Home Erik's Asia Ajam boemboe Bali

Ajam boemboe Bali

door SmaakMenutie

Balinese kip met tofu

Denk jij ook dat zelf een boemboe maken enorm veel werk is? Mis! Deze ajam boemboe Bali heb je in een paar minuten gemaakt. Natuurlijk moet het daarna wel even sudderen, maar hee, dat moet ook met de voorverpakte zakjes en pakjes. Heerlijke Indische kip met blokjes tofu gestoofd in een mild-pittige saus. Kortom, impress yourself en maak je boemboe voortaan zelf. Serveer met witte rijst en bijvoorbeeld sajoer boontjes!

Ajam boemboe bali - Kip recept

Ajam boemboe Bali

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.4/5
( 30 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilet (2 stuks)
2 tenen knoflook
2 salam blad (Indisch laurier)
2 sjalotten
1 blok tofu (400 g)
1 tomaat
1 rode peper
1 groente bouillonblokje
1 stengel sereh
3 el ketjap manis
1 el gula djawa (of bruine suiker)
1 tl djahé
1 tl laos

Zo maak je het

  • Snijd 1 blok tofu in blokjes en bestrooi ruim met zout. Doe een laagje (zonnebloem)olie in een wok en bak rondom bruin in circa 5-7 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en zet weg.
  • Mix ondertussen 2 sjalotten met 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 1 tl djahé, 1 tl laos en 1 (ontvelde) tomaat tot een fijne pasta (boemboe).
  • Fruit de boemboe in een beetje olie kort aan in een (stoof)pan en schenk 200 ml water erbij samen met 1 verkruimeld groentebouillonblokje. Voeg tevens 1 el gula djawa en 2-3 el ketjap manis toe.
  • Snijd 2 kipfilets in hapklare stukjes en voeg toe aan het geheel. Laat met deksel op de pan nu 30 minuten zachtjes pruttelen en gaar worden. Voeg ook 2 salam blad en 1 gekneusde stengel sereh toe.
  • Haal na circa 30 minuten de deksel van de pan en voeg de blokjes tofu toe. Laat nu nog 15 minuten pruttelen tot het geheel wat is ingedikt. Langer mag natuurlijk ook. 

Ajam boemboe Bali ingrediëntenTofu bakken Boemboe ajam Bali Balinese kip Ajam boemboe BaliBoemboe Bali kipAjam boemboe bali - Kip receptZelf boemboe maken - kip recept

TIP

Om de tomaat gemakkelijk te ontvellen, blancheer je 'm door deze 20 seconden in kokend water te dompelen en vervolgens 20 seconden in ijskoud water. Dan haal je veel makkelijker het velletje eraf.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Winnifred 26 juli 2020 - 06:29

Goedemorgen,

Ik zou graag een zoet recept willen zien b.v. Indonesische pannen koekjes of pudding kan dat ook?

Reply
SmaakMenutie 27 juli 2020 - 13:21

Hallo Winnifred, zoete Indische recepten staan op ons to-do lijstje. Bedankt voor de tip, we nemen het mee! 🙂

Reply
Betuwe 17 september 2021 - 18:58

Dit is echt een verrukkelijk recept! Heb er zelf 2 keer meer Gula djawa, Laos en Gember bij gedaan. Wat dit lekker maakt is de djeroek poeroet, heerlijk, gooi ik ook door andere recepten van jullie. Top.

Reply
SmaakMenutie 20 september 2021 - 10:59

Leuk om te horen Betuwe! En speel inderdaad zelf een beetje met de hoeveelheden, nèt wat je lekker vindt 🙂

Reply
Barbera 25 september 2021 - 14:33

Als je de kruiden, sjalotten, knoflook en tomaat toch in de blender gooit, dan hoef je de tomaat toch niet eerst te ontvellen? Er zit heel veel smaak in het tomatenvelletje…

Reply
SmaakMenutie 27 september 2021 - 10:39

Is ook optioneel! 😉

Reply