Home Erik's Asia Sajoer tumis boontjes (Indisch groentegerecht)

Sajoer tumis boontjes (Indisch groentegerecht)

door SmaakMenutie

Lekker bij vlees

Je kent vast wel sajoer boontjes. Maar ken je deze variant al? Deze heerlijke versie is minstens zo lekker en klaar in een handomdraai. Voeg wat garnaaltjes toe en dan is het helemaal af. Lekker bij een Indisch vleesgerecht. Bakje witte rijst erbij en klaar! En nee, je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan!

Sajoer tumis boontjes

Sajoer tumis boontjes

Je kent vast wel sajoer boontjes. Maar ken je deze variant al? Deze heerlijke versie is minstens zo lekker en klaar in een handomdraai. Voeg wat... Erik's Asia Sajoer tumis boontjes, sajoer boontjes, Indisch Indisch Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g sperzieboontjes
30 g santen
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 tomaat
1 rode peper (of 1 tl sambal)
2 el ketjap manis
1 tl laos
1/2 groente bouillonblokje
1/2 tl djahé (gemberpoeder)
100 g cocktailgarnalen (optioneel)

Zo maak je het

  • Gebruik de (kom van de) staafmixer of keukenmachine voor het maken van de boemboe. Vul met 1 tomaat zonder zaadlijsten, 2 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 1 rode peper (of 1 tl sambal), 1 tl laos, 1/2 tl djahé (gember) en een snuf zout. Mix alles tot een (redelijk) gladde boemboe.
  • Doe 1 à 2 el olie in de wok of pan en fruit de boemboe op matig vuur even aan.
  • Voeg 250 ml water toe en 30 gr santen. Als de santen zijn opgelost voeg je een 1/2 groente bouillonblokje toe. Voeg ook 2 el ketjap toe en meng alles even goed door elkaar.
  • Voeg nu de boontjes toe en laat (met deksel) de boontjes op matig vuur een minuut of 10 pruttelen. Mag ook langer, net wat je lekker vindt!
  • Voeg optioneel de laatste 2-3 minuten 100 gr cocktail- of Hollandse garnaaltjes toe.

Sajoer tumis boontjesHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

luuk 19 januari 2019 - 00:18

Wat is santen?

Reply
SmaakMenutie 19 januari 2019 - 11:36

Hoi Luuk, santen is geraspte kokos dat is samengeperst. Een blok kokos dus. Gewoon te verkrijgen bij de supermarkt!

Reply
Annette 2 maart 2019 - 10:45

Sajoer tumis boontjes gemaakt. Makkelijk recept en een heerlijke maaltijd. Bleef bij mij alleen iets te nat (waterig) vond ik, mijn man vond dit juist lekker door zijn rijst heen. Echt voor herhaling vatbaar. Thanks

Reply
SmaakMenutie 2 maart 2019 - 13:21

Hoi Annette, fijn dat de boontjes in de smaak vielen! Leuk om te horen 🙂 Als je het de volgende keer toch liever wat minder nat wil dan het geheel op het laatste moment wat langer in laten koken op hoger vuur. Groet, team SmaakMenutie

Reply
Fons 20 april 2020 - 10:17

Hai Folks,
Heb jullie Sajoer tumis boontjes gemaakt, Heerlijk!!
Had geen garnalen in huis maar heb wel altijd gedroogde garnalen in huis. Zijn sterker van smaak en lang houdbaar.
Overigens al jullie recepten zijn super

Reply
SmaakMenutie 20 april 2020 - 13:38

Ha Fons, fijn dat het in de smaak viel! Goed idee gedroogde garnalen, lijkt ons heerlijk 🙂

Reply