Batavia
Niks zo fijn als een rijkgevulde maaltijdsoep die je ook nog eens in een half uur op tafel zet. Daarom vandaag, na onder andere de tom kha kai en soto, weer een waanzinnig lekker soepje: laksa Betawi. In Azië refereert laksa aan een soep met noedels. Vooral in Maleisië heb je tal van variaties. De ‘onze’ komt uiteraard uit Indonesië. Batawi verwijst namelijk naar het vroegere Batavia. Hetgeen tegenwoordig Jakarta heet. We maakten trouwens al eens eerder gerechten met verwijzing naar Betawi. Deze heerlijke ajam Betawi en deze soto Betawi. Serveer met gebakken uitjes, een schijfje limoen, kroepoek en extra sambal naar smaak. Aan de slag!
25 reacties
Gisteren deze laksa Betawi gemaakt…….super lekker!! Echt voor herhaling vatbaar.
Groetjes Jeanine
Wat leuk om te horen Jeanine! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Vroeger toen ik in Indonesië(Jakarta)woonde aten we Laksa bijna elke week en natuurlijk andere gerechten. Dit lijkt me een goede recept, zal van de week eens uitproberen. Bedankt.
Hoi Erik en Tim
Ik ben al enige tijd fan van jullie site
Heerlijke recepten en goed om te maken.
Maak een kookboek zou ik zeggen, ga zo door.
De complimenten van mij
Grt van Carolina
Wat een heerlijk gerecht. De bouillon maakt het verrukkelijk!
De nieuwsbrief op zondag geeft me vaak weer een idee wat te gaan koken die week. Bedankt voor al die heerlijke recepten.
Dat vinden we heel leuk om te horen Marlein, fijn dat het je de nodige inspiratie geeft. Bedankt voor je leuke bericht 🙂
Ik ben door vriendin met Indische roots attent gemaakt op jullie site. Ik heb al verschillende recepten gemaakt en allemaal even goed. Wanneer gaan jullie een kookboek uitgeven met deze recepten? Ik neem mijn petje af voor jullie.
Heel erg bedankt voor het compliment Petra, leuk om te horen dat onze recepten zo in de smaak vallen! Kookboek volgt hopelijk snel! 🙂
Heerlijke soep! Zelfs mijn zoontje vond het lekker.
Groot compliment als zelfs de kids het lekker vinden Chant, leuk! 🙂
Beste Tim en Erik, wat een smakelijke site,ben nu ongeveer 1jaar op jullie site en ben echt onder de indruk van de heerlijke gerechten. Zeker de Aziatische zijn fantastisch. Maak er een kookboek van, dat verdienen jullie. Ga zo door, top!
Bedankt voor het grote compliment Ron, leuk te horen dat je zo geniet van onze recepten 🙂 En dat kookboek komt er zeker!
Vandaag pas jullie site ontdekt en gelijk deze soep gemaakt samen met de kip pasteitjes.. Allebei super lekker. Voor herhaling vatbaar.
Dank jullie wel voor het delen.
Wat lekker Naomi! Fijn dat de recepten in de smaak vielen 🙂
Lekkere soep met makkelijk recept. Ik heb er zelf nog wat wortel en boontjes bijgedaan voor de groente. Het was erg lekker!
Fijn Karin dat de laksa in de smaak viel! Lekker ook die toevoeging van extra groente 🙂
Boy, dit is echt een fantastisch recept. Ook niet jullie enige briljante recept trouwens, mijn leven is gewoon ontzettend verbeterd nu ik meermaals per week mijn kooksessie begin met ‘mix ingredienten a, b, c en d t/m q in de kom van de staafmixer’. Wat een wereldvinding, die boemboes van jullie, iedereen kan het doen, geen gedoe met vijzels of zoiets, niet elke keer kardemompeulen of korianderzaden roosteren, weet ik het wat. Heerlijk. Ik ben bijna geneigd het apparaat zo’n prominente plek op ons kookeiland te geven, je weet wel, waar normale mensen hun mintgroene Kitchenaid hebben staan.
Los daarvan komen jullie ook over als ontzettend leuke kerels, dus ik heb niet het idee dat de kookblogpolitie achter me aankomt als ik toegeef wel eens stiekem twee ‘gewone’ laurierblaadjes ipv indische laurier in de pan te laten ronddrijven… 🙂 Inmiddels heb ik ze wel gekocht trouwens, ons hebben jullie echt overtuigd van jullie versie van de Aziatische keuken!
Bedankt voor je ontzettende leuke reactie en compliment! Fijn dat je onze aanpak van recept beschrijving waardeert en je zo geniet van de recepten. Onze recepten zijn echt ter inspiratie en een ‘rode draad’ maar geef er vooral je eigen draai aan! Het is maar net wat jij lekker vindt en vooral proeven. Enne.. die staafmixer lekker een prominente plek in je keuken geven, die ga je nog vaak nodig hebben! 🙂
Ook dit recept is weer super lekker! De Indische laurier en limoen blaadjes nog niet gevonden hier, maar met gewoon laurier en limoen ook heerlijk! Mijn kinderen vinden deze soep op de favorieten lijst passen 😘
Nooit meer saai eten!!! Deze laksa zojuist weer gemaakt voor vrienden die morgen op bezoek komen. Ik heb ‘m met mie gemaakt zodat het nog beter vult. Super lekker!
Heeerlijke soep!!
We hebben gesmuld
De soep is gaan schiften. Hoe kan ik dit herstellen?
Langzaam blijven verwarmen en zo nu en dan roeren. Vooral niet té snel verwarmen. Op zich maakt het niet heel veel uit als kokosmelk wat schift.
Mannen, vandaag gemaakt en tweemaal opgeschept. Heerlijk. Wel een half extra blokje bouillon en wat zout toegevoegd. Ik heb er van genoten. Dank daarvoor.
Wat een heerlijk gerecht en zo makkelijk.