Zo spicy als je zelf wil
We hebben weer een Indische klassieker voor je: ajam rica rica (ook wel ayam of kip ritja ritja). Dit eenvoudige maar heerlijke gerecht zet je in een handomdraai op tafel en kan je zo spicy maken als je zelf wilt. Onze versie is pittig maar zeker niet zo pittig dat de tranen in je ogen springen. De smaak van de lomboks (rode pepers) komt goed tot zijn recht maar de pittigheid wordt ietwat getemperd dankzij de sereh, limoensap en bruine suiker. Wil je dit gerecht écht heel spicy maken? Voeg dan extra rawit pepers toe of gebruik meer rode pepers. Serveer met witte rijst en een (fris) groentegerecht als bijvoorbeeld sajoer boontjes, tjarantjam salade of ketoprak.
12 reacties
Heerlijk, gebruiken jullie olijfolie voor de boemboe en aanbakken voor de boemboe? Of zonnebloemolie?
Zoonebloemolie! Is wat neutraler van smaak 🙂
Net gemaakt! We blijven er van eten😀 heerlijk!
Vanavond meteen op het menu, ik had kippenbouten, gehalveerd, ging ook prima.
De laatste 5 minuten nog 2 lente-uitjes en 20 peultjes toegevoegd, met naanbrood om te saus op te deppen en sla, zo heerlijk! Wij hebben met z’n tweeën (bijna) alles op. Dank Erik!
Hoi hoi, hoe krijg ik de saus wat dikker, denk dat ik teveel water heb gebruikt 🙈
Gewoon rustig afwachten tot het is ingedikt! Dus deksel van de pan en zo nu en dan even doorroeren. Dan komt het helemaal goed! 🙂
recept gemaakt, alleen met trinida beans peppers. super lekker, en heel pittig. voor herhaling zeker
Hoi, ik woon in het zuid Spanje, aan de Atlantische Oceaan, hier verkopen ze helaas geen verse Indische producten (snik). Ik mis alleen mijn Tokootje in Nederland. Gelukkig heb ik bijna alle Indische kruiden. Nu wil ik dit recept gaan maken maar kan niet aan verse sereh komen. Ik heb alleen in poedervorm, kan ik dit voor het recept gebruiken ? Zo ja, hoeveel gram of lepels zal ik voor dit recept nodig hebben ? Met vriendelijke groet.
Hi Rita, wat jammer dat daar niet niet alle verse producten verkrijgbaar zijn! Gelukkig heb je het meeste in huis 🙂 Je kan voor dit gerecht prima de poedervorm gebruiken hoor. Neem dan 2 tl. Geniet ervan!
Wat is ayam rica rica zonder pandanblad? Zeer bepalend ingredient en goed te verkrijgen in de toko!
Barbera
Heerlijk gerecht. Van de drie pepertjes heb ik de zaadjes van één pepertje erbij gedaan. Ik heb cocosmelk gebruikt ipv water en toen het klaar was een paar stukjes Santen erbij waardoor de saus ook iets meer bond. Deze mag blijven
Gister gemaakt voor gasten. Samen met de salade. Ze vonden het heerlijk!