9,3K
Klaar in een handomdraai
Je kent vast wel sajoer boontjes. Maar ken je deze variant al? Deze heerlijke versie is minstens zo lekker en klaar in een handomdraai. Voeg wat garnaaltjes toe en dan is het helemaal af. Lekker bij een Indisch vleesgerecht. Bakje witte rijst erbij en klaar. En nee, je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan!
33 reacties
Wat is santen?
Hoi Luuk, santen is geraspte kokos dat is samengeperst. Een blok kokos dus. Gewoon te verkrijgen bij de supermarkt!
Sajoer tumis boontjes gemaakt. Makkelijk recept en een heerlijke maaltijd. Bleef bij mij alleen iets te nat (waterig) vond ik, mijn man vond dit juist lekker door zijn rijst heen. Echt voor herhaling vatbaar. Thanks
Hoi Annette, fijn dat de boontjes in de smaak vielen! Leuk om te horen 🙂 Als je het de volgende keer toch liever wat minder nat wil dan het geheel op het laatste moment wat langer in laten koken op hoger vuur. Groet, team SmaakMenutie
Hai Folks,
Heb jullie Sajoer tumis boontjes gemaakt, Heerlijk!!
Had geen garnalen in huis maar heb wel altijd gedroogde garnalen in huis. Zijn sterker van smaak en lang houdbaar.
Overigens al jullie recepten zijn super
Ha Fons, fijn dat het in de smaak viel! Goed idee gedroogde garnalen, lijkt ons heerlijk 🙂
hallo,
ik had een vraagje; is dit recept ook te maken met witte/ chinese kool?
Hoi Ineke, ja hoor het lijkt ons dat dit moet kunnen! 🙂
Wat was het lekker zeg! Dit recept is een blijvertje 😋
Leuk om te horen Helga, fijn dat ons recept in de smaak viel!
Dit recept ga ik zeker proberen , heb al een hoop indische recepten van jullie uitgeprobeerd en zijn allemaal super lekker 👍
Leuk Jeannette, geniet ervan! 🙂
Ik zie de ingrediënten voor de boemboe, maar dat is toch veel te weinig om te kunnen mixen met een apparaat ? Ik neem aan dat de hoeveelheden bijv 10x genomen worden om het verwerkbaar te maken in een apparaat en dan de rest in te vriezen ?
Nee hoor Bas, met deze hoeveelheden lukt het in een kom van de staafmixer 🙂
Vandaag geprobeerd het te maken, maar een blender lukt dus echt niet. Ik heb uiteindelijk voor de boemboe 3x de hoeveelheid moeten doen om het blend-baar te krijgen. Een staafmixer heb ik (nog) niet.
Maar dan, ik heb de 250ml gebruikt, maar dan wordt de boemboe een soep ! moet dat niet veel minder water zijn ?
Hi Bas, de hoeveelheid voor een blender is sowieso veel te weinig. Daarom raad ik je aan om een staafmixer te kopen waar ook een hakmolentje bij zit.
Voor wat betreft de hoeveelheid vocht dit klopt weliswaar maar het had langer moeten inkoken en bij voorkeur zonder deksel. Wij gaan dit recept binnenkort optimaliseren zodat het minder vochtig wordt. Hopelijk smaakte het desondanks wel!
Het was zeker lekker, het verzadigde ook enorm goed. Zeker een blijvertje ! (had het samen gemaakt met de ajam pedis, echt heel lekker !
Ik heb altijd wel moeite met recepten, dus vallen er veel af (te lastige ingrediënten, heel veel tijd etc). De recepten hier tot nu toe, vind ik heel goed werkbaar (moet nog wel veel ingrediënten even googelen om te vertalen). Nu druk bezig met vega gerechten, want die heb ik er nog te weinig.
Heerlijk recept dit!
Ik zelf doe er ook broccoli bij.
Al meerdere keren gemaakt en blijft er zeker in!
Lekker die toevoeging van broccoli Mandy! Fijn dat je van het recept genoten hebt 🙂
Heel lekker! Ik ken de versie van mijn oma en dat is met broccoli☺️
Tegenwoordig maak ik ze allebei, goed bezig heren!
Leuk te horen Lana! Ook heerlijk met broccoli 🙂
Vanavond gemaakt. Toppie lekker, alleen eten we dit met 2 personen op! Kun je niet 800 gr boontjes erin doen?
E
Fijn dat de boontjes in de smaak vielen Jose! Wij eten het als onderdeel van een Indische rijsttafel, dus als bijgerecht. Vandaar 4 personen. Maar maak vooral wat meer als je het als hoofdgerecht eet. En bij 800 g sperziebonen, doe dan de overige ingrediënten ongeveer x1,5. Zelf nooit gedaan, dus even uitproberen 🙂 Succes!
Hoi Tim en Erik,
De boemboes kunnen die ook 1 dag van te voren gemaakt worden?
Ja hoor Angelina! 🙂
Dank u wel!
We hebben heerlijk gesmuld. Mijn man heeft zelfs de pannen uitgelikt. (atjar ketimoen, Kare ajam en sajoer boontjes). 👌🏼
Haha heel goed Angelina, leuk!!
Hi jongens, klopt het dat dit recept recentelijk is aangepast, ik ben de versie gewend die gebruik maakt van santen in plaats van de kokosmelk. Is deze versie nog ergens beschikbaar of mij toe te sturen? Ik ben echt fan van dit recept!
Vandaag ga ik de vernieuwde versie eens proberen
Hoi Lisa-Marie, klopt we hebben het recept wat verbeterd, maar dat doet zeker niks af aan de smaak! Het is wat makkelijker om een blikje kokosmelk te gebruiken ipv santen. In het ‘oude recepten’ gebruikten we 250 ml water + 30 g santen. Tevens voegen we nu 100 g extra sperziebonen toe. Maar ik zou zeggen maak vooral de nieuwe versie 🙂
Wat een toprecept! Dank je wel, we hebben gesmuld, ook de babi ketjap was er heerlijk bij.
heerlijk, vind het alleen jammer dat jullie de voedingswaarde niet bij het recept zetten o.a. de koolhydraten! maar verder heerlijke recepten
Gisteren sajoer tumis boontjes gemaakt, het was in een woord lekker, ga het vaker maken.
Heerlijk recept…Ik heb er kabeljauw aan toegevoegd. Dit is een blijvertje en de kids vonden het heel lekker!!!