Home Erik's Asia Indische pasteitjes met kip

Indische pasteitjes met kip

door SmaakMenutie
Indische pasteitjes met kip

Gegarandeerd succes

We maakten al eens eerder makkelijke Indische pasteitjes met gehakt en vandaag gaan we voor de variant met kip. Je maakt ze op bijna dezelfde manier. Alleen vervangen we het gehakt door kipfilet. Je kan ze makkelijk een dag van te voren maken en dan gewoon enkele minuten opwarmen in de oven op 180-200 graden als je ze serveert. Eet ze lekker met wat chilisaus of sambal als je van spicy houdt. Gegarandeerd een succes!

Indische pasteitjes met kip

Indische pasteitjes met kip

Personen: 12 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 136 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 50 g soe-oen
  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1/2 winterpeen
  • 1 el gula djawa (of bruine basterdsuiker)
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze een paar minuten op matig vuur in een scheut olie. Voeg 1 tl sambal oelek toe en fruit deze even kort mee.
  • Snijd de kipfilet in (hele) kleine stukjes en voeg deze toe. Bak de kip in enkele minuten gaar terwijl je geregeld roert. Dit gaat vrij snel aangezien het kleine stukjes kip zijn.
  • Rasp ondertussen een halve winterpeen. Doe dit met de grove kant van de rasp zodat je grove slierten krijgt. Voeg toe aan het kipmengsel en roer door elkaar.
  • Voeg nu 1 tl kurkuma, 1 tl ketoembar en 1 verkruimeld kippenbouillon blokje toe en roer goed door het kipmengsel. Voeg tevens 1 el ketjap en 1 el gula djawa toe. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Week de soe-oen volgens de verpakking enkele minuten in kokend water en spoel af onder ijskoud water. Zorg dat de soe-oen goed uitgelekt is! Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg.
  • Voeg de soe-oen toe aan het kipmengsel en roer grondig door elkaar.
  • Ik heb ronde plakjes van de bladerdeeg gemaakt (door de bovenkant van een kommetje in het bladerdeeg te duwen en vervolgen met een mesje rond te snijden), maar elke vorm kan natuurlijk. Vul elk plakje bladerdeeg met 1 flinke el kipmengsel en vouw dicht. Druk de uiteinden met een vork in, zodat het pasteitje goed gesloten is (zie afbeelding hieronder).
  • Klop in een kommetje een eitje los en bestrijk elk dichtgevouwen pasteitje met een beetje ei. Plaats nu ongeveer 15-20 minuten (of tot ze goudbruin zijn) in de voorverwarmde oven.

Vulling Indische pasteitjes met kip Dichtgevouwen Indische pasteitjes op bakplaatIndische pasteitjes met kip Pasteitjes met kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

42 reacties

Abby 1 maart 2025 - 18:45

Wat een fantastische website hebben jullie! Ik hoef nooit meer naar de Toko dankzij jullie fantastische recepten. Vraagje, ik ben gek op de pittige aubergine smoor, weet de naam helaas niet maar wellicht weten jullie t receptje?🥰

Reply
SmaakMenutie 5 maart 2025 - 15:19

Bedankt voor het compliment Abby! Bedoel je dan smoor terong? Die hebben we nog niet op de website staan, maar staat zeker op het lijstje!

Reply
Abby 6 maart 2025 - 09:27

Ja die bedoel ik!😍 ik wacht geduldig en ondertussen geniet ik van alle andere recepten🥰

Reply
Andre 9 januari 2025 - 15:43

Aiii heb verkeerde bladerdeeg gebruikt. Whahaha. Wist ik veel… Hoe heet die bladerdeeg die jij gebruikt? Ik neem aan dat je die vermecelli nadat het is gekookt en koud is afgespoeld droogdept met een keukenpapier en in stukjes snijdt?

Reply
SmaakMenutie 9 januari 2025 - 15:47

Wij gebruiken bladerdeeg uit de diepvries, merk maakt niet zoveel uit! En de soe-oen moet je inderdaad goed uit laten lekker, in stukjes snijden mag hoeft niet.

Reply
Citra 24 augustus 2024 - 20:47

Echt heerlijk! Mijn familie vinden ze heel lekker. Wel nog een vraagje: zou je ze ook vegetarisch kunnen maken? Zo ja, wat zou je er dan in plaats van de kip kunnen doen?

Reply
SmaakMenutie 27 augustus 2024 - 10:02

Dan zouden wij kiezen voor een vegetarische variant van de kip!

Reply
Nelleke 18 juni 2024 - 22:35

Al met menig recept van jullie goed gescoord bij vrienden en familie 😊
Deze wil ik ook graag gaan maken maar nou vroeg ik me af of ik dit ook met plakjes hartige taart deeg kan maken?

Reply
SmaakMenutie 20 juni 2024 - 11:07

Leuk om te horen Nelleke! Ik zou bladerdeeg gebruiken maar als dat niet voor handen is dan kan hartig taartdeeg ook hoor 🙂

Reply
1 2 3 4