de rauwe amandelen in de foyer gebakken maar weet niet of dat nodig is.
Fijn dat de salade (en de andere recepten) in de smaak viel Amelia! Wij gebruiken ongebrande amandelen hoor, die je dus niet hoeft te bewerken 🙂
Deze salade is echt heerlijk!!
Als ik deze voor een groot gezelschap wil maken bv 4x deze portie, kan ik dan de ingredienten van de dressing ook gewoon verviervoudigen?
Leuk om te horen! Ik zou de ingrediënten voor de boemboe keer 2 doen (anders wordt het te overheersend) en de groenten inderdaad verviervoudigen. Geniet ervan!
Hallo mannen,
Wat een heerlijk recept zeg die salade. Ik ben nog volop aan het ontdekken en was op zoek naar een heerlijke frisse en niet vette groentedish, nou die hebben we gevonden…. Erg verrassend die boemboe met amandelen. Heerlijk, zelfs mijn kritische kinderen vonden hem heerlijk.