Zet de bbq maar aan!
We maakten al eens eerder de allerlekkerste saté van kip (ajam) en varkensvlees (babi), maar vandaag gaan we voor een variant die iets minder bekend is: saté pentol (saté van gehakt). Van dit gehakt worden balletjes gedraaid die vervolgens aan een stokje worden geregen. Wij gebruiken rundergehakt, maar je kan net zo goed varkens- of kipgehakt nemen. Eet het als onderdeel van de rijsttafel of gewoon met witte rijst en een lekker Indisch groentegerecht (bijvoorbeeld urap urap of petjil). Natuurlijk kan je er satésaus bij maken, maar wij kozen voor een simpel en erg lekker ketjapsausje. Zet de barbecue maar aan!
9 reacties
Vandaag gemaakt, was erg lekker!! Ik ben alleen en heb veel teveel gehaktballetjes, hoe kan ik die het beste invriezen, eerst aanbraden of rauw invriezen?
Hoi Annelies, lekker! Wij zouden ze eerst klaarmaken en dan invriezen. Succes!
Beste kookliefhebbers,
Ik geniet zo enorm van jullie site. Dit recept ga ik zeker maken, mmmmmmmmmmm.
Ga zo door.
Groetjes Henny
Wat leuk om te horen dat je zo geniet van onze recepten Henny! Dat horen we graag 🙂
WEER een lekker recept dat voor herhaling (vaak!) vatbaar is….verheug me al op m’n leftover lunch!
M’n single diepvries raakt snel vol, wordt zo geïnspireerd/stimuleerd om 2/3 gerechten per keer te maken…en ik eet maar als ’n mus hahaha…
Wat ik trouwens zocht (en mis) is ’n gerechtje met petehbonen? 😉
Haha leuk te horen Mascha! Fijn dat je van onze recepten geniet. Goed idee een recept met petehbonen, die staat al wel op de planning. Geniet van je leftover lunch! 🙂
Bedankt voor weer een heerlijk recept. Tit nu toe waren alle recepten echte dooreters!
Mijn vraag aan jullie: zou het mogelijk zijn om een aparte koolhydraatarme recepten selectie te creëren? Dat zou enorm helpen voor mensen met diabetes. Bedankt,
Leuk om te horen Jan, fijn dat al onze recepten in de smaak vallen! We hebben toevallig onlangs een artikel geplaatst met koolhydraatarme recepten https://smaakmenutie.nl/9x-koolhydraatarme-recepten/
Vandaag weer eens klaargemaakt. Heb de balletjes eerst gebakken en daarna in de saus gaar laten worden. Smullen!!!